Cultură de gust: seara italiană

Restaurant Pizzeria Aragosta
Timișoara

După ce am vizitat Spania, India şi Germania, continuăm călătoria culinară şi cinematografică în jurul lumii printr-un popas într-o ţară familiară şi totuşi fascinantă: Italia. Cu toate că pizza şi pastele nu mai sunt un mister pentru nimeni, bucătăria italiană îl seduce pe gurmand prin arome şi ingrediente care variază incredibil de la o regiune la alta, reflectând stilul de viaţă, cultura şi istoria bogată a acestui popor.

Aşadar, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 17:00, vă invităm la o nouă ediţie a evenimenului “Cultură de Gust”, la Ceainăria Cărtureşti, Str. Mercy Nr. 7, Timişoara.

Restaurantul Aragosta ne va delecta cu următoarele specialităţi culinare italiene:

saccottini di bresaola ripieni con funghi porcini (săculeţi de carne de vită umpluţi cu hribi)
arancini frutti di mare (găluşte de orez cu fructe de mare)
maccheroni ai quattro formaggi(paste umplute cu patru feluri de branză)
crostini con code di gamberoni (pâine prăjită cu sotte de creveţi)
crostini con salmone affumicato (pâine prăjită cu somon afumat)
gondole con riccotta e spinaci (bărcuţe cu brânză şi spanac)
pizzette mixte (mini pizza)

La finalul degustării vom viziona un film premiat cu Globul de Aur în anul 1999, “La Leggenda del pianista sull’oceano” în regia lui Giuseppe Tornatore. La scurt timp dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial, Max vizitează o casă englezească de amanet, cu intenţia de a-şi vinde trompeta. Vânzătorul recunoaşte melodia cântată de Max iar atunci el  începe să spună povestea acestui cântec. Deşi acum este un om trist şi deziluzionat de ceea ce viaţa i-a oferit în ultima vreme, Max era demult un entuziast şi talentat interpret de jazz, care timp de câţiva ani a cântat împreună cu formaţia sa la bordul unui vas de croazieră. În tot acest timp, s-a împrietenit cu pianistul din formaţie al cărui nume era cel puţin ciudat: Danny Boodman T.D. Lemons 1900, iar toată lumea îi spunea 1900, anul naşterii sale.

Abandonat la clasa I de părinţii săi, el a fost găsit de Danny, un fochist de pe vas, care l-a luat şi l-a crescut în camera cu motoare, iar mai apoi l-a învăţat să citească folosindu-se de rapoartele de la cursele de cai. În urma unui accident, Danny a murit dar 1900 a ramas totuşi pe vas. Din ce în ce mai atras de sunetul pianului venit din salonul de baluri, 1900 devine un pianist foarte bun, un extraordinar interpret de jazz, şi un foarte bun compozitor de muzică modernă, inspirat mereu de tot ceea ce se întâmpla în jurul său şi de poveştile auzite de la pasageri. Şi totusi, deşi se bucura de atâta succes, 1900 nu a părăsit niciodată vasul. Max se gândeşte acum să-l caute pentru a afla motivul care l-a determinat să rămână acolo atâta timp. (sursa: cinemagia.ro)

Deoarece avem un număr limitat de locuri (30), pentru a te înscrie te rugăm să laşi un comentariu la acest articol. Regula de selecţie se bazează pe principiul “primul venit, primul servit”.

Câştigătorii vor fi anunţaţi joi, 25 octombrie ora 11, pentru a avea timp să ne confirme prezenţa până vineri după-amiază.

*** vor avea prioritate cei care nu au participat la serile anterioare, pentru a oferi şansa tuturor să participe la evenimentele pe care le organizăm.

Evenimentul este organizat de FoodCrew şi Cărtureşti cu sprijinul: Restaurant AragostaIstituto Italiano di Cultura.

Parteneri media: 24FUNevive.rotimisoara.roviajoa.ro şi Ornella Design.

 

Restaurant Pizzeria Aragosta

Adresă:
Take Ionescu 34
Telefon:
Website:

Comentarii

Sas Cristina

22 October 2012 at 15:36

Si eu as vrea 🙂

    Marius Burtea

    22 October 2012 at 15:47

    As vrea sa particip

ana

22 October 2012 at 15:41

si eu doresc sa particip

adi

22 October 2012 at 15:42

si eu doresc

andrei

22 October 2012 at 15:43

si eu

    ana

    22 October 2012 at 15:45

    si eu si eu

karla

22 October 2012 at 15:47

si eu doresc

delia

22 October 2012 at 15:48

si eu doresc

Maria M

22 October 2012 at 16:06

Vreau sa particip pt prima data! 🙂

Claudia O

22 October 2012 at 16:11

Suna bine 🙂 As dori sa particip. Merci

Catalin

22 October 2012 at 16:42

Suna interesant, as dori sa particip.

Maria

22 October 2012 at 18:21

Mai e loc?

Kovacs Janos

22 October 2012 at 22:21

Xool!

Roxana Ursu

23 October 2012 at 11:00

Doresc si eu sa particip.

Patricia Postin

23 October 2012 at 11:04

As dori sa particip si eu.

Andrei R.

23 October 2012 at 11:15

si eu!

Adina C. Toma

23 October 2012 at 11:55

Si eu vreau sa particip 🙂

Remus Chendes

23 October 2012 at 11:56

Doresc si eu sa particip

Muntean Ioana

24 October 2012 at 13:51

As dori sa particip, e pentru prima data. Multumesc. Ioana.

Liana

24 October 2012 at 14:31

Si mie mi-ar face mare placere sa particip la un eveniment foodcrew! Iar gastronomia italiana, suna foarte bine!

Multumesc 🙂

Iacobescu Sorin

24 October 2012 at 15:06

Si eu doresc sa particip 🙂

Faur Oana

24 October 2012 at 15:13

Si eu doresc sa particip.

Iacobescu Sorin

24 October 2012 at 15:18

Si eu doresc sa particip.

Adrian Gavrila

25 October 2012 at 22:15

Si eu vreau sa particip impreuna cu prietena mea.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul