Inaugurarea La Iordache cu chef Florin Dumitrescu și produsele Cămara Noastră

Săptămâna trecută, am onorat invitația celor de la Lidl la evenimentul de inaugurare a restaurantului efemer La Iordache, o seară asezonată cu bunătăți pregătite din produsele gamei Cămara Noastră (marcă proprie Lidl ce își propune realizarea de produse românești după rețete tradiționale).  Despre La Iordache se spune că pe vremuri, era un restaurant renumit în București și că acolo s-ar fi inventat rețeta celebrilor mititei.

Atmosferă de odinioară și muzică tradițională

Locația aleasă de cei de la Lidl a fost una autentică. De la intrare, eu și invitata mea, am fost primite cu muzică live și voie bună. Am fost conduse la o masă încântătoare unde „trona” meniul propus de chef Florin Dumitrescu. Ne-am așezat, privind toate detaliile atent alese – de la meniul frumos prezentat pe o placă din lemn, la produsele aranjate ici și colo cât să atragă discret atenția clienților.

Vedere restaurant

Un meniu bogat și apetisant

Meniul l-am studiat destul de mult, după care am hotărât. Eu am ales un meniu ce conținea doar carne albă: un platou cu pastramă de curcan, salată și brânză de burduf, o ruladă de pui cu piure de cartofi și mazăre, iar la desert, clătite flambate umplute cu dulceață. Invitata mea a luat o salată de icre de știucă și crap, apoi ciorba de fasole cu afumătură și ceapă, după care rapane pe plită cu roșii și usturoi și la final, o tartă cu vișine și zabaione.

Meniu La Iordache

Fiind într-o companie plăcută timpul a trecut relativ repede până la venirea aperitivului. Platoul cu pastramă de vită era unul generos, fiind prezentat alături de niște salată verde și brânză de burduf rasă pe deasupra. Despre pastramă, doar cuvinte de laudă, aceasta fiind bine condimentată și completată de gustul crocant al salatei verzi și brânza de burduf ușor aromată. Ce a lipsit? Faptul că salata nu era asezonată. Dar ca să îl citez pe chef Florin Dumitrescu care, după ce s-a așezat la masa noastră și ne-a întrebat de aperitiv, mi-a spus: „E bine că se poate asezona un preparat, după ce a fost servit”.

Pastrama de vita cu branza de burduf

Invitata mea și-a încântat papilele cu salata de icre de știucă și crap ce fusese preparată doar cu ulei, sare și lămâie și servită cu pâine prăjită. Mai apoi, a urmat ciorba de fasole cu afumătură și ceapă roșie pe care comeseana mea a savurat-o cu plăcere, după care am ajuns și la felul principal.

Icre

Rulada coaptă, de pulpă și piept de pui de Ceptura, rumenită la cuptor a fost servită cu mazăre și piure de cartofi. Rulada a fost excelentă (nu aș fi spus că este un produs din supermarket), în schimb, mazărea banală, iar piureul de cartofi rece, motiv pentru care am cerut să îmi fie schimbată farfuria, lucru care s-a întâmplat extrem de rapid. Explicația care mi-a fost dată de chef Florin Dumitrescu, când s-a așezat din nou la masa noastră, a fost că bucătăria era situată prea departe în raport cu mesele din restaurant. Precizez faptul că chef Florin nu era la comandă în bucătărie, ci se afla alături de noi, clienții, pentru a promova produselor din „Cămara Noastră”.

Rulada din Camara Noastra

Între timp, musafira mea a degustat și câteva rapane (melci de mare autohtoni) gătite cu roșii și usturoi și prezentate cu mămăligă. Gustul lor aparent aduce a midii și au o textură gumoasă.

Rapane

Legat de deserturi, tarta cu vișine a fost pe gustul invitatei mele, în schimb, clătitele erau deja reci și le lipsea un plus de savoare (personal, aș mai fi adăugat niște caisată la flambare pentru o aromă mai intensă).

Clatite

În loc de concluzii

Seara petrecută la „La Iordache” a fost o mică evadare din cotidian într-un decor autentic, cu o atmosferă caldă și primitoare, cu muzică live, cu o servire destul de agreabilă, cu produse gustoase din „Cămara Noastră”, cu un chef Florin, relaxat și dispus să discute să clienții, condimentată de micile „neatenții” din bucătărie, dar vorba aceea: „Întotdeauna e loc de mai bine.”

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul