În urma provocării lansate de colega noastră Flavor Tailors, de a găti un desert sănătos cu zahăr de cocos de la Golden Flavors, ne-am decis să pregătim niște brownies. De ceva vreme am tot vrut să experimentăm cu o rețetă de brownies, însă acum a venit momentul oportun, iar rezultatul a fost un desert dulce, aromat și gata de savurat în nici o oră.
Ingredientele din rețetă le-am lăsat mai jos, iar făina de migdale și zahărul de cocos folosite de noi le găsiți de comandat online la Viata Verde Viu.
Alternativ la unt puteți folosi 2 avocado bine copți.
Număr porții:
4Timp pregătire:
20minTimp gătire:
30minTimp total:
50minIngredinte
Ingrediente brownies:
200 gr. ciocolată neagră
240 gr. zahăr de cocos
250 gr. unt
30 gr. cacao pudră
75 gr. făină de migdale
3 ouă
un praf de sare
Instrucțiuni
- Preîncălziți cuptorul la 160/180 grade cu program de ventilație.
- Pregătiți o tavă de 20cm și hârtie de copt în interiorul acesteia.
- Topiți ciocolata peste o cratiță cu apă fierbinte.
- Amestecați untul cu cele 3 ouă, cacao și un praf de sare până se omogenizează.
- Adăugați zahărul de cocos și ciocolata topită în mixul obținut mai sus.
- Se amestecă pentru omogenizarea finală.
- Se toarnă în tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 30min.
- Când se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se feliază.
Poftă bună și spor la gătit cu bun simț în bucătărie!
FoodCrew
Comentarii
Tony
O reteta minunata , mi-a iesit foarte bine !
Tagliatella Țâfnoasă
Bună, Tony! Ne bucurăm să auzim că ai încercat această rețetă și că ți-a ieșit foarte bine. Data viitoare ne poți arăta și nouă cum ți-a ieșit dacă ne dai tag pe Facebook sau Instagram, sau ne poți trimite o poză pe posta@foodcrew.ro