Friptură scăldată în sos delicios

Printează | Email

Număr porții:

Timp pregătire:

Timp gătire:

Timp total:

Ingredinte

Ingrediente pentru o porţie:
1 bucată de muşchi de vită sau ceafă de porc (în funcţie de preferinţe)
100 grame brânză Rockford
50 grame smântână pentru gătit
condimente: sare, piper, rozmarin proaspăt

Instrucțiuni

Se condimentează carnea cu sare şi piper. Încinge o tigaie de grătar cu puţin ulei de măsline în care adaugă crenguţele de rozmarin. Când uleiul s-a încins adaugă şi carnea la prăjit.

Timpul de gătire pentru carne poate fi diferit în funcţie de gust: începând cu 2 minute pe parte pentru cei care apreciaza vita mai “în sânge” până la 5 minute pentru cei ce vor o ceafa de porc bine făcută. În timp ce carnea se prăjeşte pregătim sosul.

Într-o cratiţă cu fundul gros, adaugă puţin ulei de măsline şi brânză tăiată bucăţi mici (totul la foc mic pentru a lăsa brânza să se topească în voie). Adăugăm smântâna şi puţin piper negru care ar fi perfect să fie proaspăt măcinat. Mai lăsăm 1 minut pentru a obţine un sos omogen, după care oprim focul.

Durată: 20 min

Pe post de garnitură eu am preferat cartofii prăjiţi:).

Friptura in sos

Poftă mare!

Această reţetă a fost trimisă de Claudiu Udroiu pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul