Număr porții:
Timp pregătire:
Timp gătire:
Timp total:
Ingredinte
Instrucțiuni
Se fierb macaroanele al dente (7 minute, give or take în funcţie de ce scrie pe pachet). Se bate oul într-o farfurie şi se dǎ deoparte.
Se topeşte untul şi se adaugǎ fǎina în ploaie. Se amestecǎ la foc mediu, vreo 5 minute. Atenţie sǎ nu se ardǎ!
Se toarnǎ laptele, se adaugǎ muştar (eu am pus Maille cu miere şi cu vârf, a fost delicios) şi se amestecǎ. Se lasǎ 2 minute pânǎ când pasta se îngroaşǎ. Se dǎ focul la minimum.
Se iau 50 de grame din sos şi se pun peste oul bǎtut, amestecând încontinuu. Facem asta ca sǎ evitǎm ca oul sǎ se facǎ. Punem mixul de ou în pasta de pe foc, amestecând. Stingem focul.
Adǎugǎm jumǎtate din cantitatea de brânzǎ (eu am folosit o combinaţie de brânzǎ de vacǎ, una cu mucegai albastru, puţin Brie cu mǎsline dar neapǎrat şi neapǎrat trebuie caşcaval afumat. Ȋi dǎ o aromǎ incredibilǎ).
Se amestecǎ pânǎ când se topeşte brânza, apoi adǎugǎm macaroanele.
Se servesc imediat, sunt cremoase şi apetisante sau se pun într-o formǎ unsǎ cu unt şi se presarǎ cu jumǎtatea de brânzǎ rǎmasǎ şi se dau la cuptor 20-25 minute pânǎ când devine aurie. Eu am optat pentru a doua variantǎ. E pǎ-cǎ-toa-sǎ!
Bon app’!
Această reţetă a fost trimisă de Ioana Ristea pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.
Nici un comentariu