O rețetă care pune în valoare aroma specială a leușteanului. În combinație cu zucchini și cheddar, a rezultat o tartă delicioasă, cu un blat aromat din fulgi de ovăz. Poftă bună!
Număr porții:
8Timp pregătire:
15 minTimp gătire:
40 minTimp total:
55 minIngredinte
Blat:
150 de grame fulgi de ovăz
120 de grame unt topit
Umplutură:
2 cepe
1 zucchini
o legătură de leuștean
6 ouă
175 de grame de mascarpone
100 de grame cheddar
sare și piper
Instrucțiuni
- Pentru blat, topește untul și amestecă-l bine cu fulgii de ovăz. Întinde amestecul, cu ajutorul unei linguri, pe fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 25-30 de cm și dă la cuptor, la 170 °C pentru 15 minute.
- Călește ceapa tocată, iar când devine ușor transparentă, presară sare și o linguriță de zahăr brun să se caramelizeze. Mai amestecă timp de un minut și apoi golește pe o farfurie.
- Taie zucchini in jumătate, pe lung și apoi taie-l felii subțiri. Călește feliile de zucchini în puțin unt și condimentează după gust. Amestecă timp de aproximativ 5 minute și la final adaugă leuștean tocat și ia de pe foc.
- Așează ceapa caramelizată peste aluatul de ovăz și apoi, peste ceapă pune zucchini-ul călit.
- Amestecă cele 6 ouă cu mascarpone, cheddar-ul ras și condimentează cu sare și piper. Golește amestecul peste zucchini și apoi dă tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Tarta se servește ușor călduță sau rece.
Poftă bună și spor la „croit arome”!
Nici un comentariu