Pizza italiană adevărată chiar în Piața Unirii

Insieme
Timișoara

Piața Unirii e o locație la îndemână pentru timișoreni, în special vara. Toată lumea vrea să poposească, măcar pentru puțin pe terasele îmbietoare. Uneori ți se mai face și foame, pe terasele din Unirii. E unul din momentele în care îți e prea lene să te mobilizezi într-un local cunoscut. Ai ronțăi ceva chiar pe terasa pe care te afli. O pizza, dar o pizza autentică.

Prin stările de comoditate descrise mai sus treceam sâmbătă seara, pe terasa restaurantului Insieme. Eram în Unirii ca să îi ascult pe Bega Blues Band, și am poposit la restaurantul ăsta cu gânduri necurate: să beau o limonadă, dar și să mănânc o pizza, pentru că auzisem că au pizza tare bună. Restaurantul este unul cu specific italian, și le umblă vorba nu numai că au pizza bună, dar că au și alte preparate italiene foarte gustoase (paste, bruschete).

Aspectul, cu nimic mai deosebit de celelalte terase din Piața Unirii, o terasă ca oricare alta. Totuși, dacă arunci un ochi în interior, se dezvăluie un decor cu gust: combinații alb-roșu. Dar să ne întoarcem pe terasă.

Meniul m-a pus în mare dificultate. Nu am mai fost în niciun loc cu atâtea sortimente de pizza: erau peste 100. De la cele obișnuite și populare (Prosciuto, Marguerita, Quatro Stagione, Quatro Fromaggi, Calzone), la pizze simpliste, la tot felul de combinații inedite, la ingrediente deosebite, și la denumiri interesante. Ce mă amuza era că la fiecare pizza figura ca și ingredient uleiul de măsline.

Ca de obicei, am decis să încerc ceva nou, dar picant, așa că am ales Pizza Appetitosa (mozzarela, măsline, ceapă, salam picant, ardei iute, ulei de măsline). Gură Mare era în mare dilemă: vroia pizza Prosciuto e Funghi, și ei aveau separat Pizza Prosciuto și Pizza Funghi. Din fericire chelnerița a spus că îi poate pune ciuperci la Prosciuto. (pentru care a taxat cu 2 lei în plus). Gigel a testat o Marguerita, pentru că ăsta e sistemul lui de a testa o pizzerie, dacă Marguerita e bună, atunci și cealalte pizza sunt bune!

Îi spunem chelneriței ce dorim, dar dânsa nu dorește să știe numele preparatului, ci numărul cu care figura în meniu. E greu cu fetele astea, își încarcă singurul neuron și le obosește mânuță scriind mai multe!

En fin, pizza sosește relativ repede, având în vedere că era sâmbătă seara și terasa era aglomerată. Primul lucru care mi-a atras atenție a fost că pizza nu era tăiată, ceea ce mi-a dat mai mult de furcă, pentru că nu prea folosesc tacâmuri.

Aluatul era în schimb perfect, nici prea subțire, nici prea gros, crocant atât cât trebuie, nici prea uscat, nici prea moale. În schimb aspectul era cu totul altul decât mă așteptăm: bucățelele de salam le număram pe degete (5 – 6) și nu erau deloc picante, ardei iute presărat foarte puțin, în schimb mozzarela și ceapă domnule, ceapă cât cuprinde! Culmea e că era delicioasă: ceapa era tăiată foarte mărunt și nu era iute, era cumva înăbușită. Nu știu dacă vă vine să credeți dar combinația ceapă – măsline – mozzarela chiar a fost foarte gustoasă.

Deși mie mi-a înșelat așteptările Appetitosa, pe Gură Mare l-a mulțumit din plin a lui Prosciuto e Funghi. Am gustat și eu, pizza era mai consistentă decât a mea (că doar nu la toți le place combinația oltenească de ceapă cu aluat), și foarte suculentă. Gigel în schimb a fost sceptic cu privire la Marguerita și nu s-a lăsat impresionat deloc.

Prețul este relativ ok având în vedere că e în buricul Pieței Unirii. Combinațiile mai simple sunt de la 16 Ron în sus (de exemplu Marguerita), dar majoritatea prețurilor sar de 25 Ron, depinzând de ce ingrediente conțin. Appetitosa plină de ceapă a costat 22 Ron, iar Prosciuto cu bonusul de Funghi 24 Ron.

Personal, cred că e un preț ok, având în vedere că e chiar în buricul Pieței Unirii. Ce am mai remarcat însă, și cauza dezamăgirii mele cred că a fost sărăcia unor pizza, dacă mă pot exprima așa. Cred că ne-am obișnuit așa de tare cu stilul american de pizza (cu de toate), încât combinațiile simple ne dezamăgesc. Pot să confirm însă că și combinațiile simple, dar mai ales autentice, sunt la fel de bune, de fapt sunt mai bune decât cele încărcate.

La ce terase din Piața Unirii se mai servește pizza ok? Dar mai ales autentică?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Insieme

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] Fără să stau mult pe gânduri am recomandat Pizzeria Rustica. Singura ocazie de a mânca la Insieme, s-a năruit când după o aşteptare de 15 minute în care nu ne-a băgat nimeni în seamă. Eh, […]

[…] Pizza italiana adevarata chiar in Piata Unirii […]

Comentarii

ramona

19 August 2010 at 15:27

tot in Unirii e terasa celor de la Intermezzo,tot italieni,de obicei ammincat f bine la iei,am testat doar pastele,pizza si lasagna.Impresia generala a fost f buna si preturile sunt foarte decente pt buricul tirgului.

    Infidel Gastro

    19 August 2010 at 15:33

    Am observat că pe terasa de la Intermezzo mesele sunt de cele mai multe ori rezervate, mai ales seara. Semn că preparatele lor sunt la mare căutare?

ramona

19 August 2010 at 16:13

probabil,de cite ori am fost,erau multi straini in jur,care mincau acolo.oricum sunt decenti

    Infidel Gastro

    19 August 2010 at 16:55

    Ramona, mi-ai făcut poftă de o rezervare 😀

    ramona

    19 August 2010 at 21:19

    astept impresii 🙂

Cârtița Pofticioasă

19 August 2010 at 23:00

Hey,
Am auzit de Intermezzo ca fac pizza ok si din alte surse.

O sa avem in vedere cand mai suntem in Unirii. 🙂

ppp ddd

21 August 2010 at 20:38

Am intrat prima data pe pagina voastra, minunat desenul ,minunata titulatura,dragute nume, dar parca apecierile legate de o pizza italiana care trebuie sa fie cu putine ingradiente denota ca d-soara nu prea calatorit pe meleaguri italiene…am sa va mai urmaresc dar nu ma dezamagiti…

    Gură Mare

    22 August 2010 at 5:36

    Nu contează câte ştampile italiene are in paşaport.

    Patronul, care e şi bucătar, e italian. Cred că de aici se trage numele articolului.

    Până una alta sunt curios dacă pizza Insieme ţi se pare la fel de bună ca o pizza mâncată la mama ei.

ppp ddd

23 August 2010 at 13:58

Da, ok , nu conteaza stampilele din pasaport, Gura Mare.Mi-a placut intr-adevar pizza la Insieme.E asa cum se face in Italia ( desi nu Italia e patria pizzei cum crede toata lumea .Poate o istorie a pizzei ar fi de folos ptr cititorii vostrii…) Eu sunt o persoana innnebunita dupa Italia, e tara mea preferata,m-as intoarce in fiecare an sa o vad , sa gust din ea …

Roxana

9 September 2010 at 13:17

Pentru o pizza cu totul deosebila TREBUIE sa mergeti la Filiberto. Stiu…o sa ziceti ca nu poate fi nimic deosebit la o pizza, la fel au spus toti cei pe care i-am trimis sa incerce si care si-au facut un ritual din a merge sa incerce sortimentele de acolo. Ce e special la pizza de la Filiberto e blatul. Nu e satios, nu te simti plin dupa 3 triunghiuri, preparatele sunt home made(nu cumpara sos de rosii, busuioc, prosciuto din market)si daca inchei masa cu un souffle de ciocolata pe cuvant ca o sa fii fericit:))Recomand Quatro Formagi

Roxana

9 September 2010 at 13:18

http://www.thankyou.ro/timis/timisoara/restaurante/restaurant-filiberto pentru ca nu e o locatie centrala si pentru ca acesta e motivul principal pentru care lumea nu stie de ei.

    Cârtița Pofticioasă

    14 September 2010 at 16:23

    Mulțumim Roxana. Când ni se face poftă de o pizza trecem pe acolo cu încredere.

ramona

14 September 2010 at 10:14

da,la Filiberto am incercat pastele,ceva cu creveti,au fost cele mai bune paste mincate de mine in TImisoara,ever.si pizza e f buna,am gustat de la prietenul meu,dar eu sunt o fana de paste.incercati cu incredere

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul