Pizza autohtonă la Grigo în Severin

Pizzeria Grigo
Dr. Tr. Severin

Povestea ce urmează a fi relatată s-a petrecut pe meleaguri străine mie din punct de vedere culinar: Drobeta Turnu Severin, de altfel, și locul de baștină al personajului Gură Mare. Aveam în plan o ieșire cu nepoții lui Gură Mare, iar cum orice copil poftește la pizza, sucuri și dulciuri, am decis să mergem într-un loc unde pofticioșii să aibă parte de răsfățuri, și cu ocazia asta să vedem și noi cum se prezintă pizza în oraș.

Surprinzător, în Severin nu sunt multe pizzerii, dupa cum mi-a fost dat să aflu. În ultimul timp cam toate localurile au început să servească și pizza, însă singura pizzerie cu vechime din oraș este La Grigo. Copiii mai mâncaseră pizza aici și erau foarte încântați, așa că ne-am lăsat ghidați de recomandarea lor.

Pizzeria se prezintă ca o combinație între o cofetărie și un bistro. Proaspăt renovat, localul este cât se poate de curat, luminos, și aerisit, cu spații special amenajate pentru fumători, respectiv nefumători. M-a surprins în mod plăcut  politețea chelneriței care ne-a întâmpinat, și promptitudinea cu care a unit două mese pentru a face loc grupului mai numeros cu care venisem.Pizzeria La Grigo Drobeta Turnu Severin

Meniul nu ne-a dezamăgit: combinațiile de pizza erau chiar foarte multe, varianta mai autohtone, bineînțeles, dar ce mi-a plăcut a fost că aveai de ales între varianta mică sau mare. Varianta mare nu era dublul celei mici, având doar 100 – 200 de grame în plus. Persoanele mai pretențioase pot alege varianta unei pizza personalizate, având posibilitatea de a combina ce ingrediente doresc. Prețurile foarte accesibile, de altfel vizibile în fotografia de mai jos.

Pizzeria La Grigo Drobeta Turnu Severin meniu

Gură Mare s-a oprit asupra specialității locului, pizza Grigo în varianta mare (sos pizza, mozzarela, salam Mortadella, șuncă Praga, ciuperci, ardei, măsline), mie mi-a atras atenția o pizza vegetariană în variantă mică (sos pizza, mozzarela, legume, ciuperci, ceapă, usturoi, măsline, ardei gras). Invitații noștri au ales pizza Quatro, iar copiii au preferat pizza Grigo și o pizza personalizată, preponderent cu carne.

Deși a fost o comandă substanțială, pizza nu s-a lăsat așteptată. Am primit și sosurile, din păcate ketchup la tub – dar foarte bun, dulce, respectiv picant, fară vreun cost extra. Pizza se prezenta apetisantă, preparată cu un blat mai gros decât sunt obișnuită, dar crocant, și cu ingrediente proaspete din abundență.Pizzeria La Grigo Severin pizza vegetariana

Cea vegetariană avea un strat bogat de legume și era cât se poate de gustoasă și colorată. Am identificat amestecul ca fiind unul mexican, datorită boabelor de fasole și de porumb. Ceapa și usturoiul nu au fost folosite însă în abundență. Mi s-a părut o alegere potrivită pentru gusturile mele înclinate mai mult înspre legume. Gură Mare a catalogat-o doar drept ok, el fiind amator de carne.

Nici pizza Grigo nu se prezenta mai prejos. Nu m-am putut abține și am furat două felii și de la Gură Mare. Salamul Mortadella îi dădea o savoare interesantă. Pizza nu era însă atât de bogată în ingrediente ca și variante vegetariană, dar era gustoasă.Pizzeria La Grigo Severin pizza Grigo

Copiii s-au declarat mulțumiți, drept dovadă fiind fotografiile de mai jos. Dupa care s-au declarat ghiftuiți.

Pizzeria Grigo Severin doi pofticiosi

Nici pizza Quatro nu a dezamăgit.

Pizzeria La Grigo Severin Pizza Quatro

În final toată lumea era ghiftuită și minunată de cât de bună poate fi pizza și în varianta autohtonă. Locul servește și prăjituri, dar am promis să le încercăm cu altă ocazie.

Dacă te afli în Severin  înfometat nevoie mare, și dornic de a servi ceva proaspăt, într-un timp decent și la un preț cât se poate de rezonabil, La Grigo e locul potrivit. Cine a fost pe La Grigo, mânuța sus? Sau poate ne recomandați altă pizzerie din Severin?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Pizzeria Grigo

Adresă:
B-dul Tudor Vladimirescu, nr. 126, Drobeta Turnu Severin
Telefon:
Website:

[…] This post was mentioned on Twitter by Andrei Mărin, FoodCrew. FoodCrew said: Nu daţi banii pe prostii, luaţi pizza la copii! http://bit.ly/fFpUF4 #severin #dts #pizza […]

Comentarii

Claudia

24 February 2011 at 11:02

Grigo, ce frumos. Toti anii de liceu am mers acolo. Desi e mai scumpa decat in alte locuri, avea blatul ala bun si nu le e deloc frica sa arunce cu ingrediente peste 🙂

La D-l Goe mai e pizza buna si parca la Aurora.

Dar anul trecut sau acum doi ani au pornit “Craft”. Un super loc cu mai multe spatii in care merg si paritii mei, dar si adolescentii.

Mancarea e super buna si la preturi nesperat de mici daca te-ai obisnuit cu Bucuresti sau Timisoara. Plus … arata bine, foarte bine.

    Cârtița Pofticioasă

    24 February 2011 at 14:49

    Mersi de recomandare Claudia. 🙂

    andreea

    6 September 2012 at 15:39

    La Craft pizza e buna,e mare si preturile nu sunt mari,dar din pacate servirea lasa foarte mult de dorit.La ei mereu e aglomerat si stai si astepti dupa comenzi pana te saturi,iar daca cei care iti ia comanda uita de ea,poti astepta mult si bine.Peste tot se fumeaza,iar localul nu e prea aranjat.Mnacarea e buna,dar localul si personalul o strica foarte mult.

Pîrvu

24 February 2011 at 11:59

In Severin se gasesate Trattoria Il Calcio, foarte cunoscuta si apreciata in Bucuresti.
Doar in Bucuresti, Constanta si in Severin exista…nu stiu de ce in Severin, dar este!!
Deasemenea pizza buna in Severin, dar si mai scumpa se gaseste la 16,50 Lounge.

Mugurel

10 August 2014 at 17:33

Mai sunt Kraft, Bistro (la Complexul Dunarea)
Kraft-ul e locul de intalnire al tinerilor, Bistro e curata ca si Grigo, dar blatul e facut pe plita cu lemne…Pofta mare!

Marco

20 September 2014 at 18:39

Incercati si Marco Pollo https://www.facebook.com/MarcoPollo/

Alex

25 July 2015 at 18:15

😀 Intradevar Grigo este prima pizzerie deschisa in Severin. Daca iti place o pizza cu blat gros (ciudat dar chiar este buna) , recomand Grigo. Pentru o pizza pe vatra cu blat subtire, recomand Bistro. NU recomand nimanui CRAFT. Avand foarte multe comenzi, cei de la Craft nu le mai fac pe loc, ci le scot de la congelator… Am inteles de asemenea si ca acestia folosesc carne expirata.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul