Ole, am ajuns la Los Toreros!

Los Toreros
Timișoara

În sfârşit, după aproape 1 an sau mai mult de când am auzit prima dată de acest restaurant, am reuşit să şi ajungem acolo şi, bineînţeles, să experimentăm ce înseamnă un local cu un aer mediteranean în Timişoara.

Pentru cei care nu cunosc prea bine zona Maria (cum sunt eu, de exemplu), localul merită expediția chiar dacă este puţin greu de găsit. Los Toreros se găsește pe str. General Berthelot (fostă Caraiman) la intersecția cu strada Gh. Doja.

Locația și atmosferă la Los Toreros

Restaurantul este foarte frumos amenajat, predominând mobila din lemn, nuanțe de galben şi roşu peste tot, iar pozele cu toreadori şi coride întregesc atmosfera în spirit spaniol. Mi-a plăcut în special amplasarea pe 3 niveluri a restaurantului, luminozitatea celor două încăperi de la parter și mezanin datorată ferestrelor foarte mari dând localului un aer aparte.

Los Toreros vazut de la balcon

Meniu cu specific spaniol

Pentru că eram într-un local cu specific, când a fost vorba de mâncare, eu ştiam deja că vreau fructe de mare. Domnul V. nu era convins pentru că nu e mereu fan peşte, aşa că alegerile lui au fost mai apropiate de bucătăria românească clasică. Aşa că, iată meniul nostru:

Fructe de mare

Farfuria mea a sosit încărcată cu fructe de mare și o porție de cartofii la cuptor. La acestea s-au mai adăugat cele două sosuri de usturoi şi sos de roşii picant, servite în recipiente separate. Porția a fost excelentă şi foarte mare, eu nefiind în stare să termin tot ce vedeţi în poză. Totul foarte bine pregătit, proaspăt, cu gust foarte bun, absolut o încântare. Iar sosul de usturoi… memorabil!

Platou de fructe de mare, Los Toreros

Sos de usturoi si sos picant, Los Toreros

Pui cu omletă și orez cu ciuperci

Dnul. V a fost destul de încântat de mâncarea lui dar, ar fi fost mai bine dacă bucăţile de pui ar fi fost dezosate. Având în vedere sosul şi omleta, e cam nasol să fii cu mâinile când prin farfurie, când prin gură. Orezul cu ciuperci a avut un gust plăcut, mai ales combinat cu acelaşi sos de usturoi. Feliile de pâine prăjită cu sos picant de roşii au fost încântătoare.

Pui cu omleta, usturoi si ciuperci, orez cu ciuperci, Los Toreros

Felii de paine prajita cu sos picant de rosii, Los Toreros

Prețurile la Los Toreros

  • creveţi şi surimi în sos picant-usturoiat
  • inele de calamari pane
  • cartofi la cuptor cu sos (usturoi + roșii) – toate la 34 lei
  • pui cu omletă, usturoi, ciuperci – 18 lei
  • orez cu ciuperci – 7 lei
  • felii de pâine prăjită cu sos de roşii picant (acelaşi ca mai sus) – 2 lei
  • Santal de piersici – 5 lei
  • bere Clara (bere combinată cu suc de lămâie) – 4 lei
  • bere Tuborg – 7 lei

Berea Clara o surpriză foarte plăcută, uşoară, cu o aromă subtilă, foarte rece şi, cred eu, mai puţin alcoolizată decât o bere normală. Se potrivea exact cu ziua caldă de primăvară – vară când am băut-o.

La capitolul deserturi nu am mai ajuns, din păcate. Poate data viitoare. Oricum, meniul Los Toreros este foarte bogat, cu preţuri ok şi tot felul de specialităţi. Abia aştept următoarea vizită să mai încerc şi altceva!

Curățenia și serviciile la Los Toreros

Comanda ne-a fost luată de către o domnişoară drăguţă care ne-a ajutat inclusiv cu explicaţii referitoare la meniu. Servirea ar fi putut părea lentă la o primă vedere dar, totuşi, având în vedere cele comandate de noi, mi-a făcut plăcere să mă gândesc că totul este pregătit atunci, pe loc, şi că nu poate fi vorba de reîncălzire, semi-preparate sau încălzire la microunde.

Curăţenia mi s-a părut exemplară, totul fără de pată, începând cu feţele de masă şi terminând cu podeaua. De menţionat faptul că, cu toate că pe fiecare masă se găseau sare şi piper, un recipient cu ulei (de măsline!) şi altul cu oţet, nicăieri nu am văzut vreo pată.

Masa la balcon, Los Toreros

Toaleta doamnelor se află la primul nivel, iar cea a domnilor la mezanin. Ambele sunt foarte curate şi întreţinute în mod adecvat.

Ce nu mi-a făcut o impresie bună a fost terasa din imediata apropiere a localului. Şi spun asta nu pentru că n-ar fi fost curată ci, pentru că mesele, umbrelele şi scaunele de plastic roşu, aşezate pe o platformă de lemn, fără nimic deosebit, fără nicio plantă, fără niciun decor spaniol, nu mi-au lăsat impresia ca fiind în ton cu interiorul restaurantului. Poate, pe viitor…

În concluzie, o experienţă de neuitat şi un restaurant despre care nu am auzit lucruri bune degeaba! Vă recomand să-l vizitaţi!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Los Toreros

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] pe farfurie, am primit acelaşi sos simplu ca la nachos şi smântânǎ, care au rǎmas aproape neatinse, atât de bun era şi fǎrǎ ele. Pentru cǎ totul […]

[…] o datǎ la ei în casǎ sau pe terasa primitoare, cândva la varǎ. Mergeţi cu încredere pe specialitǎţile spaniole, o sǎ aveţi surprize plǎcute. Ȋn fond, şi nativii vin sǎ mǎnânce aici şi asta ar trebui […]

[…] nimic nu mǎ pregǎtise cu adevǎrat pentru festinul din acea zi de la Alioli, cel mai fain restaurant spaniol din Bucureşti. Probabil cǎ aşa se întâmplǎ când îţi construieşti apetitul gradual, aşa […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul