Surprize, surprize la British Pub

British Pub
Timișoara

Pentru că auzisem mai demult de acest local (care este situat, pentru cei care nu știu, pe Str. Divizie 9 Cavalerie nr. 60, după Dedeman cum mergi spre barieră), într-o zi cu soare eu și domnul V. am purces spre el pentru a degusta câteva ceva dintre preparatele care, speram noi, vor fi britanice. Sau, măcar, că vom avea parte de o atmosferă de acest fel.

Așteptările ne-au fost puțin înșelate. Adică, denumirea localului nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în interior, nici cu muzica (până acum, am vizitat British Pub de 2 ori și mereu muzica a fost ori 90s, ori actuală, internațională), nici cu decorul (rustic, cu accente țărănești sau urbane românești vechi. Pe alocuri, au si unele reclame vechi la bere englezească) și nici cu mâncarea (care variază, de la meniul zilei – 15 lei la ciorbe – între 11 și 14 lei la pizza – fiecare tip 14 lei și alte minuturi). Se vinde și bere la metru, pe lângă câteva sortimente la halbă (și vreo 2 la sticlă), deci acesta ar putea fi un simbol de pub. Totuși, per total, un local drăguț, de cartier, fără pretenții de mare restaurant.

British Pub vedere de ansamblu

Acum, despre mâncare: În timpul acestei vizite, am avut plăcerea de a devora un platou cu 1 kg de aripioare pane acompaniate de cartofi wedges și sos (25 lei) și salate de varză (4 lei fiecare). Ca băuturi, am sorbit Tugborg și Holstein nefiltrată (ambele la halbă) – 5 lei și respectiv, 6 lei. Mâncarea a fost foarte foarte bună, gustoasă, din ingrediente proaspete, servită fierbinte. Aripioarele noastre au fost pane, date printr-un sos dulce dar, se putea opta și pentru unul picant. Oricum, delicios. Cartofii wedges clasici, bucăți mari, condimentați bine și cu stropi de boia dulce. Salata de varză a fost decentă, proaspătă. Servirea cam lentă, în general, dar, totuși, se poate trece cu vederea.

Weekendul trecut, am revenit din nou aici și am optat pentru un meniu mai elegant, nou introdus pe lista de bucate a British Pub: piept de pui (la grătar) cu portocale și sos de portocale, salată cu migdale (salată verde, salată roșie, rucola, migdale și nuci, întregi și bucățele) și orez cu ciuperci (rizoto, mai bine spus) (10 lei, ofertă promoțională).

Piept de pui cu sos de portocle, orez cu ciuperci si salata de rucola cu migdale la British Pub

Pe lângă, am comandat și avut și beri (aceleași ca mai sus), o apă plată (4 lei), pâine (2 lei), mujdei (2 lei), salată de varză (4 lei). Chiar dacă poza mea nu e cea mai bună (nu mă așteptam să fie ceva de fotografiat, sincer să spun), meniul de mai sus a fost excelent. O combinație de arome surprinzătoare, care varia de la dulcele portocalelor la salata crocantă și proaspătă. Pieptul de pui a fost foarte bun, bine făcut, iar orezul care îl însoțea a făcut toți banii. Cum am spus, mai mult un rizoto excelent, cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată, cu gust de unt, un preparat cremos, fraged și savuros. Ciupercile erau proaspete, nu din conservă, și nu erau amestecate în orez, ci puse deasupra, după prepararea la cuptor, astfel încât aroma lor se putea simți foarte bine. Nu mai spun despre salata cu rucola și migdale – pur și simplu extraordinară, proaspătă, deosebită, elegantă. Per total, un fel de mâncare foarte foarte foarte bun, pentru care vă recomand să încercați localul în cauză. Poate servirea a fost, din nou, cam lentă dar, vă garantez că merită așteptarea.

Deci, dacă aveți poftă de o porție zdravănă de aripioare acompaniate de beri multiple sau doriți ceva mai stilat, sub forma meniului descris mai sus, vă poftesc să faceți o vizită la British Pub. Poate că localul nu e așa britanic. Dar, cel puțin, mâncarea este delicioasă (felicitări bucătarului cu aceasă ocazie), iar prețurile mai mult decât accesibile.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

British Pub

Adresă:
Strada Divizia 9 Cavalerie, Nr. 60
Telefon:
Website:

[…] venit şi meniul şi a început căutarea pentru ceva bun şi săţios. Deşi mă gândeam să aleg meniul zilei, văzând bunătăţile din oferta restaurantului, mi-am schimbat ideea. E bine de ştiut că […]

[…] din Timișoara) dar totuși accesibile. Noi am avut o porție de pollo parmigiana și anume un șnițel de piept de pui cu parmezan și suc de roșii, totul dat la cuptor, cartofi aurii (bucăți mari, dați prin […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul