Caruso, începutul promițător al unui restaurant cu dichis

Caruso
Timișoara

Tuturor ne place să ne răsfățăm din când în când, să mâncăm în oraș, fie că sărbătorim un eveniment, fie că nu avem chef să ne pregătim masa acasă. Astăzi vă voi povesti despre o experiență reușită, chiar foarte plăcută. O masă excelentă în care gusturile și așteptările ne-au fost satisfăcute, așa cum ar tebui să fie la orice mic dejun, prânz sau cină luate oraș. 

Restaurantul despre care vă vorbeam este Caruso, cu un meniu cu specific franțuzesc, dar și cu preparate din bucătăria internațională. Dacă nu ați ajuns încă aici, e bine de știut că restaurantul se află în zona centrală a orașului, iar numele acestuia coincide cu strada – Enrico Carusso nr.2.

Însoțită de cineva care are foarte multă experiență în domeniul serviciilor publice, de la cafenele până la restaurante, am hotărât să mergem la Caruso într-o zi de weekend, la cină. Am vrut pe de o parte să vedem și câți clienți există într-o zi perfectă de ieșit în oraș.

Am ajuns acolo în jurul orei 20:00 și am ales să ne așezăm la o masă la etaj, unde am fost puțin în umbră și am putut observa tot ce ne interesa fără a atrage atenția. Locul era relativ gol, doar câțiva clienți la o masă în preajma noastră. Pe parcursul cinei, locul s-a mai animat, dar nu atât încât să fie plin. Deci dacă vă doriți un loc lejer și elegant, Caruso este ideal.

Preparate oferite de Caruso

Îndată ce ne-am așezat la masă ospătarul a venit si ne-a adus meniurile. Am fost foarte nehotărâți ce să alegem, personal meniul mi-a plăcut foarte mult și aș fi încercat câte puțin din toate preparatele, dacă aș fi putut. Ca o mențiune, am observat că meniul de pe site nu corespunde în totalitate cu cel din restaurant. Ar fi foarte OK dacă s-ar face un update de fiecare dată când meniul se modifică.

La Caruso găsiti și o selecție de vinuri foarte bune, aveți de unde alege, fie că vreți un pahar sau o sticlă. Locul este bine întreținut, elegant, foarte curat și luminos, predomină tonurile de alb și negru.

Am decis să alegem o gustare pentru început, și anume “Roșii concassé cu burrata, ulei de trufe și busuioc”. Însă, în timp ce așteptam aperitivul, am fost plăcut surprinși când ni s-a adus din partea casei o cremă de brânză cu roșii, ceapă și o reducție din oțet balsamic. Farfuria arăta foarte drăguț, simplă și elegantă. Gustul a fost și el foarte plăcut.

aperitiv-crema de branza cu rosii si reductie din otet balsamic

La scurt timp am primit și gustarea comandată de noi “Roșii concassé cu burrata, ulei de trufe și busuioc”. Burrata este o brânză italiană proaspătă, soft, făcută din mozzarella și smântână. Ne-a plăcut amândurora, iar farfuria arăta destul de bine. Ca o mențiune, mi-ar fi plăcut mai mult busuioc proaspăt lângă brânză, dar e o chestie de gusturi până la urmă.

branza burrata cu busuioc

Felul principal a venit la 50 de minute după ce comanda ne-a fost luată. Nici mult, nici puțin. “Somonul în crustă de ierburi acompaniat cu ardei copți cu smântână”, pe un pat de verdețuri care aveau un dressing dulce-picant a fost extrem de bun! Mi-a plăcut foarte mult, fiecare îmbucătură era o explozie de arome, de la dulce la puțin iute, ardeii copți în combinație cu sosul de brânză, un preparat foarte reușit.

somon cu ardei copti

La fel de încântat a fost și partenerul meu de alegerea sa , “Foie gras cu mere caramelizate și sos espresso”. Am gustat și eu putin și nu pot decât să confirm că este excelent pregătit.

foie gras cu mere caramelizate

Ambele farfurii au fost plăcute ochiului, colorate și frumos aranjate. De altfel, întreaga veselă mi s-a părut interesantă, în special ca formă.

La finalul experienței noastre culinare am încercat și un desert. Nu puteam pleca de la Caruso fără să gust ceva dulce, mai ales ca eu sunt o fană înrăită a dulciurilor și de multe ori am fost dezamăgită în restaurante de deserturile fade sau de cele gen cofetărie. Am ales o “Tartă cu brânză și cireșe”, desert pe care l-am văzut și pe pagina lor de Facebook și mi-a plăcut foarte mult cum arată. Crema de brânză din tartă mi s-a părut de fapt un mousse, era foarte aerată și light. Mi-a plăcut ca nu era extrem de dulce, iar cireșele aduceau un plus de aromă.

tarta cu branza si cirese

Serviciile la Caruso

Puțin peste 2 ore am petrecut la Caruso, dar timpul a trecut pe nesimțite. Serviciile au fost foarte bune, ospătarul foarte atent, zâmbăreț, comunicativ și preocupat de tot ce am solicitat. Tot de la ospătar am aflat că bucătarul este foarte atent la toate farfuriile care se întorc la bucătărie, dacă clienții au mâncat tot sau nu. Iar dacă nu au mâncat tot de pe farfurie, insistă să știe care a fost motivul. Bineînțeles că nu a fost cazul și la noi. 🙂

Prețurile din restaurant ni s-au părut corecte. Nu este ieftin, dar nici exagerat de scump. Făcând o comparație cu alte restaurante de tipul său, Caruso se încadrează lejer în același tipar.

Iată mai jos prețurile pentru fiecare preparat în parte. Nu a fost nevoie de garnitură suplimentară.

  • Roșii concassé cu burrata, ulei de trufe și busuioc – 28 Ron
  • Somon în crustă de ierburi acompaniat cu ardei copți cu smântână – 49 Ron
  • Foie gras cu mere caramelizate și sos espresso – 53 Ron
  • Tartă cu cremă de brânză și cireșe – 20 Ron
  • 1 pahar de vin alb – 18 Ron

Trebuie ținut cont însă că restaurantul este abia la început de drum, clienții fideli vin în timp, iar dacă meniul, mâncarea și serviciile rămân cel puțin la același nivel și de acum înainte, vom putea auzi doar de bine! Noi vom mai trece pe aici, și sperăm că o veți face și voi, măcar din curiozitate.

***

Sunt Narcisa Viorel, o gurmandă a cărei pasiune s-a transformat într-un blog delicios:  awfully-tasty.com. Recenzile mele din comunitatea Food Crew vor fi publicate sub semnatura Awfully Tasty, nume care de altfel face legatura și cu blogul meu. Sunt foarte încântată să vă pot împărtăși experiențele mele culinare din diverse locații și sper ca prin campania Bun Simț la Farfurie să descoperim restaurante cu servicii la cele mai înalte standarde.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Caruso

Adresă:
Enrico Carusso nr.2
Telefon:

Comentarii

Matei

6 February 2015 at 14:52

Aoleu ce bine arata,mi-e o foame:(

    Muffin Queen

    6 February 2015 at 15:00

    Restaurantul Caruso e deschis… 😀

Vali

9 February 2015 at 21:44

Bun rau!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul