Restaurant Vatra, recomandarea mea pentru ambianță românească în București

Restaurant Vatra
București

Când ai nevoie să prezinți mâncarea românească unor oaspeți din străinătate, Restaurantul Vatra e o opțiune care merită luată în seamă. Bazându-mă pe experiența plăcută a altor două vizite anterioare, am ales din nou o cină la Vatra ca mod de a introduce câțiva vizitatori străini în gastronomia tradițională românească. Am sunat și am rezervat […]

La Cramele lui Decebal mănânci sănătos ca un dac plin de răbdare

Cramele lui Decebal
Brașov
Soba decor la Cramele lui Decebal în Braşov

Pauza de masă: orele 21:00, program de seară la muncă. Timp disponibil: 1 oră. Status stomac: gol. Destinaţie: Cramele lui Decebal. De afară îmi pare a cantină, cu ziduri uriaşe. La intrare este o antecameră cu poveşti despre daci şi mâncare, steaguri cu Regele Decebal şi un tablou mare cu acesta. Înăuntru muzica se aude […]

Pe terasă la Caprice

Caprice
Timișoara

Acum 6 ani, când m-am mutat în Timişoara, locuiam foarte aproape de acest restaurant (zona Lipovei, Str. Borzeşti pentru cine nu cunoaşte) şi, cum preţurile erau destul de ok şi mâncarea foarte bună (şi multă), îl vizitam destul de des. E-adevărat, nu era nimic spectaculos la amenajarea localului, acesta fiind unul chiar banal, iar meniul […]

La Moara Veche, birjar!

Old Mill
Oradea
Papanaş la restaurantul Old Mill din Oradea

Restaurantul „La Moara Veche”, sau Old Mill (după cum o cunoaşte mai tot orădeanul), e situat pe Str. 1848, cum dai dinspre Str. Mihail Kogălniceanu, şi e unul dintre cele mai mari localuri din urbea de pe Crişul Repede. Sala e foarte mare, veşnic plină şi pot să zic cu mâna pe inimă că ştiu […]