Paste de casă gustoase @ La Vela

Restaurant LaVela
Timișoara

Când suntem la mall sau prin împrejurimi şi ne este foame, avem toţi tendinţa de a asocia Iulius Mall cu Food Court-ul. Rareori ne amintim că Iulius Mall mai înseamnă şi alte localuri, nu foarte multe, ce-i drept.

Unul dintre cele mai de clasă locuri pentru luat masa de la mall este restaurantul La Vela. Deşi de-a lungul timpului am trecut de vreo cel puţin o sută de ori pe lângă el, admirând terasa frumoasă de pe timpul verii, nu am mâncat nici măcar o dată acolo.

Ei bine, lucrurile s-au schimbat acum o săptămână şi deşi localul este deschis de când există şi mall-ul, adică din 2005, eu abia acum i-am trecut pragul.

Recunosc că pentru mine a fost o surpriză plăcută să văd interiorul restaurantului ca fiind asemănător cu cel al unui vas şi cu o atmosferă caldă şi plăcută.

LaVela

Restaurant LaVela

Peste proaspat la LaVela

Am luat loc şi am început să răsfoim meniul pentru a ne decide asupra mâncării. Specificul restaurantului este italian, iar meniul lor are foarte multe produse care au în componenţă peşte şi fructe de mare. Tot legat de meniu, acesta este uşor adaptabil în funcţie de cerinţele clienţilor, nimic de acolo nefiind bătut în cuie.

Meniu LaVela

Meniu Restaurant LaVela

Mie mi-a sărit în ochi din meniu un risotto cu fructe de mare, însă ştiind că pastele lor sunt toate făcute în casă, am preferat ca în loc de orez să primesc paste. Ratatoullia pe de altă parte şi-a exprimat dorinţa de a încerca somonul cu sos de smântână şi piper roşu.

Stând şi aşteptând să ne ajungă comanda am avut timp şi să admirăm puţin localul şi trebuie să vă mărturisesc că bucătăria deschisă este unul din lucrurile cele mai faine la acest restaurant. Practic vezi cam tot ce se-ntâmplă pe acolo, cum se găteşte, iar asta îţi oferă un sentiment de linişte şi siguranţă.

Bucatarie LaVela

Totul a culminat cu venirea farfuriilor. De la prezentare şi până la colorit, totul arăta minunat. Deşi v-aş putea şi povesti, cred că pozele vorbesc de la sine.

File de somon La Vela

Paste cu fructe de mare LaVela

Porţia colegei mele arăta de-a dreptul fascinant. Bucata mare de somon proaspăt se scălda într-un sos delicios de smântână şi piper roşu. Deşi v-aţi putea gândi că având piper mâncarea ei a fost foarte spicy, vă-nşelaţi. Boabele acelea roşii de piper de deasupra nu au făcut altceva decât să condimenteze într-un mod interesant peştele, alături de sosul de smântână.

File de somon cu sos de piper rosu

File de somon cu sos de piper rosu La Vela

Peştele a fost servit alături de o focaccia proaspătă şi bună ca la mama ei acasă, în Italia.

Focaccia LaVela

Focaccia

Felul meu de mâncare nu s-a lăsat cu nimic mai prejos. Totul era aranjat atât de frumos că parcă îmi părea rău să-i distrug prezentarea. 😛 Am purces totuşi pentru că foamea era mare şi ce-am mâncat mi-a lăsat un gust bun şi la propriu şi la figurat. 🙂

Paste cu fructe de mare

Deşi nu mânânc paste de 3 ori pe zi şi nici nu m-am născut la Roma, este absolut imposbil să nu îţi dai seama când pastele sunt din pungă, sau când sunt făcute în casă. Ei bine, cele de aici de la restaurant este clar că sunt făcute de ei. Sunt proaspete, sunt moi şi bune la gust.

Dacă pastele m-au surprins într-un mod foarte plăcut, acelaşi lucru îl pot spune despre fructele de mare care erau frumos aşezate deasupra pastelor. Am putut identifica: scoici, creveţi şi calamari plus nişte roşii cherry.

Pranz LaVela

Pe lângă faptul că cei de la La Vela produc toate pastele la ei în propria bucătărie, peştele şi fructele de mare sunt şi ele importate din Italia, primind în fiecare săptămână produse proaspete, a căror calitate este net superioară faţă de cele congelate.

Dacă gustul face toţii bani, poate sunteţi curioşi să vedeţi cam cât costă aşa o masă.

Pentru ce-am savurat eu cu Ratatoullia, lucrurile stau cam aşa:

  • File de somon în sos de piper roşu – 250 de grame – 49.50 lei
  • Paste cu fructe de mare – 300 de grame – 59.50 lei

Servirea este bună, iar atmosfera este una perfectă pentru prânz, cină sau poate chiar o zi de naştere.

Acestea fiind spuse, vă recomand cu drag acest local drăguţ din incinta mall-ului, mai ales dacă sunteţi un fan al bucătăriei italiene!

Poftă bună! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant LaVela

Adresă:
Iulius Mall
Telefon:
Website:

Papa la PepeNero | FoodCrew

19 November 2012 at 12:15

[…] eu mânc paste de vreo 4 ori pe an, văd că în ultima vreme încep să dezvolt o pasiune tot mai mare pentru […]

[…] hotărâm ce să comandăm. Cum am venit special pentru paste, am ales să comand şi eu o porţie paste. Am comandat carbonara, iar comeseana a comandat gnocchetti sardi. Dar pentru că era aglomerat […]

[…] lipie care era în partea stângă a farfuriei) și mozzarella ravioli afumată și umplută cu creveți și crab. Un deliciu pentru fanii fructelor de mare. Am gustat și eu bineînțeles și regret că nu am […]

[…] vederea farfuriei cu paste am regretat amarnic că nu am vrut să aștept 5 minute în plus pentru că meritau cu siguranță. […]

[…] ne-a îndemnat să studiem meniul, din scoarță în scoarță. Am remarcat că preparatele sunt cu specific italian, ceea ce era de așteptat, având în vedere numele restaurantului. Varietatea produselor din meniu […]

[…] vă spun ce am ales eu: Tagliatelle allo scoglio (paste de casă cu fructe de mare) și Pannacotta con frutta di stagione (Panacota cu fructe de […]

[…] pentru orice gurmand, oferind opțiuni diverse pe bază de pește oceanic, pește de apă dulce sau fructe de mare, sub formă de antreuri, salate, supe, paste și alte feluri principale. Eu am rămas indecisă […]

Comentarii

Victor

20 December 2012 at 21:37

Numai de curiozitate, piperul ala rosu, s-a putut manca tot impreuna cu sosul? Din experienta mea, piperul rosu, chiar daca nu face sosul picant, este foarte tare, nu la fel ca cel negru, dar oricum nu se poate manca in asa o cantitate mare intr-un sos…
Cat despre paste, ele pot fi cumparate de la distribuitori de paste (vezi Gusta din Arad) care sunt facute cu faina dura italieneasca si au toate calitatiile enumerate, fara a fi facute la ei in bucatarie – nu ca as sugera ca in cazul lor este asa.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul