Atmosferă faină în grota leului

La Grotta di Leo
Florența

Două aspecte legate de mâncare contează pentru mine atunci când călătoresc:

1) Specialităţi locale

2) Preţ decent

De data asta cred că am ieşit câştigătoare. În seara când am ajuns la Florenţa am dat peste un local drăguţ unde am mâncat două tipuri diferite de pizza, în două zile diferite. M-a atras atmosfera intimă şi primitoare. Când am ajuns, restaurantul era destul de plin dar nu zgomotos. Lumânarile aprinse pe fiecare masă şi şerveţelele în spiritul iernii aduceau un aer festiv, care îţi permitea să fii relaxat, să te simţi ca acasă.

Sunt restaurante elegante şi sofisticate care au un aer scorţos, artificial. Le prefer pe cele mai puţin moderne, care te îmbie să intri într-o poveste. În aceste restaurante nu este totul impecabil, poţi vedea praful aşezat pe sticle de vin, colecţii de lucruri strânse de-a lungul anilor, cărţi, tablouri, obiecte decorative aşezate cu gust. Când intri, pierzi noţiunea timpului.

La Grotta di Leo ai impresia că te afli într-o cramă. Tavanul este jos, pereţii sunt din cărămidă, vopsiţi în nuanţe calde de galben-oranj iar floarea soarelui te salută din orice tablou.

Pentru că nu mănânc carne, am încercat un calzone funghi. Am fost servită cu promptitudine de un chelner de origine africană, coincidenţă amuzantă având în vedere că mă aflam în Grota Leului. Nimic spectaculos legat de calzone: gust bun, cantitate mai mult decât suficientă, mozzarella şi ciuperci din abundenţă.

A doua oară când am revenit am decis să iau o pizza clasică. Cea mai clasică dintre toate: margherita. Blat subţire şi crocant, mozzarella, sos de roşii şi busuioc proaspăt. Puţin arsă.

Preţurile au fost minime pentru Florenţa: 6 euro pentru calzone şi 5.5 euro pentru margherita.

În final, pentru mine a contat mai mult cum m-am simţit acolo decât ce am mâncat.

Dacă aveţi drum pe la Florenţa şi căutaţi un loc unde să vă astâmpăraţi foamea într-o ambianţă primitoare, vă recomand să treceţi pe la Grotta di Leo, în centrul istoric, la doi paşi de Stazione Centrale.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Grotta di Leo

Adresă:
Via della Scala, 41/43r, Florența
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul