Ospitalitate românească la Florenţa

Caffe Maioli
Florența

Mă plimbam prin apropiere de Ponte Vecchio şi căutam un loc cu internet wireless, o cafenea. La un moment dat, mâna unui chelner a început să se agite entuziast, însoţită de un zâmbet larg. Ignorând ceea ce mi se părea a fi un exagerat mod de a atrage clienţii, mi-am văzut de drum. După câteva minute de mers, frigul şi lipsa alternativei m-au întors pe aceeaşi cale. Am trecut prin faţa cafenelei, evitând să privesc înăuntru pentru scăpa de insistenţa chelnerului. Dar uşa s-a deschis larg şi, împinsă de curiozitate, am intrat.

Where are you from?

Romania

Puteam să jur că eşti fie din România fie din Rusia

…. şi eu puteam să jur că în Italia o să dau de români dar nu mă aşteptam să îi întâlnesc sub formă de gentilomi care curtează turistele singure 😀

Robert (sau Roberto) locuieşte de vreo douăzeci de ani în Italia, după ce a lucrat şi în alte locuri de pe pământ. E un om care a pornit de la zero şi a ajuns în vârf. În vârful piramidei lui. Îi place foarte mult ce face şi asta se vede. Conversează fluent şi natural în italiană, engleză, franceză (nu e o mască de politeţe impusă de fişa postului).

M-am simţit mândră să văd cât de bine se descurcă Robert.

Şi el s-a simţit bine să mă cunoască. Prin urmare mi-a făcut cinste cu o ciocolată caldă. Într-o dimineaţă rece de decembrie, ceaşca de ciocolată servită cu o ulcică de extra lapte mi-a mers drept la suflet.

Tot povestind cu Robert am aruncat o privire prin Caffe Maioli. Localul e situat într-o zonă turistică şi asta se vede în genul de clienţi care îi trec pragul. Vitrinele abundă în specialităţi italiene dulci şi sărate, de la pizza cu diverse topping-uri până la tiramisu, gelato şi ciocolată.

Am revenit a doua oară la Caffe Maioli, pe seară, de data asta pentru a degusta ceva. M-am hotărât să încerc o felie de pizza cu anghinare şi un cannolo siciliano, desert pe care îl cunoşteam deja din Sicilia.

Felia de pizza a fost gustoasă, mi-a plăcut foarte mult gustul de anghinare împreună cu mozzarella , măsline, ardei şi busuioc proaspăt. Totuşi, dacă mi-ar fi fost cu adevărat foame, cantitatea respectivă nu ar fi fost de ajuns.

Cannolo este un rulou cu brânză ricotta îndulcită. Exteriorul este crocant iar interiorul fin. Capetele sunt date prin ciocolată şi decorate cu coajă de portocală confiată. Foarte bun!

Nimic de obiectat legat de oferta variată şi spaţiul generos al cafenelei. Să nu mai vorbim că de la etaj ai o privelişte superbă asupra centrului vechi al oraşului.

Preţurile sunt exagerate însă pot fi considerate normale pentru un local turistic. Până la urmă, depinde ce aşteptări ai. Ciocolata caldă a fost din partea casei iar pe felia de pizza şi desertul m-au costat în total 9 euro.

Aşadar, cari amici, dacă ajungeţi la Florenţa şi aveţi nevoie de un sfat de încredere din partea unui localnic, puteţi să îl vizitaţi pe Robert la Caffe Maioli şi să vă bucuraţi de o gustărică, mai dulce sau mai piperată, în funcţie de bugetul vostru.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Caffe Maioli

Adresă:
Via de Bardi 73, Florența
Telefon:

[…] data asta cred că am ieşit câştigătoare. În seara când am ajuns la Florenţa am dat peste un local drăguţ unde am mâncat două tipuri diferite de pizza, în două zile […]

[…] orice local care se respectă, meniul cuprinde, pe lângă faimoasa pizza, și alte tipuri de mâncare de genul: aperitive, salate, sandwich-uri, deserturi și alte câteva […]

[…] Deşi a durat ceva mai mult pânǎ la sosirea celui de-al doilea fel, este adevǎrat şi cǎ restaurantul se umpluse, ceea ce nu a putut decât sǎ mǎ bucure, mai ales cǎ în spatele meu, se întreceau în chicote (pe seama unor denumiri poznaşe ca Taci şi-nghite, adicǎ mǎmǎligǎ cu brânzǎ, smântânǎ şi ou la cuptor) nişte italieni veseli şi vorbǎreţi. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul