Atmosferă de poveste la Casa Altringen

Casa Altringen
Bogda

După cum probabil ştiţi deja, nu e prima dată când Foodcrew vizitează Casa Altringen. De fapt, am ajuns să îndrăgim destul de mult acest colţişor rupt de ritmul frenetic al vieţii cotidiene.

Casa Altringen este locul în care mergi în weekend, cu timp, pentru a savura o masă gătită în stil tradiţional, departe de aglomeraţie, zgomot şi superficialitate. Este locul în care mergi pentru a te relaxa, pentru a respira o gură de aer proaspăt şi pentru a fi împreună cu cineva drag ţie.

Ne-aţi mai auzit povestind câte ceva despre experienţa noastră culinară de aici, chiar Nuţi v-a spus cum a mâncat ea supă cremă de conopidă şi peşte cu sos de morcovi şi mărar. Pentru că am fost şi eu oaspete al Casei, nu mă pot abţine să vă povestesc ce am mâncat şi eu bun.

În primul rând trebuie să ştiţi că meniul de la Casa Altringen este stabilit pentru fiecare săptămână în parte, aşa că oaspeţii pot alege dintr-o listă cu 3 feluri de supă/ciorbă, 3 feluri de felul doi şi 3 feluri de desert, plus vestita prăjitură cu ciocolată, specialitatea casei.

meniu altringen

Casa Altringen

casa de la tara

Dacă Nuţi s-a decis pentru supa cremă de conopidă amintită mai sus şi pentru peştele cu sos, eu am fost atrasă de o supă de ceapă şi o pulpă de pui la cuptor cu măsline şi lămâie. Voi încerca să vă descriu o parte din senzaţiile extrem de plăcute pentru papilele mele gustative, dar sper că şi pozele vă vor vorbi de la sine.

Supa de ceapă (7 Ron) a fost, cu sinceritate, una din cele mai bune pe care le-am mâncat în România. Mai mâncasem nişte supe preparate asemănător numai în Cehia şi în Statele Unite, dar din câte îmi amintesc, nu am reuşit să regăsesc acest gust la noi în ţară. Pentru a intra puţin în amănunte, supa a fost foarte bine preparată, fiind foarte gustoase. Pe lângă calitatea supei, am apreciat şi modul de servire care mi-a întrecut aşteptările. Ea a fost însoţită de o felie de pâine prăjită, cu caşcaval topit deasupra, şi care era plasată la suprafaţă. Astfel, când o mâncai, puteai tăia mici bucăţele care să îmbogăţească gama de arome a supei.

supa de ceapa

supa

La felul doi m-am bucurat să pot gusta o pulpă de pui coaptă în cuptor, a cărei aromă era completată de lămâie, măsline, ceapă şi ardei, alături de cartofi făcuţi pireu (28 Ron). Întotdeauna am apreciat reţetele de pui cu lămâie, din moment ce mi se pare că datorită lămâii puiul devine mai fraged şi mai “fresh”. Celelalte ingrediente au fost un bonus care a creat o gamă plăcută de arome, în timp ce felul de mâncare se remarca prin gustul de preparat tradiţional, ca la ţară.

fel principal

pui cu legume si pireu

Deşi felul întâi şi cel de-al doilea mi-ar fi fost suficiente ca şi cantitate, porţiile fiind mari, nu am rezistat în faţa desertului. Vorbind de desert, trebuie să recunosc că am fost norocoasa beneficiară a unei porţii combinate de dulce, compusă din prăjitură cu lămâie, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi tradiţionala prăjitură de ciocolată (7 lei oricare din ele). Cu mâna pe inimă vă spun că nu m-am putut decide care mi-a plăcut mai mult, toate au fost extrem de gustoase. Prăjitura cu lămâie era foarte fresh, în timp ce ştrudelul de mere cu sos de vanilie avea combinaţia perfectă de arome între merele acrişoare, îmbogăţite cu scorţişoară, şi gustul de vanilie, atât de plăcut mie. Iar prăjitura cu ciocolată este deja o legendă printre clienţii Casei Altringen. Nu vă pot spune decât că e păcat să nu o gustaţi. Dar aveţi grijă că se termină repede 🙂 Cât am fost acolo, mi-ar fi plăcut să iau nişte prăjitură şi pentru acasă, dar din păcate cererea fusese atât de mare, încât de terminase toată. Un motiv în plus să revin!

desert altringen

Pe lângă mâncarea gustoasă, gătită ca la mama acasă, la Casa Altringen vă puteţi bucura de un decor parcă rupt din poveşti. Fie că este iarnă, primăvară, toamnă sau vară, fiecare anotimp îşi aşterne farmecul peste Casă. Spaţiul verde din jur te invită să în cutreieri, măcar pentru câteva clipe. Iar când te ia frigul afară sau ţi se face prea cald, te poţi retrage înăuntru, la căldura şemineului şi a unei căni de vin fiert, sau, după caz, la un pahar rece de limonadă.

weekend in familie

restaurant casa altringen

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Altringen

Adresă:
sat Altringen, com. Bogda
Telefon:

[…] si roșii proaspete. Dacă stau să dau timpul înapoi, am ales sandwich-ul acesta mai ales pentru ceapa caramelizată (eram curioasă cum o fac […]

Vara la Altringen | FoodCrew

24 July 2014 at 14:26

[…] prăjitura cu ciocolată este cea tradițională la Altringen de care am mai povestit și aici. E vedeta casei și e un brownie românesc de […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul