SKY Restaurant – rafinamentul bucătăriei franceze

Sky Restaurant
Timișoara

Primăvara s-a lăsat mult așteptată anul acesta iar acum că a venit e cazul să profităm din plin de soare și de vremea plăcută de afară. Cu acest gând în minte am pornit împreună cu Nuți să ne bucurăm de un prânz pe terasa restaurantului SKY.  Eu nu mai fusesem niciodată la SKY, însă auzisem doar lucruri bune despre servicii și mâncare. În schimb, Nuți e deja un mare fan al acestui restaurant, după cum ne-a povestit în recenziile anterioare. Am ajuns acolo pe la ora 13:00 și am observat că terasa era aproape plină cu oameni la costum, angajați ai companiilor din Business Center. Drept să vă spun, terasa de la SKY este minunată pentru o pauză de prânz! E situată la etajul 6 al clădirii de birouri și oferă o priveliște superbă asupra centrului Timișoarei. De acolo, de la înălțime, se aude prea puțin zgomotul străzii și agitația orașului, așa că poți să te relaxezi în liniște și să îți reîncarci bateriile pentru o după masă productivă la job. Sincer, mie și lui Nuți foarte mult ne-a plăcut din prima clipă când am ajuns. Vedere terasa Sky Personalul a venit repede la noi și ne-a servit pentru început cu patru felii de focaccia fierbinte, cât să ne astâmpere puțin foamea. Consultând meniul am putut observa că este foarte variat și cuprinde preparate extrem de rafinate. Fiind o mare fană a combinațiilor dulce-sărat și o amatoare înrăită de brânză, m-am hotărât să încerc o supă cremă de țelină cu brânză Roquefort și un aperitiv cald, Camembert în crustă de migdale cu sos de afine. Supa crema de telina cu branza roquefort

Camembert in crusta de migdale

Îmi imaginam că va fi un prânz copios, însă eram pregătită pentru un asemenea festin, având în vedere că nu se întâmplă prea des. Supa a fost servită într-o farfurie largă, decorată frumos cu picături verzui de ulei de măsline. Consistență cremoasă, morcov ras fin, gust dulceag. Am mai adăugat puțină sare și piper, câteva crutoane și am început să savurez mâncarea din farfurie. Față de o supă cremă clasică de țelină, aceasta avea o consistență mai cremoasă și mai lăptoasă. Aroma de brânză era delicată, nu se simțea gustul intens, specific brânzei Roquefort, combinația fiind exact cum îmi place mie. Cantitatea a fost și ea peste așteptări, aproape nu mai simțeam nevoia să trec la felul doi. Supa crema de telina la Sky

Supra crema de telina cu branza roquefort si crutoane

Cu toate că brânza camembert în crustă era trecută în meniu la aperitive calde, eu am solicitat să fie servită după supă, ca desert. La vederea platoului cu cele două bucăți de camembert auriu și sosul de afine alături, am știut că mă va cuceri. Mie oricum îmi place din start orice combinație neobișnuită de sărat-dulce-acrișor, așa că abia așteptam să degust minunăția din fața mea. Camembertul, unul din cele mai cunoscute tipuri de brânză franțuzească, nu e foarte sărat, are o consistență cremoasă și fină, deci se potrivește foarte bine pentru astfel de mâncăruri. Cele două felii de camembert erau îmbrăcate într-o crustă cu felii de migdale și erau rumenite bine pe ambele părți. Așezate pe două felii proaspete de portocală, cu sosul de afine alături, arătau îmbietor. Pranz pe terasa Fiecare bucățică a fost un deliciu, crusta crocantă cu migdale, brânza topită în interior și sosul acrișor al fructelor fiind o încântare pentru papilele gustative. Sunt unele feluri de mâncare care se potrivesc pentru momente de răsfăț. Ți-ai dori să nu se mai termine, să te bucuri de ele la infinit. Așa a fost și cu acest camembert cu sos de afine, care va fi de acum încolo în topul preferințelor mele culinare.

Pranz pe terasa Sky

Singurul efect secundar al acestui prânz copios și delicios a fost colorarea buzelor, în rest, am simțit doar efectele binefăcătoare ale unui răsfăț regal într-o zi însorită de primăvară 😉 În continuare puteți vedea prețurile pentru cele două preparate: Supă cremă de țelină cu brânză Roquefort (300 g / 50g) – 29 lei Camembert în crustă de migdale cu sos de afine (180 g / 50 g) – 37 lei Nu pot să nu vă dezvălui ce delicatese am mai descoperit în meniul bogat în aperitive interesante, multe varietăți de paste și preparate din pește sau pasăre: Foie gras cu dulceață de ceapă roșie (75 lei), Frigărui de brânză feta cu roșii și busuioc (22 lei), Penne cu salsicce, anason și trufe (35 lei), File de ton în crustă wasabi și nori (65 lei), Piept de rață cu sos gorgonzola și sos rucola (52 lei), Piept de curcan umplut cu gorgonzola, piure de mazăre cu mentă și sos de afine (39 lei). Iar la desert, mi-au atras atenția delicioasa Crème brûlée într-o variantă cu ghimbir care sună foarte interesant (15 lei) și Hot chocolate cu vișine și migdale (19 lei). Cu servirea ireproșabilă și ambianța sa elegantă, Restaurantul SKY este o alegere excelentă dacă iubiți rafinamentul bucătăriei franțuzești, dacă vă place mâncarea sofisticată și combinațiile surprinzătoare de gusturi. De asemenea, acest local se dovedește a fi un loc ideal pentru a sărbători ocazii speciale, fie ele întâlniri de afaceri sau între colegi, sau chiar cine romantice deasupra orașului.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sky Restaurant

Adresă:
str. Coriolan Brediceanu, nr. 10, et. 6
Website:

Un pranz lung la Zai | FoodCrew

13 May 2013 at 11:01

[…] mine, ca și client, mă atrage orice local care știe să se diferențieze puțin față de concurență. Prin mici detalii, nu prin nu știu ce artificii complicate și […]

Un pranz la inaltime | FoodCrew

14 May 2013 at 14:52

[…] alegem, și eu și Ratatoullia, ceva din meniu. Dacă ea v-a povestit deja cum s-a înfruptat din bunătățile cu brânză pe care le-a servit la Sky, vă zic și eu cum a fost porția […]

[…] feluri, ceea ce ne-a pus puţin în încurcătură, dar în una plăcută. Până la urmă am ales: Camembert pane cu sos de afine (75/25 g). Ca şi garnitură am ales Legume la grătar (150 g), iar pentru desert am mers pe recomandarea […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul