Sky Restaurant – localul meu preferat

Sky Restaurant
Timișoara

Sunt puţine localuri din Timişoara care mă cuceresc la prima vedere. E adevărat însă că există multe în care mă simt bine şi la care mă reîntorc cu plăcere.

Înainte să-i pun titlul acestei recenzii chiar mă gândeam dacă nu am exagerat spunându-i localul meu preferat. Urmărind însă pozele şi amintindu-mi atmosfera plăcută şi mâncarea  delicioasă, mi-am dat seama că nu am exagerat cu nimic.

Sky Restaurant, căci despre el este vorba, sau Aquarium dacă ne luăm după denumirea veche, se află pe acoperişul unuia din clădirile Business Center din piaţa 700 de vizavi de sediul Alcatel. El aparţine celor care au şi Villa Casa del Sole împreună cu cele două restaurante: Restaurantul Clasic Casa del Sole şi Restaurantul Rustic Casa del Sole, restaurante pe care le găsiţi pe strada Romulus din Timişoara.

Eu personal am luat de două ori la cină la Sky şi mi-a plăcut la fel de mult de fiecare dată. Aflându-se la etajul 6 al unei clădiri din zona centrală a oraşului, terasa restaurantului oferă o privelişte unică. Timişoara e un oraş superb de oriunde te uiţi la el, dar de sus parcă e şi mai spectaculos.

Priveliste Restaurant Sky

Sky Restaurant

Apus la Sky Restaurant

Meniu

După ce vreo 5 minute am stat şi m-am uitat ce privelişte frumoasă avem pentru cină, am luat loc la o masă şi am început să răsfoiesc liniştită meniul. Acesta este unul variat şi ai de unde alege, ba chiar sunt şi produse foarte sofisticate, mai puţin întâlnite prin alte locuri, cu preţ pe măsură.

După ce ne-am decis ce vom avea pentru cină, la una din cine am primit din partea casei înainte de masă focaccia cu puţin usturoi. Un deliciu!

Pentru masa de seară, noi am ales câte o salată body fit, o salată zdravană de 400 de grame care conţinea: piept de pui, roşii, castraveţi, salată iceberg şi portocală. Nu am simţit nici un fel de dressing printre ingrediente. Fie combinaţia dintre legume şi fucte m-a păcălit şi exista un dressing discret care mergea la fix cu ingredientele, fie salata respectivă nu avea nici un tip de dressing înăuntru.

Salata Body Fit

Dressing sau nu, salata a fost absolut delicioasă, combinaţia dintre legume, pui şi o portocală a fost exact pe gustul meu. Porţia înă mi-a dat mari bătăi de cap şi nu am fost în stare să o termin nici cum.  Salata am savurat-o alături de nişte pâinici proapăt făcute şi incredibil de bune. Eu care nu mănânc pâine deloc, am savurat fiecare îmbucătură. Le spune pizza pane sau cel puţina aşa se scria pe bonul de plată de la final.

Paine de casa

Salata Body Fit Sky Restaurant

Deşi a fost o salată săţioasă, comeseanului meu i-au făcut cu ochiul nişte frigărui de brânză fetta cu sos de roşii şi busioc. Gustarea conţinea: fetta, dovlecei, ulei de măsline, busuioc, oregano şi usturoi. Deşi în primă instanţă nu m-am entuziasmat prea tare la auzul combinaţiei de ingrediente, în momentul când ne-a fost servită am ştiut că a doua oară când voi veni, aia va fi comandată prima. Şi aşa a şi fost! 🙂

Pentru cei interesaţi să servească masa de prânz acolo, pot face asta pentru un preţ de 20 de lei la meniul zilei.

Gustare rapida Sky Restaurant

 

Frigarui cu branza fetta

Ajungând că la capitolul desert, deşi plini, nu ne puteam ridica de la masă fără să încercăm nişte dulciuri. La cele două cine am reuşit să încercăm 3 deserturi, după cum urmează.

Pireu de castane cu frişcă şi rom, frumos şi elegant servit însă nu extraordinar de bun la gust în sensul că nu era cremos şi moale, ci mai degrabă din acela de borcan. Din câte ştiu eu, toate deserturile sunt homemade, însă pe mine personal nu m-a dat pe spate pireul acesta.

Pireu de castane

Ei bine, lucrurile se schimbă dacă e să vorbim de celelate două deserturi savurate. Nu-mi amintesc până la ora asta vreun local cu deserturi aşa bune ca cele pe care le-am servit la Sky. Nu sunt o fană a vişinelor şi în mod normal nici în poză nu-mi plac, darămite într-un desert. Na, am trăit să văd şi localul care face desertul cu vişine pe care l-aş savura non-stop.

Minunea poartă un nume generic de hot chocolate cu vişine şi migdale, arată într-un mare fel, dar mai ales te topeşti la propriu când îl guşti. Desertul conţine, conform meniului: unt, ou, ciocolată, fulgi de migdale şi phisalys, care phisalys este o plantă decorativă, după cum zice google-ul.

Desert hot chocolate cu visine si migdale

Hot chocolate cu visine si migdale

Imaginaţi-vă o cremă de ciocolată caldă cu vişine, care vişine nu le-am simţit a fi bucăţi mari pentru că atunci sigur nu-mi plăcea, ci numai potrivit cât să echilibreze dulceaţa ciocolatei, fulgii de migdale de deasupra fiind cireaşa de pe tort.

Al treilea desert care ne-a făcut cu ochiul e unul mai de sezon aşa şi se chema semifreddo cu fistic şi struguri. Desertul avea în componenţă: ou, smântână, miere, fistic, frişcă, lămâine, struguri şi nucă.

Desert Semifreddo cu fistic si struguri

Acesta a venit sub formă de rondele mici cu bucăţi de fistic în interior, peste care puteai vedea boabe de struguri tăiate pe jumătate şi nucă. Dacă nu mă-nşeală gustul, peste tot era turnat un sos fin de lămâie. Eu acum m-aş duce acolo numai pentru desert! Sunt incredibil de bune şi în nişte combinaţii tare interesante, cel puţin pentru mine.

Desert Semifreddo cu fistic si struguri

Desert la Sky Restaurant

Ambianţă

Servirea este impecabilă, timpul de aşteptare al mâncării este rezonabil că oricum cine s-ar grăbi să plece dintr-o locaţie atât de frumoasă? Într-una din seri aveau chiar şi muzică live care completa la fix ambianţa frumoasă de acolo.

Localul are un decor tare chic şi este foarte elegant. Am văzut acolo o mulţime de străini, dar şi locuitori ai oraşului care fie îşi serbau ziua de naştere, fie se bucurau de o simplă cină în oraş.

Nu uitaţi de priveliştea de la Sky care face toţi banii şi că acest restaurant se află printre cele 4 restaurante din Timişoara prezente în Ghidul A la carte pe 2012, ghid unde numai foarte puţine localuri din ţară sunt! 🙂

Preţuri

Preţurile, după cum am spus şi la începutul articolului, sunt pe măsura serviciilor oferite:

  • Frozen strawberry  250 ml- 8 lei
  • Green Apple 250 ml – 7 lei
  • Apă Perena 330 ml – 5,5 lei
  • Salată Body Fit 400 gr – 25 lei
  • Pizza pane 100 gr – 5 lei
  • Frigărui de fetta cu sos de roşii 200 gr – 22 lei
  • Desert Semifreddo – 20 de lei
  • Desert Hot chocolate – 19 lei

Total: 136 de lei fără a lua în considerare ciubucul pe care chelnerul îl merită din plin şi care a fost adăugat notei.

Bon de plata Sky Restaurant

Concluzii

Până la proba contrarie, când voi da de un alt local la fel de  frumos, Sky rămâne pe locul 1 în topul meu personal privind restaurantele din Timişoara.

Vă recomand şi vouă să-i treceţi pragul! Nu cred că veţi fi dezamăgiţi! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sky Restaurant

Adresă:
str. Coriolan Brediceanu, nr. 10, et. 6
Website:

[…] au fost rezonabile, ținând cont de toți factorii: locație centrală, hotel de cinci stele, servicii […]

[…] Primăvara s-a lăsat mult așteptată anul acesta iar acum că a venit e cazul să profităm din plin de soare și de vremea plăcută de afară. Cu acest gând în minte am pornit împreună cu Nuți să ne bucurăm de un prânz pe terasa restaurantului SKY.  Eu nu mai fusesem niciodată la SKY, însă auzisem doar lucruri bune despre servicii și mâncare. În schimb, Nuți e deja un mare fan al acestui restaurant, după cum ne-a povestit în recenziile anterioare. […]

[…] preferat din Timișoara și treaba asta încă nu s-a schimbat. Rămâne și până în acest moment localul meu preferat și îmi place să merg acolo ori de câte ori am […]

[…] așa, în mare vorbind. Fructele au fost destule, am identificat prin farfurie bucățele de: mere, portocale și pepene. Poate mai erau și altele, dar nu mi le amintesc acum. Legat de sosul ăla în care se […]

Sky Restaurant

5 June 2013 at 0:16

[…] preferat din Timișoara și treaba asta încă nu s-a schimbat. Rămâne și până în acest moment localul meu preferat și îmi place să merg acolo ori de câte ori am […]

La Stejarul | FoodCrew

5 November 2013 at 16:43

[…] ceea ce am numit eu aperitiv, am servit pentru prima dată în viața mea ficat de gâscă “Lyon”. Numai prezentarea […]

[…] Din partea casei, a venit rapid o gustare de brânză spumoasă, cu capere şi toast. Apoi am ales un vinuţ bunuţ, şi am început a ne desfăta. […]

[…] salată pe care am comandat-o la ei a fost în urma unei recomandări pe care am primit-o de la o prietenă […]

Comentarii

Claudiu

24 October 2012 at 1:39

Suna bine ce povestesti tu acolo….mai trec inca unul pe lista de vizitat:D azi iar am fost la La Pizzaccia 🙂 A trecut saptamana, deci mi-am luat partenera (mai cinstit e ca ea m-a luat, ca plangea de sambata dupa pizza de la ei) si ne-am dus acolo; am luat pizza cu fructe de mare ea si eu paste cu fructe de mare, cu o bere fara alcool ea si cu un vin alb, eu. Am facut si poze, arata bine chestiile 🙂

    Nuți Foame

    24 October 2012 at 7:53

    Uh, sună tare bine pizza cu fructe de mare. Hai trimite-ne pozele pe posta@foodcrew.ro şi le shareuim şi noi pe wall poate facem poftă şi la alţii! 😀

Claudiu

24 October 2012 at 9:34

Am trimis 😉

    Nuți Foame

    24 October 2012 at 9:56

    Am primit şi am postat pe Facebook. Că tot veni vorba şi chestiile alea din farfurii arată demenţial, cam ce preţuri au? 😀

Claudiu

24 October 2012 at 17:35

Pe pizza + paste + vin alb (carafa de 0.5 litri) + o bere fara alcool (nu mai retin marca, parca hopfen konig) + o apa plata (0.5 litri) am platit 74 lei. Rezonabil, spun eu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul