Restaurant Marty Cluj – Locaţia Iulius Mall

Marty
Cluj Napoca

Despre restaurantul Marty auzisem câte ceva de la mai mulţi prieteni, aşa că nu puteam pleca din Cluj fără a mai bifa şi acest restaurant pe lista noastră.

Am aflat că sunt vreo 4 locaţii ale restaurantului în Cluj, dar am ales-o pe cea din Iulius Mall, fiindcă ne cam grăbeam şi ne era teamă de traficul din oraş, mai ales de problema găsirii unui loc de parcare. Nu am avut această problemă la mall, aşa că ne-am îndreptat agale înspre restaurantul care era amplasat în spaţiul aferent unui magazin din mall şi avea, în plus, o terasă măricică în spaţiul deschis de pe culoar. Mi s-a părut puţin ciudat să stău să mănânc pe holul mall-ului, aşa că dacă nu vă place atmosfera de mall, alegeţi unul din celelalte localuri Marty din oraş.

Pentru că ne era foame, comeseanul meu şi cu mine am optat fiecare pentru câte o supă şi un fel principal. Eu, Savarina, am luat o supă cremă de hribi, iar comeseanul a luat o supă de ceapă. Supa cremă de hribi a fost foarte gustoasă şi a venit servită cu o „pătură” generoasă de crutoane deasupra. Textura supei era foarte densă şi cremoasă, poate ceva mai groasă decât m-aş fi aşteptat. Aroma fină a ciupercilor era foarte bine completată de nişte fâşii de bacon crocant, dar şi de crutoanele la fel de crocante. Nu ştiu dacă se întâmplă tuturor, dar eu am simţit nevoia să mai adaug nişte sare în supă. Supa de ceapă a comeseanului a fost preparată după o altă reţetă decât cea pe care o ştiam noi, şi anume cu smântână. Comeseanul meu a declarat că i se pare interesantă această variantă, dar că ar fi apreciat ceva mai mult caşcaval. Supa de ceapă a fost acompaniată de crutoane care au venit pe o farfurie separată.

Supa crema hribi Marty

Supa crema hribi & crutoane

Supa ceapa Marty

La felul doi ne-am decis pentru un Chicken Dijon, adică un piept de pui cu sos pe bază de smântână, muştar şi ierburi aromatice, respectiv pentru un BLT Burger, o specialitate tipic americană de burger cu extra-bacon. Pentru Chicken Dijon am ales o garnitură de cartofi rustici, aceasta fiind inclusă în preţ. Puiul a fost gustos, iar sosul foarte interesant, papilele mele gustative nefiind în stare să distingă toate aromele secrete din el. În schimb, parcă am simţit lipsa unei salate, deoarece smântâna din sos îl făcea să fie puţin greu.

Chicken Dijon

Chicken Dijon Marty

Burger-ul comeseanului a venit desfăcut în două, putând să se vadă foarte bine bucata de bacon, despre care mă aşteptasem să fie mai subţire şi mai crocantă. Cartofii prăjiţi de lângă burger erau din aceia congelaţi, ceea ce ne-a surpins într-un mod neplăcut, deoarece nu ne-am fi gândit la asta. Astfel, aroma de parmezan şi usturoi care era adăugată cartofilor şi-a pierdut din farmec. Carnea, în schimb, avea un gust veritabil american. Aproape că îţi puteai imagina că eşti în ţara burgerilor şi a fast-food-ului. Pe lângă carnea de burger şi bacon, preparatul mai conţinea roşii, salată, ketchup şi o chiflă tipică burgerului. Alături puteai gusta, pe lângă cartofi, şi din salata Coleslaw.

BLT Burger, fries & Coleslaw

BLT Burger Marty

Porţiile sunt foarte mari, aşa că nu am mai putut înghite nici un desert, deşi auzisem multe legende despre cheesecake-ul cu fructe de pădure de la Marty. Ca şi băuturi ne-am delectat cu două limonade speciale, prima cu lămâi, portocale şi busuioc, iar a doua cu lămâie, ananas şi ghimbir. Limonada este servită la 500 ml sau la 1 l, aşa că luaţi şi această cantitate în calcul atunci când vă gândiţi cât puteţi mânca. Ar fi, totuşi, păcat să nu gustaţi din limonadele lor speciale. Trebuie doar să vă prevenim că sunt ceva mai greu de băut, pe măsură ce ajungi cu paiul la diverse frunze sau seminţe de fructe care îţi astupă paiul.

Marty Lemonades

Spiced Lemonade Marty

Ca şi preţuri, noi spunem că sunt rezonabile:

  • Supă cremă de hribi – 14,5 RON;
  • Supă de ceapă – 11,5 RON;
  • Chicken Dijon – 25 RON (garnitură inclusă);
  • BLT Burger – 25 RON (cartofi prăjiţi şi salata Coleslaw inclusă);
  • Limonadă cu portocale şi busuioc 500 ml – 11,5 RON;
  • Limonadă cu ananas şi ghimbir 500 ml – 11,5 RON.

Nişte mici sfaturi, ca de încheiere: cereţi cartofi prăjiţi necongelaţi la burger, dacă vă plac cei proaspeţi şi evitaţi alegeţi un Marty din oraş, dacă nu vă place zumzetul mall-ului.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Marty

Adresă:
str. Horea, nr. 5, Cluj-Napoca
Telefon:

[…] acolo, am zis să mai fac o vizită restaurantului Marty City (cel din Iulius Mall), despre care vă mai povestisem mai demult. Dacă atunci nu am din cale-afară de încântată de mâncare, acum treaba a stat […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul