O cină de vis la Marty Society

Marty
Cluj Napoca

Înainte să plecăm spre Cluj, am tot cerut recomandări legate de locuri unde putem merge pentru mic-dejun, prânz sau cină. Am primit multe idei și sugestii, și cam 90 % dintre cei care ne-au răspuns au inclus restaurantele Marty pe lista lor de recomandări. Ba că acolo e cea mai bună supă de roșii (true story!), ba că acolo e cel mai bun cheesecake (daaa!), ba că au în meniu de toate. După atâtea recomandări, nu puteam să ratăm ceea ce părea a fi cea mai bună idee de local atunci când îți e foame și ești în Cluj.

Așa că, în una din plimbările noastre pe frumoasele străzi ale Clujului, am dat de Marty Society. Marty Society, din câte am citit pe net, e primul restaurant Marty deschis la Cluj din cele 5 existente. Noi am prins o zi frumoasă de vară așa că ne-am așezat pe terasa de la etaj și am așteptat cuminți să vedem cum ne surprinde restaurantul de care am auzit atât de multe lucruri bune.

marty society

Meniul este incredibil de complex și ne-a luat cel puțin 20 de minute să ne decidem ce să comandăm pentru că au de toate. Acuma serios, you name it, și o găsești în meniu: mic-dejun, super, aperitive, steak, burgeri, paste, pizza, deserturi etc.

meniu marty

Ne-am decis până la urmă și am comandat niște limonade reci să ne răcorim până la venirea mâncării. Băuturile au fost delicioase și ne-au răcorit într-o zi toridă de vară. De la stânga la dreapta: orange lemonade, pomegranate lemonade și raspberry&thyme lemonade.

limonada marty

Meniu

Savarina a fost și ea cu noi și a comandat supa de roșii despre care a mai scris acum ceva vreme și o porție de Penne Chicken Alfredo. Am gustat și eu supa de roșii pe care mi-o lăudase atât de mult și am înțeles de ce. Cu mâna pe suflet vă spun că a fost cea mai bună supă de roșii (350 de ml) pe care am mâncat-o la un restaurant ever. O combinație de: ceapă, roșii, usturoi, busuioc, smântână dulce, servită cu crutoane de pâine cu gorgonzola și roșii cherry.  Un deliciu de nota 20!

După cum ziceam și mai sus, pentru felul doi ea a ales penne proaspete de casă cu sos de smântână dulce și vin alb, piept de pui grill, ulei de măsline și usturoi (450 de gr.).

chicken alfredo

O altă comeseană, Roxana, a ales varianta de tagliatelle verdi proaspete de casă cu sos de smântână dulce și ou, bacon, carne de pui, ciuperci și parmezan (450 de gr.).

tagliatelle verdi

Tot pentru prânz, una din fete a comandat  Chicken parmesan cu piept de pui cu tagliatelle verdi, sos de roșii și parmezan. Atât de mult i-a plăcut că ne-a amintit de el zile bune de atunci. Ba chiar a încercat să și imite rețeta acasă și a ieșit delicios. Povestim și pe foodcrew acuși.

chicken parmesan

chicken parmesan marty

Dacă fetele și-au luat paste și pui, nu am putut să fac eu notă discordantă așa că mi-am ales și eu un Tuscan Grilled Chicken cu tagliatelle proaspete de casă, piept de pui, usturoi, vin alb, ardei roșu, spanac, smântână dulce, parmezan și ulei de măsline. Nu am absolut nimic de reproșat farfuriei. A fost de nota 10 de la prezentare și până la gust.

tuscan grilles chicken

pranz la marty

Deserturi

Și pentru că NU puteam să plecăm de la Marty’s fără să încercăm și faimoasele deserturi, ne-am ales fiecare un desert diferit pentru a putea testa cât mai multe. Roxana a ales un cheesecake cu banane, o încântare a simțurilor, un desert delicat, fin și desăvârșit, așa cum este și descris în meniu. L-am încercat și a fost într-adevăr un deliciu cu o cremă ca o spumă fină și cu bucăți mari de banane.

cheesecake cu banane

cheesecake banane

Eu tot un cheesecake am ales, însă al meu era Caramel Snickers Cheesecake cu aromă intensă și ispititoare de ciocolată și alune rumenite și cu un delicios topping de caramel deasupra. De departe desertul meu preferat de la masă. 😀 Ador Snickers-ul, caramelul și crema de brânză. Deci un desert cu toate ingredientele astea a fost exact ceea ce căutam.

cheesecake cu snickers

cheesecake snickers

Laura a ales Chocolate Guinness cake cu Bailey’s cream, un desert cu un gust la fel de fancy ca numele. Eu l-am încercat și mi-a plăcut foarte mult tortul în sine, dar parcă topping-ul a fost puțin cam amar pentru combinația respectivă. Interesantă combinație oricum.

choco guiness cake

Savarina a mers pe varianta cea mai light și a ales o cremă catalană cu sos balsamic de zmeură. Ușor, fin și dulce, bun de tot!

crema catalana marty

desert marty

crema catalana

Prețuri

La capitolul prețuri stau bine. La cât de mult mi-a plăcut totul, aș zice că prețurile, poate ușor mari la prima vedere, se justifică prin calitatea și cantitatea mâncării.

Pentru ce-am comandat noi, am plătit cam așa:

  • limonadă – 12,90 lei/14,9 lei;
  • supă cremă de roșii – 15,90 lei;
  • penne chicken Alfredo – 24,50 lei;
  • Chicken parmesan – 23,50 lei;
  • tagliatelle verdi parmesan – 26,90 lei;
  • Tuscan grilled chicken – 26,90 lei;
  • Snickers cheesecake – 15,90 lei;
  • banana cheesecake – 15,90 lei;
  • chocolate Guinness Cake – 14,90 lei;
  • cremă catalană – 13,90 lei.

Total: 234 de lei pentru o cină delicioasă pe o terasă cochetă. Nu e puțin, dar nici exagerat de mult.

bon de casa marty

Servirea a fost ok și timpul de așteptare foarte mic. Bine, nici nu era extrem de multă lume, dar am apreciat și aspectul acesta oricum.

În concluzie, Marty a fost experiența mea preferată în Cluj în materie de localuri. Mi-ar plăcea mult de tot să avem un astfel de local în Timișoara și sunt convinsă că aș fi clientă fidelă.

Așa că vă recomand cu toată încrederea acest local atunci când aveți drum prin Cluj!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Marty

Adresă:
str. Horea, nr. 5, Cluj-Napoca
Telefon:

[…] principală, în drum spre Mănăstirea Curtea de Argeș. La prima impresie aveam în față o locație foarte populară, fiind sâmbătă seara am reușit cu greu să găsim o masă liberă, cu toate că restaurantul se […]

[…] și abrupte ascund tot felul de surprize frumoase. De la cafenele inedite, la pub-uri cu stil sau restaurante cochete, cu siguranță veți găsi locații noi ce merită încercate. Așadar, într-o dimineață […]

[…] satisface orice poftă de moment sau preferințe gastronomice. Dacă nu de mult povesteam despre Marty Society, de această dată am ajuns la Marty Boulevard. O locație drăguță, cu un aer urban și o […]

Comentarii

Universalul

11 August 2014 at 17:54

Ce lipsește de la Marty este meniul zilei cu produsele lor. La preturile, totuși exagerate nu s-ar putea încadra la meniul zilei 15 lei. Deși, totuși se pot face concesii. Multe restaurante au adoptat strategia cu meniul zilei. Probabil Marty este mai avid la profit. Cel puțin eu știu să nu fie afișat și vizibil meniul zilei la Marty. Preturile cresc de la an la an și salariile rămân aceleași. Ar putea face promoții serioase Marty. E ușor să crești prețurile. Ce promoții au nu se justifică. 2-5 Ron. Consider că preparatele de pui, porc se pot încadra la 12 Ron plus 3 lei garnitura. E suficient.

    Nuți Foame

    12 August 2014 at 8:58

    Ideea cu meniul zilei nu este una rea. Ar putea face și asta, dar ei își cunosc mai bine politica și modul de administrare a meniului și a restaurantului. Nu cred însă că introducerea meniului zilei e în strânsă legătură cu faptul că se gândesc numai la profit. Ceea ce până la urmă nu ar fi ceva ieșit din comun pentru un business, cred că ești de acord cu mine. Prețurile sunt, într-adevăr, ușor măricele dar nu ieșite din comun. Și sunt curioasă la ce local ai găsit tu garnituri cu 3 lei. 🙂

Universalul

11 August 2014 at 18:00

P.S. La Marty nu se poate numi CINA. La specificul locației și locurile amplasate și decorul nu se pot încadra la cina. Sunt restaurante elegante (care încă mai exista și se transforma în Bistro,. Din păcate) cu iz romantic și muzică specifica. Marty nu e departe de a fi încadrat la un pub. Nu chiar autoservire dar undeva intre. Nu își merita statul de restaurant.

    Nuți Foame

    12 August 2014 at 9:10

    Cred că termenul de cină e în strânsă legătură cu ora la care mănânci și nu are treabă cu muzica și decorul. 🙂

Universalul

18 August 2014 at 20:10

Cand este vorba despre un restaurant are legatura daca tot ”avem” restaurante si dorim sa iesim in evidenta:). Obiectiv ai dreptate legat de termen:). Pofta Buna de fiecare data cand iei cina! :)).

Universalul

18 August 2014 at 20:23

Localul (in viziunea mea ) nu este identic cu restaurantul:). Marty l-as putea numi un local si nu restaurant. Dansii stiu care este viziunea lor asupra politicii de marketing. Adevarul este ca foarte multe localuri au devenit Bistro si ofera o gama succinta de preparate la preturi ridicate. Mai ales, cantitatea preparatelor este mai scazuta. Mai bine sa arunce decat clientul sa plece acasa nesaturat:). Intr-adevar, sunt persoane care nu mananca mult . Mai ales femeile. S-ar putea diviza cantitatile de mancare pe sexe :). Daca stau si ma gandesc sunt si femei care ”incarca” mult stomacul:). Gurmande . Politica la Marty in primul rand este profitul. Mi se pare aberant sa pui un preparat (ceafa de porc la 20 si ceva de lei) fara garnitura. Sa mai adaugi la pret inca cativa ron. Avand in vedere ca anumite localuri de la Marty nu-s renovate de nu stiu cati ani, sta la baza si profitul. Un alt argument este faptul ca recent au mai deschis un restaurant in Cluj din cate am vazut . Asta inseamna un strigat de alarma care spune: VREAU PROFIT MAI MARE. La Marty s-ar putea manca linistit cu 15 ron meniul zilei. Gandeste-te ca o masa de 30 de ron compusa doar din felul 2 la Marty, acestia au un proifit de minim 200%. Asa-s oamenii. Mereu nesatui si se gandesc doar la nevoile lor nu si ale consumatorului. E usor sa zici: Daca nu iti permiti sa mananci la un local atunci stai acasa.Fiecare cetatean trebuie sa aiba dreptul la exprimarea nevoilor personale pe plan social si sa si le manifeste in diferite taverne, localuri, etc si actiuni sociale. De asta trebuie gandit si luat in consderare salariul minim pe economie si nevoile consumatorului adaptate de catre operatorii economici la indicatori monetari cat mai permisibili.

Din partea mea sa crape toate localurile care gandesc asa impreuna cu Marty:)).

    Nuți Foame

    19 August 2014 at 9:03

    Când părerea ta se încheie cu să crape toate localurile care gândesc așa, orice argument logic își pierde sensul și opinie personală devine inutilă. 🙂

victor

28 October 2014 at 20:37

Venind de pe un drum lung de la Iasi – Suceava – Cluj – Timisoara ne-am hotarat sa ne oprim la Marty aseara sa mancam ceva. Fiind un fan al burger-ilor adevarati mi-a facut unul cu ochiul si am zis sa il incerc, deasemenea am fost curios daca o sa gasesc si un Ruben decent pentru drum, comesenii au ales o pizza, peste, niste deserturi, o limonada excelenta cu Earl Grey, cappucino absolut perfect.

Pana sa ajung sa discut despre mancare vreau sa precizez ca Marty este un exemplu de bussiness gandit si facut corect. Se ocupa sa serveasca si sa deserveasca clientii pe care ii are, face lucrurile corect, se vede ca restaurantul e finisat asa cum trebuie, are identitate si nu incearca sa improvizeze, este un gastro-pub, undeva intre fast food, bistro si trattorie, un restaurant de volum la un pret mediu.

Pretul, da, este mediu, produsele din meniu nu sar calu, adaosurile nu sunt exagerate, dar este gandit perfect pentru a te face sa lasi acolo cel putin 50ron de persoana + bacsis si sa nu te simti buzunarit pentru ei. Nu este un restaurant gourmet dar fata de multe care se pretind a fi asa, te serveste cu mancare cinstita, gatita corect si foarte important, la un nivel acceptabil de buna.

De ce zic acceptabil? Well… pentru ca in primul rand exista greseli, omisiuni, care pentru consumatorul mediocru roman “care este” sunt de neobservat in general (pentru ca daca ar fi, aceste probleme s-ar remedia, sunt convins).

Cheeseburger-ul – carnea gatita corect, gustoasa, compozitia prelucrata bine chiar daca dintr-o vita de proasta calitate, dar un mare minus e ca nu am fost intrebat cum il doresc, eu mananc burger-ul medium-rare si am primit unul bine facut, daca nu muream de foame il trimiteam categoric inapoi da n-am putut rabda. Chifla a fost una asemanatoare cu cea de la McD, buna la gust, potrivita pentru burgeri, dar mi-ar place sa stiu ingredientele din ea pentru ca banuiesc niste otravuri. Legumele din burger au fost potrivite si suficiente, singurul lucru care mie mi-a lipsit au fost castravetii murati si poate niste mustar (sosuri a avut doar ketchup). Cascavalul de deasupra a fost un dezastru, un amestec de ceva crema de branza taiata cu un cheddar fara nici un gust, o mizerie dezgustatoare care numa a stricat burgerul decent de altfel. Cartofii prajiti de langa chiar daca au fost congelati n-au fost rai, pentru cine mananca asa ceva, as fi preferat sa pot sa aleg niste inele de ceapa de ex. Coleslaw-ul a fost mai mult salata de varza si mai putin delicioasa salata de la americani.

Rubens-ul – vita a fost un roastbeef care n-are nimic in comun cu acest sandwich dumnezeiesc, varza ok, sosul ok dar nu suficient, ardeiu iute… da, se potriveste, rosia nu stiu ce naiba cauta intr-un Ruben si nici nu se potriveste de nici o culoare, cascavalul eu prefer fara, dar in acest caz a avut mai mult gust decat vita buna ca textura dar total lipsita de orice identitate, fara gust sau arome, fara zeama. Painea din care a fost facut sandwich-ul a fost una veche, dar probail buna daca era proaspata sau macar incalzita.

Pizza intre buna si foarte buna, ceva mix de legume pentru o optiune vegetariana, clasica vinata, dovlecel, ciuperci destul de bune, ceapa verde, un aluat subtire italienesc putin fad, sos de rosii bunicel, branza buna dar per ansamblu pizza era putin pliticsitoare, umpic de piper proaspat spart si niste ulei de pesto ar fi facut minuni acolo cu un aport de busuioc, ulei de masline, aroma fina de usutoi, la o pizza vegetariana face minuni.

Pestele – doua roluri de salau cu un morcov pitic din borcan in interior, un munte de pesto (puteau sa puna din el si pe pizza), niste frunze de spanac baby fripte deasupra (sarmanele frunze) si un pireu destul de bun de telina dedesubt – a fost destul de bun, dar la fel de lipsit de personalitate ca si majoritatea clientilor din preaiubita noastra patrie muma.

O portie de bruschetti de care am uitat a aparut si ea la masa, stoinica si mareata pe un platou dreptunghiular, patru felii de franzela prajite si acoperite pe rand cu amestec clasic de rosii, acelasi amestec dar si doua fire de prosciutto crudo, acelasi amestec dar cu niste fire de fasole alba fiarta si in cele din urma niste roast beef din Rubens-u meu pe o salata buna de ardei galben copt. Destul de bune si bruschettele astea, portia surprinzator de mare pot spune, dar si pretul de 18ron era pe masura.

Pe langa asta s-au mai asteptat venind doua deserturi, o crema catalana bunicica dar daca faci crema cu ou, si folosesti mizerii de oua din comert, normal ca o sa aiba gust doar de lapte, ca norocu topping-ul de zmeura cu otet balsamic au mai condimentat un desert bun dealtfel. Iar tarta de ananas cu mango a fost si ea buna, un fel de tarte tatin cu un sos placut si un triunghi de aluat crocant deasupra.

Toata masa la care s-au mai adaugat si doua ape mici, doua cappucino si o limonada de 1L ne-a costat 213ron+bacsis pentru 4 persoane.

Pret corect pentru o mancare cinstita dar care aparent intr-un standard inalt de calitate ar putea probabil relativ usor fi imbunatatita cu putina vointa si munca.

Marty – una dintre cele mai bune francize la care am mancat in romania, o solutie decenta pentru o tara in care snitelele si cefele la gratar sunt reginele mesenilor.

    Muffin Queen

    29 October 2014 at 13:09

    Victor, mulțumim mult că ne-ai împărtășit experiența de la Marty, ne bucurăm tare când primim comentarii atât de complexe. Mai mult, te invităm să ne trimiți și două/trei poze lângă și o vom publica cu tot dragul ca recenzie. Așteptăm următoarea ta experiență culinară la posta@foodcrew.ro.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul