Prânz rafinat la restaurant Flora

Restaurant Flora
Timișoara

Până acum s-a întâmplat să ajung la Flora tot seara și am fost mereu curioasă de priveliștea frumoasă pe care o oferă pe timp de zi. Am spus până acum, deoarece în sfârșit am reușit să ajung și pe timp de zi. Am ajuns la Flora pentru un prânz târziu. La ora la care am ajuns, deja nu mai era așa multă lume și am putut observa și mai bine restaurantul. Pot spune că mi-a plăcut și că e genul de restaurant unde detaliile contează. Până și pe tavan erau pictate finuț flori. Mesele erau și rotunde și pătrate și am decis să ne așezăm la o masă rotundă.

Restaurant Flora

Nu a durat mult și a sosit meniul. Meniul m-a impresionat de la început. E un meniu foarte bogat, chiar imposibil să nu găsească cineva ceva. Fiind așa bogat îți ia ceva timp până să te hotărăști. Plus, mie mi-a luat mai mult, deoarece am tot admirat floarea, desenata manual, pe coperta meniului. Am tot cercetat meniul deoarece are pește cu multe derivate, vită cu la fel de multe derivate, porc și pui, care mai de care în combinații mai spectaculoase. Mai are și o parte specială pentru produse tradiționale românești. După vreo 10 minute, am decis câștigătorii: Creveți Black Tiger cu tequila și avocado și Coșuleț crocant cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.

Creveți Black Tiger cu tequila și avocado

Mie îmi plac mult creveți. Au o carne foarte gustoasă, foarte ușoară și foarte hrănitoare. Din ce am mai citit sunt cei mai recomandați pentru impresionarea oaspeților cu pretenții. Nu aveam foarte multe prețenții, dar m-au impresionat. Foarte simplu făcuți, foarte gustoși, iar avocado completa perfect. Era o combinație de avocado și ardei roșu. Am fost avertizată că e puțin picant, dar a fost un picant plăcut. Am apreciat că avocado era suficient de copt ca și fruct. Mi-a mai plăcut că a fost servit crud și, astfel, nu s-a pierdut nimic din cunoscuții lui nutrienți. Ce mai, a fost o alegere de care mă declar pe delin mulțumită. Fie vorba între noi, nu am prea simțit gust de tequila, dar sosul avea acel ceva care te îmbia să-l mănânci.  Mai dau un plus și pentru faptul că mâncarea a venit însoțită de un bol cu apă ce avea petale de trandafir și felii de lămâie.

Creveti cu tequilla si avocado

Creveti black tiger cu tequilla si avocado

Pranz cu creveti Restaurant Flora Timisoara

Pranz la Flora

Creveti cu tequilla

Coșuleț crocant cu cremă de mascarpone și fructe de pădure

Unul din avantajele de a lua un prânz târziu e faptul că nu aștepți mult după mâncare. La fel a fost și la primul fel și la al doilea. Nu mult după ce am terminat cu creveții, a sosit și desertul. Mi-a plăcut mult modul de prezentare și faptul că era o floare naturală. Chiar se face legătura constant cu numele restaurantului.
Acum să vă spun despre desert. Era vorba de o clătită crocantă, umplută cu mascarpone. Acel mascarpone era bucurat cu bucăți fine de nucă, era plăcut de dulce și foarte ușor. Mi-a plăcut mult și sosul de fructe, foarte pe gustul meu. Am apreciat că nu era așa lichid și îl puteai simți și combina cu restul desertului. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că dintr-o simplă clătită pot ieși așa lucruri minunate. A fost un desert răcoritor și foarte pe gustul meu, eu una fiind fană de clătite.

Desert la Flora

Cosulet crocant cu crema de mascarpone

Desert delicios

Prețuri și servire

Prețurile sunt puțin peste medie, dar există și prețuri normale pentru mâncărurile tradiționale. Pentru priveliștea oferită și atmosfera liniștită, alături de mâncare bună și mai specială, avem motive să îi vizităm.
Pentru ce am servit, prețurile au fost așa:

  •  Creveți Black Tiger cu tequila și avocado (150/100 g): 48 Ron;
  • Coșuleț crocant cu cremă de mascarpone și fructe de pădure: 18 Ron.

Mi-a plăcut servirea. Am apreciat că era o doamnă ospătar care știa ce conține meniul, a avut răspuns la întrebările mele și a știut să dea lămuriri și sugestii. Recunosc că mi-ar fi plăcut să zâmbească puțin mai mult ospătărița și să nu stea așa pe picior de alertă, gata, gata să strângă imediat după ce am terminat.

Mă bucur că am ajuns pe timp de zi la restaurant Flora. Mi-a plăcut atmosfera caldă din restaurant, am apreciat muzica ce se auzea, nu era prea tare și nu era de la radio. Eu una mai revin la acest restaurant, e puțin mai scump, dar are multe preparate foarte bune pe care mi-ar plăcea să le încerc. Ah, vă mai spun și că pâinea de acolo e foarte, foarte bună, de casă.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Flora

Adresă:
Splaiul Tudor Vladimirescu nr.14

[…] acolo la ora prânzului, am găsit un local primitor, o ambianță plăcută și o liniște perfectă pentru a lua masa. […]

[…] integrat imediat, doar eram în Complex. Am pornit și am studiat meniul. Oferta este suficient de variată (paste, pizza, ciorbe, grătare, salate și deserturi) și normală pentru Complex. Am ales să fie […]

[…] pe lângă curiozitate, era foamea, am început să studiez meniul. Nu este un meniu foarte bogat, dar este un meniu care respectă specificul sârbesc al restaurantului. Am studiat oferta […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul