Musiu – un loc pe care nu trebuie să îl ratezi în Timișoara

Musiu
Timișoara

Musiu este un loc frumos amenajat, care te primește cu foarte multă caldură. Anul trecut era amplasat în zona Unirii și era un loc mic, mai mult ca o cafenea, dar un concept îndrăzneț.

Musiu este reședința de iarnă a cunoscutului ”La Căpițe”, doar că preparatele oferite nu sunt cele cu care ne-am obișnuit. Meniul de mâncare se schimbă în fiecare zi, sunt doar câteva preparate din care poți alege, dar sunt sigură că toate sunt foarte gustoase. De multe ori văd pe Facebook meniurile lor și de cele mai multe ori mă gândesc cum să îmi fac drum încolo.

LOCAL

De data aceasta chiar nu doresc să dau foarte multe detalii privind locația, pentru că merită să mergeți până acolo să vedeți personal cum poate fi amenajat un loc, în totul alt mod decât suntem obișnuiți. De la culoarea pereților, la mese și până la accesorii, totul mi s-a părut foarte bine ales și chiar te face să te simți acasă.

Este locul pe care l-am ales atât pentru o cafea duminica dimineața, dar și pentru a savura preparate foarte bune la prânz sau la cină.

MENIU

Chiar dacă în ziua în care am mers acolo erau mai multe preparate pregătite, noi am ales să încercăm doar trei dintre ele, dar și celelalte au fost servite de către ceilalți prieteni cu care eram la masă. De data asta au fost preparate interesante, mai mult sau mai puțin sofisticate, cam ceva pe gustul fiecăruia. Cu alte ocazii am văzut printre preparate ardei umpluți cu carne sau cu dovlecei, supă de pui cu lapte de cocos, pui la grătar cu parmezan și rucola și multe alte combinații de ingrediente. Toate aceste ingrediente, după părerea mea, cresc valoarea oricărui preparat, oricât de banal ar fi el luat individual.

meniu musiu

Schinitzel-ul din cotlet de porc a fost efectiv ca cel făcut de mama acasă, gustos, moale, cu piure simplu și cu salată cu parmezan ras. Un preparat simplu, exact cum e de așteptat.

snitzel de porc

Platoul de brânzeturi conține mai multe feluri de brânză, de la cea cu mucegai la parmezan, gem, semințe și grisine. Combinație perfectă pentru a fi aleasă lângă un pahar de vin.

platou branzaturi

Desertul, plăcinta cu mere, este cam singurul preparat care mi-a adus aminte de Căpițe și da, este o prăjitură cu măr, la fel ca cea făcută de bunica în copilărie.

placinta cu mere

Despre celelalte preparate pot să vă spun doar din mărturisirile celor ce și-au comandat, că sunt foarte bune, atât creveții cât și brânza Halloumi la grătar. Ambele au fost servite cu salată.

PREȚURI

Chiar dacă nu par preparate sofisticate, unele dintre ele chiar sunt mai special realizate decât cele regăsite în general la restaurantele din Timișoara. Prețurile se aliniază indiferent dacă e vorba de preparatele ”ca la bunica” sau cele mai actuale, iar strict la ceea ce am consumat noi, lucrurile au stat cam așa:

  • Schitzel din cotlet de porc – 20 lei
  • Platou cu brânzeturi – 20 lei
  • Plăcintă cu brânză – 5 lei

Celelalte preparate, Halloumi la grătar și creveții tot la 20 de lei am înțeles că sunt. Băuturile sunt la prețuri normale, nu exagerate. Berea în schimb începe de la 10 lei, dar nu găsim decât bere aleasă pe sprânceană. Singura problemă pe care am avut-o de fiecare dată când am fost se rezumă la servire, nu calitatea servirii ci la timpul de așteptare. Probabil ar fi un lucru bun dacă s-ar suplimenta personalul pentru a face față clienților numeroși. De fiecare dată când am fost locul era aproape plin.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Musiu

Adresă:
str. Mareșal Alexandru Averescu nr. 1b, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] după masă cu oferta de deserturi: tartă Mascarpone cu piersici și fructe de pădure, tiramisu, plăcintă cu mere, tort de brânză și tortul casei. În plus, mai au clătite cu ricotta și fructe de […]

Comentarii

Ideg Lajos

24 November 2014 at 17:58

Mersi de informatie, pana acum nu stiam de acest local si o sa-l incerc cu siguranta. Meniul care se tot schimba e un lucru pozitiv, probabil variaza in functie de ingrediente care le gasesc mai proaspete in perioada respectiva.

Eu

11 December 2014 at 19:56

Slab, nu se apropie nici macar de Cluj mancarea din Timisoara. Si e mult mai scumpa.

Ioana

4 March 2015 at 1:27

Mâncarea e bună, dar puțină și scumpă (felul principal e 25-35 lei și e…minimalist). O prăjitură e 20 de lei? Serios? La fel și supa. Aerisirea în salonul de fumători se face pe bază de deschiderea ușii de la intrare, iarna e o plăcere. Muzica are, în anumite seri, un volum ce nu-ți permite să te înțelegi cu persoana de lângă. Localul e trendy, frumos decorat, muzică bună. Se mănâncă mai bine/generos în alte locuri.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul