Să călătorim în lumea largă cu Vinto Gastro Wine Bar

Vinto
Timișoara

Vinto Gastro Wine Bar sau cel mai trendy loc din oraș și-a deschis porțile în luna martie pe strada Florimund Mercy la numărul 4. Meniul „à la carte” este creat de chef Nicolae Tomescu, iar cel de „wine pair sharing” alături de cei doi sommelieri ai casei care sunt și proprietarii locației. Ca orice wine bar care se respectă (în cazul de față și cu propuneri alese pe partea culinară), scopul a fost acela de a crea un loc cosy unde clienții se pot relaxa savurând un pahar de vin din diverse zone ale lumii. Selecția de vinuri este una impresionantă – 200 din care 36 pot fi degustate la pahar.
Știind o parte din aceste detalii mi-am propus alături de o prietenă să le călcăm pragul într-o sâmbătă seara. Am făcut o rezervare telefonică, iar în ziua respectivă, ne-am prezentat cu o mică întârziere anunțată în prealabil. De la intrare, am fost preluate de una din ospătare și conduse la masa noastră.

Decor în culori naturale și atmosfera din locație

Decorul este unul plăcut ochiului: cărămida cu aerul său clasic și mobilierul din lemn, simplu și elegant, crează un echilibru perfect la nivel cromatic.
Spre bucuria mea, locația are două încăperi, iar noi am fost aduse în cea din urmă. Personal, mi s-a părut mai intimă chiar dacă era aproape de bucătărie. În interior, forfotă mare, 99% din mese ocupate, atmosfera fiind cea tipică unui bar à vin: veselă și gălăgioasă.

Supa Crema GRizzly

Meniu „à la carte” versus „wine pair sharing”

După ce ne-am așezat, am început să răsfoim meniurile, dar ne-a fost destul de greu să alegem. În final, am hotărât să mergem pe meniul de „sharing” și am ales după cum urmează: eu, o salată cu halloumi și pere asociată cu un pahar de „Prosecco Ora DOC Brut ( Treviso, Italia)”, iar prietena mea, un carpaccio de zucchini cu feta și ridichi propus cu un „Silverlake, Sauvignon Blanc 2016 (Malborough, Nouă Zeelandă) „.

Supa Crema GRizzly

Farfuriile au sosit de la bucătărie relativ repede și nu am stat prea mult pe gânduri pentru a le putea degusta.

La salata mea, baza era baby spinach, urmată de ingredientul principal: tradiționala brânză cipriotă – halloumi – alături de câteva felii de pere și nucă de caju, asociate simplu cu un dressing excelent de mentă. Am acordat puncte în plus pentru prospețimea produselor și farfuria aleasă care punea în valoare elementele cheie. Prosecco-ul, în schimb sec și nu tocmai pe gustul meu.

Legat de farfuria prietenei mele, nota 9 pentru gust și 10 pentru prezentarea carpaccio-ului de dovlecei (prezentați sub formă de rulouri) împreună cu brânza feta, feliuțele de ridichi și roșiile cherry. Dressing-ul ușor dulceag (pe bază de sos de soia), pe de altă parte, nu a fost preferatul ei, dar paharul de Sauvignon Blanc a echilibrat situația.

Supa Crema GRizzly

Despre personal, servire și concept

Conceptul este lăudabil, produsele sunt alese cu grijă, dacă și personalul va fi mai receptiv și mai comunicativ, Vinto Gastro Wine Bar va câștiga cu siguranță clientela de top din oraș. Serviciul în sine a fost prestat corect, însă mi-ar fi plăcut să fi fost realizat cu mai multă căldură și implicare.

Prețuri farfurii „wine pair sharing”:

Salată cu halloumi și pere + un pahar de Prosecco: 39 lei

Carpaccio de zucchini cu feta și ridichi + un pahar de Sauvignon Blanc: 36 lei

Apă plată Vittel (1l): 15 lei

Recent au introdus și meniul zilei la Vinto. Tu le-ai încercat preparatele? Spune-ne în comentarii cum ți s-a părut.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Vinto

Adresă:
Str. Florimund Mercy, Nr. 4, Timișoara, România
Telefon:
Website:

[…] fost deloc așa. Dacă mâncam în Piața Unirii din Timișoara într-un local asemănător, precum Vinto, plecam cu o sumă semnificativ mai mare plătită pentru […]

[…] Acum îmi pare rău că nu am ajuns live în locație, înainte de a începe pandemia pentru a avea și experiența de la fața locului, dar voi încerca să le fac o vizită pe terasă chiar și așa, fiindcă a trecut cam mult de la ultima vizită. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul