Indian Food Festival – un stufos şi apetisant preview

București

Ȋncepând de sǎptǎmâna aceasta şi pânǎ pe 25 noiembrie, Hotelul Crowne Plaza organizeazǎ Indian Food Festival în timp ce indieni din toate colţurile lumii se pregǎtesc pentru Diwali, un festival al luminilor care s-ar putea traduce prin victoria binelui asupra rǎului, a luminii asupra întunericului şi a cunoaşterii şi iluminǎrii asupra ignoranţei.

Invitatǎ la o degustare de preparate indiene, subsemnata n-a pregetat şi s-a alǎturat celorlalţi jurnalişti, avidǎ de a explora în profunzime o bucǎtǎrie fascinantǎ care atrage privirile şi seduce simţurile.

Deşi mai încercasem mâncare indianǎ şi înainte de aceastǎ experienţǎ, acest preambul mi-a întrecut toate aşteptǎrile, având în vedere cǎ Executive Chef Ashlie Dias ne-a pregǎtit nu mai puţin de 15 preparate din toatǎ India şi ne-a şi povestit despre fiecare fel de mâncare în parte, cu detalii geografice şi istorice sau marcând diferenţele între bucǎtǎria Nordului şi a Sudului (sudicii folosesc multe condimente şi nucǎ de cocos, în timp ce în nord, localnicii folosesc smântânǎ şi diferite tipuri de nuci, totul în funcţie de ce oferǎ regiunea respectivǎ). „Când eşti la Roma, poartǎ-te ca romanii”, spune Chef Dias şi ne explicǎ cǎ nivelul de condimentare al acestor preparate a fost mediu, pentru cǎ deşi amator de picanterii, publicul român nu are cum, cultural, sǎ „suporte” acelaşi grad de arome ca un indian veritabil.

Indian Food festival Chef Ashlie Dias

Meniul festivalului este foarte bogat şi este o selecţie a celor mai populare feluri de mâncare indianǎ, de la faimoasele samosas, raita, Tandoori Chicken sau Chicken Biryani pânǎ la preparate cu creveţi, mai multe feluri de pâine, miel, paneer (brânza indianǎ) sau Masala chai.

Iatǎ câteva din preparatele de la masa presei:

Indian Food Festival - Pappadam

O pâine foarte crocantǎ, cu gust de jumǎri, ni s-a pǎrut nouǎ.

Baingan ka Bharta

Vinete coapte, sotate cu ghimbir, usturoi, ceapǎ, roşii şi chimion- delicioasǎ combinaţie!

Lamb seekh kebab

Preparatul serii! Toatǎ lumea i-a acordat punctajul maxim.

Indian Food Festival Chicken Biryani

Pui cu basmati, şofran şi apǎ de trandafiri, nelipsit de la nunţile indiene.

Chilly Pickle

Iute, iute, iute!

Tadka Daal

Garnitura cu linte şi seminţe de chimion şi muştar, nu existǎ masǎ fǎrǎ daal.

Chicken makhanwala

Chicken Tikka gǎtit în sos de schinduf şi roşii cu unt şi smântânǎ, bogat în arome şi sǎţios.

Gulab Jamun

Aluat de urdǎ cu apǎ de trandafiri şi sos de miere şi budincǎ de orez cu şofran şi fistic, gustul copilǎriei la superlativ.

Recunoaştem: a fost un festin în adevǎratul sens al cuvântului şi mulţumim mult hotelului Crowne Plaza pentru invitaţie. Pe lângǎ cele prezentate mai sus, Chef Ashlie Dias ne îmbie cu o mulţime de alte preparate, pentru toate gusturile, programul incluzând şi o lecţie de gǎtit, meniuri à la carte, Sunday Brunch sau bufet cu barbecue indian, o încântare pentru oricine vrea sǎ experimenteze varietatea şi multitudinea de arome specifice bucǎtǎriei indiene.

Credit foto: PR

[…] Bucǎtǎria indianǎ este un asalt asupra simţurilor, bogǎţia de culori şi arome putând satisface chiar şi cel mai pretenţios gurmand. O incursiune în misterele acestei bucǎtǎrii lasǎ cǎlǎtorul mirat, mulţumit şi poftind la mai mult. Condimente multe şi variate îmbogǎţesc preparate simple şi le dau o savoare unicǎ, la fel ca impactul pe care indienii, acest popor fascinant şi pestriţ, îl au asupra celorlalte naţiuni. […]

[…] distinge de toate celelalte aflate în zonă, nu va fi deloc dezamăgit, atât timp cât apreciază mâncarea aromată sau atât timp cât e deschis să încerce şi alte gusturi decât cele din bucătăria […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul