Degustare de tapas şi sangria la Los Toreros în Timişoara

Los Toreros
Timișoara

Timișoara nu duce lipsă de restaurante cu specific internaţional. Mâncare chinezească, mexicană, libaneză, sau italiană se găsește cu ușurință, puțini știu însă că în oraș se poate servi și mâncare cu specific spaniol. Restaurantul spaniol tavernă Los Toreros, despre care scriam anul trecut cum că sunt o “coridă cu surprize“, ne-au invitat la o degustare de tapas și sangria pentru a fi inițiați în tainele gustărilor spaniole.

Fiind primul eveniment de acest gen pe care restaurantul l-a organizat, participarea a avut loc doar pe bază de invitaţie. Los Toreros plănuiește însă câte un astfel de eveniment săptămânal, în fiecare vineri. Iar evenimentul va fi deschis publicului larg, doritor să încerce arome noi.

Primitor și luminos, restaurantul se ascunde în apropiere de Piața Maria, mai exact la intersecția străzii Caraiman cu Gheorghe Doja. Punctuali, am ajuns înainte de ora începerii, în localul care încă se pregătea de venirea invitaților.

Los Toreros Timisoara Seara spaniola degustare tapas FoodCrew

În partea dreaptă, o masă lungă continua să se umple cu gustări arătoase. Localul era încă în pregătire, așa că ne-am luat răgaz să analizăm locația și să surprindem bunătățile înainte de a fi devorate de invitați.

Atmosfera caldă și prietenoasă completată de decorul în culori de galben și roșu, dar și muzică spaniolă dau locului un aer intim și plăcut. La etaj, o masă similară era amenajată, pentru cei care doreau să ia loc acolo.

Între timp, invitații continuau să sosească și băuturile erau pregătite. Sangria deja trona triumfătoare printre gustările pregătite, între timp paharele erau umplute cu Rioja (vin roșu spaniol), vin alb semi dulce, dar și șampanie cu cidru. Nefiind inițiați în obiceiurilor spaniole, am cerut lămuriri cu privire la cidru. Acesta este un vin spumant care se toarnă în pahar de la distanță și cu o anumită viteză, pentru ca presiunea astfel formată să creeze o spumă care intensifică savoarea șampaniei.

Los Toreros Timisoara Degustare Sangria Tapas Foodcrew

După îndemnul de a purcede în degustarea preparatelor, invitații au început să descopere gustul diferitelor sortimente de tapas, iar în tot acest timp primeau detalii despre felul în care se consumă acestea în Spania, despre ingrediente sau variațiuni ale gustărilor, toate acestea într-un mod personal. Faptul că o parte în angajați au trăit în Spania o anumită perioadă de timp și cunoșteau din proprie experiență obiceiurile a contribuit de asemenea la autenticitatea evenimentului.

Los Toreros Timisoara Degustare sangria tapas seara spaniola Foodcrew

Ne-a fost dat să aflăm că un anumit preparat poate avea gust foarte diferit în funcție de zona de proveniență din Spania. În cazul degustării acesteia, preparatele au fost pregătite în specificul bucătăriei andalusiene.

Los Toreros Seara spaniola Degustare sangria tapas Foodcrew

Revenind la tapas, restaurantul a pus la dispoziție peste zece tipuri de gustări. Majoritatea acestora au avut la bază fructele de mare, însă au fost și gustări mai populare. Binecunoscuta tortilla s-a prezentat în două variante: cu cartofi și cu fasole verde. Cea cu cartofi fiind însă mai apropiată gusturilor noastre.

Los Toreros Degustare Sangria Tapas Foodcrew Timisoara Gustari

Din seria gustărilor mai cunoscute, am avut la dispoziție chorizo,  dar și binecunoscul jamon. Cu această ocazie am aflat că jamon-ul este de două tipuri: Serano, mai crud, și Iberico, mai uscat. Un gust complet nou l-am experimentat cu jamon con melon, mai exact jamon Iberico cu pepene galben.

Los Toreros Timisoara Seara spaniola jamon chorizo Foodcrew

Am avut dispoziție trei feluri de tarte: cu pateu, cu somon și icre negre sau icre roșii. O altă gustare care ne-a picat cu tronc a fost pan con tomate, mai exact pâine prăjită cu sos de roșii și ulei de măsline.

Los Toreros Timisoara Seara spaniola Degustare tapas sangria Foodcrew

După cum spuneam, fructele de mare au format baza multor preparate. Le-am putut servi în mod separat dar și combinate în diverse salate. Creveții, calamarul, salata cu linte, jamon, măr, ardei și salată verde dar și o salată de fructe de mare cu surimi au fost excelente.

Fructele cu cașcaval și migdale au format alt platou, iar scoicile cu sote de legume au fost o gustare mai ușoară.

Los Toreros Timisoara Seara spaniola Paella fructe de mare Foodcrew

Nu am avut parte numai de gustări reci, pentru că în scurt timp au apărut și două specialități calde cu totul noi: paella cu fructe de mare și paella Valenciana. Orezul, legumele și condimentele ca șofranul formează baza celor două mâncăruri, paella Valenciana având carne de pui și porc. Cele două preparate se pregătesc diferit în funcție de fiecare zonă a Spaniei, dar ca și un sfat bun de ținut minte, am aflat ce cea mai bună paella se mănâncă în sudul Spaniei.

Los Toreros Timisoara Seara Spaniola Valenciana Foodcrew

Paella mi-a lăsat impresia unei gustări foarte ușoare, deși abunda cu fructe de mare, legumele stabileau un echilibru de gusturi. Versiunea valenciană a fost mai greoaie pentru gustul personal, însă ambele cărnuri au fost foarte fragede și bine preparate. Gustul de lămâie a compensat însă cele două tipuri de carne.

Los Toreros Seara Spaniola Paella Valenciana Foodcrew

Copleșiți de atâtea gusturi noi și interesante, dar și amabilitatea gazdelor care ne-au introdus în tainele unei bucătarii și ale unor gusturi diferite de ale noastre, am decis că vom mai călca pragul restaurantului Los Toreros. Cel puțin acele pan con tomate, jamon con melon și salata de fructe de mare cu surimi ne-au picat tare cu tronc, iar unele schimbări de gusturi sunt întotdeauna binevenite.

Seara spaniola Los Toreros Timisoara Foodcrew

Așteptăm cu interes continuarea seriei de evenimente. Cu acestea, nu ne rămâne de zis decât un singur lucru, pentru că restul vi se va dezvălui la fața locului: Ole!

Los Toreros

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul