Răsfăţ pan-asiatic la The Harbour

The Harbour
București

Ȋn cǎlǎtoria lor în jurul lumii, cei de la The Harbour ne-au desfǎtat miercuri searǎ cu bogǎţia de arome şi condimente specifice bucǎtǎriilor asiatice, iar noi ne-am lǎsat în voia simţurilor, cuceriţi de bogǎţia miresmelor, vinul licoros şi conversaţie.

Ȋmi place sǎ ajung la timp la aceste evenimente. Ei, îmi place mie sǎ fiu punctualǎ de obicei, dar nu se cade sǎ vorbim acum despre asta. Ȋmi place sǎ observ oamenii, cum se recunosc, cum vorbesc unii cu ceilalţi, dacǎ sunt zgomotoşi sau cu ton tainic şi mai ales, sǎ-i vǎd pregǎtiţi pentru un festin culinar, sǎ ştie cǎ urmeazǎ încǎ un eveniment organizat de oameni cu suflet mare. Şi dacǎ existǎ o predestinare senzualǎ pentru gurmanderie, aşa cum spunea Brillat-Savarin, eu cred cǎ mulţi asemenea aleşi au fost asearǎ în port, la datorie.

Cei doi chefi care ne-au încântat simţurile au mai trecut pe la The Harbour, tot cu ocazia periplurilor gastronomice organizate de restaurantul bucureştean. Executive Chef Krishna Bohat şi Certified Master Chef Henrik Sebok au fost demni reprezentanţi ai Gastereei, cea de-a zecea muzǎ, patroanǎ a plǎcerilor gustului, şi ne-au surprins plǎcut cu mixul apetisant de note, caracteristic bucǎtǎriei pan-asiatice.

Chef The Harbour

Vin

Seara a început cu un delicios Chinese Bhel, adicǎ tǎiţei de orez foarte crocanţi, alǎturi de legume, alune prǎjite şi un sos (Sichuan, cel mai probabil) nu foarte picant, atât cât sǎ simţi celelalte ingrediente neîngrǎdit şi, mai ales, sǎ deschidǎ apetitul pentru felurile urmǎtoare.

Au urmat Gosth Chilly Oyster, carne de vitǎ în sos de stridii, Garam Singapore Prawns, creveţi delicioşi cu legume, atât de aeraţi şi delicioşi încât simţeai cǎ ai putea mânca oricâţi fǎrǎ sǎ te saturi de ei. Alǎturi, un parfumat orez cu curry, de referinţǎ în bucǎtǎria indianǎ.

Bucatarie asiatica The Harbour

Orez cu creveti

Selecţia de deserturi, alcǎtuitǎ de Chef Sebok, a constat în douǎ feluri de ciocolatǎ, atipicǎ pentru bucǎtǎria asiaticǎ, în diferite combinaţii, un orez cu lapte de cocos şi caviar de mango, delicios, şi un jeleu de cǎpşuni fǎrǎ cusur. Desertul a fost acompaniat de sublimele note ale vinului de Porto, destul de alcoolizat, cu o culoare superbǎ, rece şi dulce, oferit de Alma Tim Distribution.  De la început şi pânǎ la sfârşit, minunǎţiile de deserturi au putut fi admirate sub formǎ de bufet flotant, într-un cadru oferit de Exotique.

Desert

Desert la Restaurant The Harbour Bucuresti

Desert The Harbour

Restaurant The Harbour Bucuresti

Cu Chef Bohat am şi avut ocazia sǎ conversǎm puţin şi ne-a plǎcut felul degajat şi natural cu care ne-a vorbit despre meniul din seara aceea, naveta Ploieşti-Bucureşti, limba şi culinarul românesc, respectul pentru fiecare culturǎ gastronomicǎ în parte.

Pentru cǎ semnalele pozitive curg, cu siguranţǎ, din toate pǎrţile, restaurantul The Harbour a anunţat cǎ pentru octombrie plǎnuieşte încǎ un eveniment, ultimul, din seria aceasta de cǎlǎtorii delicioase în jurul lumii.

Având în vedere cǎ ne-am simţit excelent acolo de fiecare datǎ, noi nu putem decât sǎ-l aşteptǎm cu nerǎbdare!

Foto: Răzvan Bestea

The Harbour

Adresă:
Piața Amzei 10-22, București
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul