O Nouă Cofetărie cu Rețete Aduse Direct din Italia

Core 'e Napoli - Dolci & Eventi
Timișoara

Joi, 14 ianuarie am primit o invitație de nerefuzat! Aflasem că se deschide Core ‘e Napoli – Dolci & Eventi, partea de cofetărie a celor de la Core ‘e Napoli. Știind că sunt mari amatori de bucătarie italienească și că aduc rețete tradiționale, am acceptat șansa de merge să gustăm o parte din deserturile pe care le pregătesc.

Am ajuns la noua locație, aflată tot în cadrul bastionului Maria Theresia, pe partea de interior, str. Hector, nr.1. Surpriza fost ca la ora 4 după-masa locul să fie foarte animat, invitații deja savurau din bunătățiile pregătite. Întâmpinată cu un zâmbet cald, am avut norocul să-l aud pe Luigi, proprietarul localului cum povestea aventura lui de a lăsa coasta Amalfi pentru România, cum pasiunea lui pentru rețetele tradiționale din Italia s-a transformat într-un business.

Am început seara cu un desert adus din Sicilia. Cannoli sunt un desert de patiserie, constând dintr-un tub de aluat prăjit și crocant umplut cu ricotta și bucățele de fructe confiate (cred). Nu e foarte dulce, fiind o combinație interesantă între ricotta pufoasă și aluatul sfărâmicios. Cred că e perfect pentru micul dejun lângă un fresh.

Cannoli

Vorbind de mic dejun, să știți că au multe variante la ofertă pentru a-ți începe ziua. Chiar la intrare, afișate pe o tablă sunt scrise ofertele actuale. Mai multe variații cu cafea, unele cu ceai și cele mai light cu fresh și prăjituri fără zahăr. Sunt foarte atenți la selecția pe care o oferă, așa că veți găsi variante de desert fără zahăr și fără gluten.

Core e Napoli Dolci Interior

Deserturile sunt mai aerate, le lipsesc blaturile groase și însiropate, majoritatea fiind mai aproape de o tartă sau cu cremă mousee.  Veți găsi rețete tipice cum ar fi Tiramisu sau Zeppola, deserturi cu ciocolată fină sau cu fructe aromate. Am încercat Zeppola cât încă era caldă, o minunăție. Deși seamană cu o gogoașă la prima impresie, aluatul e mult mai pufos, mie mi s-a părut ca de brioșă. Foarte bun, se topea în gură.

Vitrina Core e NapoliChiar dacă interiorul nu e foarte impresionant, lucru pe care noi sperăm să îl remedieze, noi vă spunem să nu vă lăsați descurajați și să încercați prăjiturile. Veți observa că au și o secțiune de torturi, poate i-ați întâlnit și la târgul de nuntă, ideea este că vor avea și deserturi dedicate evenimentelor, cu opțiuni pentru tort și candy bar.

Core e Napoli Dolci e Eventi

Dacă ai încercat și tu deserturi de la Core ‘e Napoli – Dolci & Eventi, folosește rubrica de comentarii și spune-ne cum ți s-au părut.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul