Cină fancy la Belvedere

Restaurant Belvedere
Timișoara

Dacă m-am lăudat eu că am trecut pragul unui număr destul de mare de restaurante pe perioada concediului, nu puteam să nu încerc şi unul mai de lux aşa. Şi dacă e bal, bal să fie, aşa că am încercat unul şi de lux şi ultra-central, mai central de-atât nu cred că se poate.

Despre Restaurantul Belvedere vă zic, cel din interiorul Hotelului Timişoara, un restaurant de 5 stele, dacă nu mă-nşel, local care se află la etajul unu al clădirii, cu vedere către Piaţa Operei.

Priveliste Belvedere

Priveliste Restaurant Belvedere Timisoara

Noi am fost acolo într-o joi seara pentru o cină semi-romantică şi la primul impact ne-a plăcut tare mult design-ul moderno-clasic al localului şi modul în care stilurile se combină. Am fost aşezaţi chiar la o masă cu vedere către Piaţă , un peisaj de seară minunat, chiar extraordinar dacă nu era în drum clădirea Rectoratului Politehncii care ne obstrucţiona vederea întregului centru, incluzând şi frumoasa noastră Catedrală. 😀

Restaurant Belvedere

Restaurant Belvedere Timisoara

Meniu

Bineînţeles că la un aşa nivel, servirea e pe măsura banilor pe care îi laşi acolo, adică foarte bună. Meniul nu este unul foarte variat, dacă ţin bine minte o foaie A4 pe care o întorci pe de-parte şi cealaltă, însă am observat că la restaurentele “cu pretenţii” merg pe zicala puţine da’ bune.

Meniu Belvedere

 

Ca orice restaurant care se respectă, primeşti din partea casei un mic aperitiv ce constă într-un pastă de unt parfumată pe care o serveşti pe o felie proaspătă de pâine.

Aperitiv Belvedere

Limonada la Restaurant Belvedere

Pentru mine a fost în sfârşit uşor să aleg ceva din meniu, nu am primit în braţe un ditai meniu care seamănă cu Moromeţii. 🙂 Find un fan declarat al ciupercilor, le mănânc în orice fel de combinaţii şi cu absolut orice fel de mâncare, astfel că am ştiut instant ce doresc să servesc: piept de pui umblut cu cipuerci şi crustă de parmesan şi cartofi la cuptor, iar partenerul meu de cină a servit o salată Cesar cu pui şi o porţie de Risotto oriental.

Să le luăm pe rând.

În ceea ce mă priveşte, pentru ce-am avut eu în farfurie, bucătarul primeşte nota 20*. Puiul gătit excelent cu o umplutură de ciuperci călite şi o crustă de parmesan deasupra a fost Raiul pe pământ pentru mine. Nici de cartofi nu mă plâng, deşi au fost o idee cam tari, crusta de deasupra punându-mă puţin în dificultate atunci când am încercat să-i tai.

Cartofi la cuptor

Piept de pui umplut cu ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

 

Partenerul nu a fost dat pe spate de salata Caesar, el fiind obişnuit cu o altă combinaţie când vine vorba de acest tip de salată. Cea serevită de el a avut: roşii, pui, salată, câteva crutoane, numa puţin parmesan şi crede el, nişte anşoa, deloc pe gustul lui. Am gustat şi eu din salată şi cu siguranţă era loc de mai bine.

Salata Caesar Belvedere

Salata Caesar la Belvedere

Expresia feţei lui s-a schimbat însă o dată cu degustarea Risotto-ului oriental care ne-a cucerit pe amândoi, dându-ne impresia că am ajuns deja la partea cu desertul. N-aş şti să vă zic exact ce condimente avea, cert e că gustul puţin dulceag ne-a lăsat un gust dulce şi la propriu şi la figurat.

Risotto oriental

Pentru că orezul nu ne-a potolit pofta de dulce am ales şi două deserturi: delice au chocolat şi sticky toffe pudding.

Delice au chocolat, desertul ales de mine a fost o combinaţie delicioasă de tiramisu şi mousse de ciocolată. La bază avea un blat format din pişcoturi peste care era turnată delicioasa spumă de ciocolată. De-li-cios! 😉

Desert delice au chocolat

Desert delice au chocolat la Belvedere

Delice au chocolat la Belvedere

Cât despre stick toffe pudding, acesta a fost un fel de chec de casă cu alune deasupra şi o cupă de îngheţată servită alături de desert.

Desert Belvedere

Sticky toffe pudding

De remarcat şi apreciat prezentarea mâncării! 😉

Preţuri

Preţurile la un restaurant de 5 stele arată cam aşa:

 • Piept de pui cu ciuperci şi crustă de parmesan 200 de gr – 27 lei
 • Cartofi la cuptor 150 de grame – 6 lei
 • Salată Caesar cu pui 250 de gr- 27 lei
 • Risotto oriental – 200 de gr – 6 lei
 • Delice au chocolat 150 de gr – 9 lei
 • Sticky toffe pudding 150 de gr – 14 lei
 • Bere Heiniken – 10 lei
 • Limonadă de casă – 10 lei
 • Apă plată – 7 lei

Total: 119 lei pentru o cină de două persoane la care se adaugă bineînţeles ciubucul. 😉

Total plata Belvedere

De menţionat că l-am văzut acolo chiar pe actorul Marian Rîlea, pe semne că şi vedetele au încredere în acest restaurant.

La final de experienţă de 5 stele, recomand acest restaurant pentru un eveniment la care vrei să îi oferiţi un plus de valoare, fie că vorbim de zile de naştere, cine romantice, o cină de afaceri sau orice alt eveniment important din viaţa voastră.

Ce alte restaurante de fiţe îmi recomandaţi pentru viitoare mese în oraş? 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Belvedere

Adresă:
str. Mărășești nr. 1-3
Telefon:

[…] Preţurile nu-s foarte mici, dar nici nu e un local mediocru de complex. Nouă ni s-au părut preţuri corecte pentru ce-am primit. […]

La aripioare inainte! | FoodCrew

19 October 2012 at 15:22

[…] ce l-am dus pe american la cine fancy şi pe la tot felu’ de restaurante, nu puteam rata în concediu unul din marile fast-food-uri […]

[…] la proba contrarie, când voi da de un alt local la fel de  frumos, Sky rămâne pe locul 1 în topul meu personal privind restaurantele din […]

[…] şi modul de servire depăşesc cu mult preţul de pe nota de plată. Ca o concluzie, mă declar plăcut impresionată de ce am găsit la Restaurant Belvedere şi abia aştept să revin pentru a încerca noi […]

La Stejarul | FoodCrew

25 January 2013 at 14:37

[…] la felul principal, am avut plăcerea de a servi medalion de cerb bavarez cu pommes duchesse și cu puțin pireu de castane. Needles to say că mi-a fost greu să mă apuc să mânc ceva ce […]

Cina pe drum | FoodCrew

11 April 2013 at 12:24

[…] a doua cină acolo eu am ales o variantă și mai light de cină, jumătate de salată Caesar. Da, în poza de mai jos e doar jumătate de salată. Prima dată când am fost destul de […]

Comentarii

Claudiu

10 October 2012 at 1:45

Azi doar ce-am fost la fostul Dracula, Casa Dor parca ii zice acum. La Dracula eram fanul clatitelor umplute cu ciuperci si al ciulamalei de pui cu mamaliguta. Am luat acum acelasi lucru, dar…nostalgia bat-o vina 🙂 Desi mancarea a fost buna, nimic de obiectat, nu am fost chiar foarte multumit pentru ca nu era ce stiam eu 🙂 Partenera s-a declarat multumita, dar ea nu are amintirile mele 🙂 Ea si-a comandat o ceafa la gratar cu cartofi prajiti, o salata asortata si o bere fara alcool. La salata asortata a mai comentat ca erau prea mari taiate rosiile, dar in rest nu a avut nimic de obiectat. Eu am mai luat 2 ape plate si nota la final a fost de 65 lei. Personalul amabil, localul curat, aerisit, frumos, dar nu mai e Dracula, spelunca noastra favorita 🙂 Localul merita inca o vizita, mai ales ca stam si relativ aproape, dar eu tot ma voi gandi la Dracula, cu bancile de lemn si scaunele de fier forjat 🙂 Dar oricum, ai putea sa le faci o vizita.
Sunt interesat sa aflu daca a fost cineva la restaurantul turcesc de pe Rebreanu, La Turku si la cel libanez (sau ce arabism este), de pe Vadul Calugareni, peste drum de Zanoni, in loc de Broasted Chicken.
Iar ca o alta recomandare, dupa cum am mai zis si in alte ocazii, localul unde am fost cel mai multumit este La Tavi.

  Nuți Foame

  10 October 2012 at 8:59

  Salut Claudiu,

  Mersi fain pentru toate ideile şi poveştile. Eu personal încă nu am fost la nici unul din restaurantele menţionate de tine, nici la Turku, nici la Tavi, dar le-am trecut pe listă.

  Şi dacă aşa fain ne-ai povestit de Dracula, hai că poate data viitoare tragi şi 2-3 poze şi noi publicăm recenzia ta. Ce zici? 😉

  claudia

  3 November 2012 at 21:35

  am fost “la turku” de pe Rebreanu…si da intr-adevar merita incercat…buuun, gust specific, portii pt nemancati 🙂

Claudiu

10 October 2012 at 14:02

poate…daca nu merg iara obosit si rupt de foame si nu mai am chef de poze 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul