Primul prânz la Fresco

Fresco
Timișoara

Observăm că în Timișoara în ultima vreme se deschid tot mai multe locuri noi. După ce colega noastră, Coca Prăjiturescu, a fost să testeze cea mai nouă pizzerie din oraș, noi am fost să vedem cu ce concept vrea Fresco să ne tenteze. Am mai zărit între timp și câteva bistro-uri simpatice pe care le-am luat în vizor și pe care le vom vizita în curând.

Pentru cei care încă nu au auzit de el, Fresco este, așa cum îl numesc cei care l-au deschis, primul fast-food sănătos din România. Au avut ei o campanie de teasing cu niște picioare lungi și subțiri ale unei domnișoare pentru a crea puțin de buzz. Personal nu mă atrag astfel de campanii și le consider destul de puțin potrivite pentru asocierea cu un local care promovează mâncare, dar nu suntem aici pentru a dezbate partea de PR și Marketing, ci ce am găsit acolo din punct de vedere a mâncării și servirii în principal.

Fresco se află pe strada pietonală Mărășești, la mică distanță de Locanda del Corso. În interior spațiul este destul de mic, având numai vreo  5 sau 6 mese micuțe, însă compensează cu o terasă încăpătoare afară. Am ajuns acolo la ora 14 și am fost plăcut surpinși să vedem că multă lume știa deja de local, deschis doar de o săptămână. Semn că picioarele acelea poate au avut totuși efectul scontat. 😀

fresco timisoara

Meniu

Și la partea de meniu lucrurile stau bine, în sensul că există suficiente opțiuni pentru fiecare. Există wrap-uri (adica un fel de shaworme sănătoase), salate, deserturi, crackers și platouri.  Plus limonade, fresh-uri și smoothie-uri. Ah, și am uitat să vă menționez că e un fast-food cu produse vegane, deci nu veți găsi acolo nimic de proveniență animală. Eu nu am știut asta până nu am ajuns acolo. 🙂 Revenind însă la meniu, din ce am observat wrap-urile lor sunt foarte populare motiv pentru care am ales și eu una din combinațiile de pe meniu – wrap cu ciuperci.

meniu

Wrap-urile pot fi comandate mici sau mari în funcție de dimensiunea lipiei. Cel din poză e unul mic deși ca gramaj era foarte mare din punctul meu de vedere. Dar să nu uităm că eu sunt fată și poate pentru un băiat o porție ca asta nu este suficientă. Așa cum vă spuneam eu am ales wrap-ul cu ciuperci care conține, pe lângă ciuperci evident, și: mix de salate, ardei, roșii deshidratate, porumb, ardei, castraveți și cremă de măsline ca dressing.

Menționez că lipia a fost un mare plus pentru acest wrap, lipie care am înțeles că e livrată de undeva din Arad și e făcută fără zahăr sau alți aditivi deloc sănătoși pentru corp. Mixul de ingrediente din acest wrap a fost unul delicios, fiind o combinție fresh și răcoritoare. Și repet, porția mică nu e mică deloc. Decât poate dacă nu ați mâncat de 3 zile. 🙂

wrap fresco timisoara

pranz la fresco

wrap cu ciuperci

Migdala a fost și ea cu mine, dar ea a optat pentru varianta de salată și a ales-o pe cea cu avocado, mix de salate, ardei, roșii, castraveți, semințe de cânepă și dressing pe bază de brânză de caju (caju, lămâie, ceapă verde, mărar și pătrunjel). Salata a venit însoțită de o lipie tăiată în 4. Migdala a descris salata ca fiind una ușoară, de sezon, perfectă pentru zilele toride de vară. În orice caz, ar prefera o salată de genul pentru masa de seară, pentru prânz optând pentru o combinație mai sățioasă, cum e wrap-ul de exemplu.

pranz fresco

salata avocado si lipie

salata cu avocado si rosii

La Fresco o să găsiți și opțiunea de Plate (platou) la care primiți una din cele 3 creme (dressing-uri existente în meniu), legume sticks (ardei și castraveți), roșii, crackers și lipie. Mie mi se pare o opțiune perfectă pentru prânz mai ales că m-am îndrăgostit complet și iremediabil  de crema de brânză de caju. E preferata meu dintre cele 3 încercate: cremă de măsline, cea pe bază de brânză de caju și humus. Dacă ar fi să fac un top 3 ar fi cam așa: crema de brânză de caju, humus și crema de măsline.

platou fresco

platou

dressinguri

Tot la Fresco găsiți și crackers: focaccia (migdale, semințe de in, roșii deshidratate, măr, busuioc și oregano) și seeds (semințe: floarea soarelui, dovleac, in, chia, hrișcă, roșii deshidratate, busuioc și oregano). Ambele sunt delicioase, însă eu aș mânca un sac din cele focaccia. Sunt absolut perfecte pe post de gustare sau de servit cu crema de brânză de caju. Păcat însă că au un preț extrem de piperat (2 lei/bucata), preț care se justifică însă prin ingredientele folosite și care nu sunt deloc ieftine.

focaccia cracker

cracker

Noi ne-am răcorit și cu 2 smoothie-uri, unul de fructe de pădure și unul de cocos. Ambele au fost bune, însă cel de cocos are un gust ușor mai aparte și mai deosebit cu care nu sunt obișnuită. Așa că, dacă ar mai fi să aleg, aș merge pe cel de fructe de pădure deși repet, ambele au fost bune. 🙂

smoothie

Dacă tot eram acolo, Migdala a vrut să încerce și un desert. Ar fi încercat tort de fructe de pădure cu ciocolată, dar la ora aceea nu am mai găsit așa că a mers pe recomandarea celor care lucrează acolo și a încercat tortul cu caju, miere, blat de nucă și jeleu de fructe de pădure. Am gustat și eu pentru că am fost foarte curioasă cum sunt astea în comparație cu cele de la BIOfresh. Mi-a plăcut mult că desertul de aici nu este atât de dulce cum sunt cele de la BIOfresh și are un gust fin, ușor și natural. Luându-mă doar după ce am gustat la prima vizită, recomand deserturile de aici. Eu am fost prea plină să încerc, dar data viitoare o să îl încerc pe cel cu lămâie.

tort cu crema de caju si jeleu de fructe de padure

Servire

La capitolul servire, lucrurile stau ok. Au o echipă tânără și zâmbitoare, iar comenzile nu durează mult. De asemenea, am primit informații cu privire la produsele de pe meniu și am fost informați și cu privire la noutățile din meniu care nu au ajuns încă să fie afișate.

Prețuri

Prețurile nu sunt deloc mici, dar sunt în limitele celor practicate de alte localuri de acest gen. Prețurile pentru cele încercate și povestite de noi sunt cam așa:

  • wrap cu ciuperci – 14 lei;
  • salată cu avocado – 15 lei;
  • platou – 17 lei;
  • cracker – 2 lei/bucata;
  • smoothie – 8/10/12 lei în funcție de cantitate;
  • desert – 13 lei.

bon fiscal

bon fiscal fresco timisoara

Hai că v-am înnebunit de cap cu pozele și cu poveștile. Mergeți și încercați și voi și spuneți-ne ce părere aveți. Noi am încercat să acoperim marea majoritate a produselor ca voi să știți la ce să vă așteptați.

Așteptăm impresii! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Fresco

Adresă:
Mărășești nr. 6, Timișoara
Telefon:
Website:

Comentarii

Adina

20 June 2014 at 17:16

Foarte delicios tot la Fresco! Am mancat si wrap cu ciuperci care este foarte satios si salata cu avocado , care iar mi a placut foarte mult! Servirea este ok , mi a placut ca primesti sfaturi in legatura cu dressing ul pe care il alegi la salata. Recomand cu caldura acest local! 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul