Seară de poveste la Camino

Camino
Cluj Napoca

Plimbările lungi pe străduțele din Cluj Napoca într-o seară de vară sunt de neratat. Cu un farmec aparte, orașul are destule restaurante, bistro-uri sau pub-uri de care să te bucuri. Fără să avem o destinație anume am luat zona centrală la pas și am ajuns în Piața Muzeului. Și atunci l-am văzut. Auzisem de Camino, dar nu era neapărat pe lista noastră de ”to go”, totuși foamea ne dădea târcoale, locul arăta foarte bine și era foarte animat. Ne-am făcut curaj și am intrat să căutăm o masă liberă.

Aproape că era să abandonăm ideea când am primit vestea că au totuși o masă liberă într-una dintre încăperile din spate. Localul e drăguț și călduros, îți lasă o notă de familiaritate și îți creează o stare de bine cum nu multe restaurante reușesc să o facă. Deși mesele sunt destul de înghesuite și se creează un zgomot de fundal, lumina blândă, ospătarii amabili și tonurile calde din încăperi compensează într-un mod armonios.

Cina la Camino

Am primit meniurile imediat de cum ne-am așezat și câteva recomandări la pachet. Meniul este simplu, nu are multe preparate dar sunt feluri mai deosebite și suficient de variate încât să găsești ceva pe plac.  Mie îmi plac genul acesta de meniuri, te hotărăști mai repede și ai impresia că orice alegi va fi ceva special. Am început cu două fresh-uri Love Potion și niște apă, după care am trecut la studiat meniul în detaliu.

Love Potion

Când am trecut la mâncare lucrurile au devenit serioase. Ne-a plăcut secțiunea de salate în care puteai combina ingrediente pentru a fi mai aproape de gusturile fiecăruia. Am stat puțin la secția de paste și până la urmă am zis să fim curajoase. Eu am luat o porție de Porchetta, o ruladă de porc care venea cu cartofi cu rozmarin. Deși cam grea pentru cină și am ieșit aproape rostogolindu-mă din restaurant, nu am regretat deloc decizia. Carnea făcută încet la cuptor, umplută cu un fel de cârnaț a fost extraordinară. Crocantă pe margini, aromată, cu un ușor iz de vin, varză călită și cartofi care se topeau în gură, toate au fost un spectacol  care pe mine m-a cucerit.

Porchetta

Una dintre prietenele mele a mers pe o variantă puțin, puțin mai light. Și-a luat un piept de pui în crustă de trufe că cartofi gratinați. Un preparat bun, a fost savurat până la ultima bucățică.  Totuși, eu sunt amatoare de carne de pui foarte bine gătită. Din punctul meu de vedere, spre deosebire de alte animale, puiul trebuie gătit 100%, iar aici era loc de puțin mai bine. Carnea era fragedă, crusta de trufe subtilă iar catofii gratinați o surpriză plăcută, fiind serviți frumos în straturi subțiri, cu un mix de brânză foarte interesant.

Rulada de pui in crusta

Și după așa un festin am zis că nu putem pleca până nu încercăm și un desert, pe care l-am împărțit frățește pentru că oricum  spațiul din stomac era limitat. Am ales un Tort Crumble de Prune. Mă așteptam să ne aducă crumble-ul clasic, ușor lichid, cu fructe calde în interior. Nu a fost așa. Deși semăna mai mult a tartă cu fructe, torul crumble a venit fierbinte, însoțit de înghețată de casă și sos de vanilie. Aproape că am regretat că nu cerusem două porții și am plecat cu promisiunea că vom reveni pentru acest desert delicios. Deși nu eram în sezon de prune, fructele au fost aromate, tarta dulce și sfărâmicioasă, iar combinate cu înghețata acrișoară au fost perfecte.  Dacă mai lucrează puțin și la prezentare și renunță la cele câteva fructe congelate aruncate peste farfurie, cu siguranță va fi un desert desăvârșit.

Crumble de prune

Cam aceasta a fost distracția noastră la Camino, care ne-a costat după cum urmează:

 • love potion – 12 lei;
 • apă plata 500 ml – 5,9 lei;
 • Porchetta – 29,8 lei;
 • Piept de pui în crustă – 29,8 lei;
 • Crumble de prune – 16,9 lei.

Serviciile bune, deși am așteptat puțin după mâncare. Fiind totuși o seară de weekend foarte aglomerată, noi zicem că timpul de așteptare a fost decent. Ospătarii pregătiți, atenți și foarte amabili, vorbeau excelent engleză și comunicau jovial cu clienții. Baia cam mică, dar curată; locul cam zgomotos, dar plăcut. Ne-au impresionat cu atenția la detalii și mâncarea bună.

Dragi clujeni, aveți localuri unul și unul, noi vă felicităm!

Dacă și voi ați trecut pragul celor de la Camino, nu ezitați să ne împărtășiți experiența în secțiunea de comentarii.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Camino

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

MancaciosaQ

30 June 2015 at 15:15

Am citit toate recenziile voastre. Mi se pare aiurea ca majoritatea sunt despre localuri din Timisoara. Vrem si recenzii din Galati,mai multe! Apropo…cum as putea scrie pe foodcrew? Este gratuit?

  Muffin Queen

  30 June 2015 at 15:33

  Noi încercăm să acoperim cât se poate de multe orașe și primim cu drag recenzii de oriunde din România. E absolut gratuit să intrii în comunitatea noastră, ai nevoie doar de puțin timp, dorința de a-ți împărtăși experiențele culinare și multă pasiune pentru mâncarea bună.

MancaciosaQ

30 June 2015 at 16:07

Cum as putea intra in comunitatea foodcrew?

  Muffin Queen

  30 June 2015 at 16:12

  Te pui și îți documentezi ieșirile în oraș. Pui pozele și prețurile într-un articol de minim 500 de cuvinte și îl trimiți pe email la posta@foodcrew.ro. Dacă te ții de treabă și treci de pragul de 5 articole vorbim și despre statutul de autor din cadrul comunității. Așteptăm recenziile tale. 🙂

MancaciosaQ

30 June 2015 at 17:40

Multumesc mult pentru raspunsuri! Ca autor ce beneficii in plus poti avea?

  Muffin Queen

  30 June 2015 at 17:52

  😀 O să ai nume special de personaj care o să apară împreună cu descrierea ta pe pagina ”Cine Suntem”, o să ai acces la platformă să îți urci singură articolele și o să poți să ne însoțești la evenimentele organizate de noi sau de partenerii noștri.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul