Mă plimbam prin apropiere de Ponte Vecchio şi căutam un loc cu internet wireless, o cafenea. La un moment dat, mâna unui chelner a început să se agite entuziast, însoţită de un zâmbet larg. Ignorând ceea ce mi se părea a fi un exagerat mod de a atrage clienţii, mi-am văzut de drum. După câteva minute de mers, frigul şi lipsa alternativei m-au întors pe aceeaşi cale. Am trecut prin faţa cafenelei, evitând să privesc înăuntru pentru scăpa de insistenţa chelnerului. Dar uşa s-a deschis larg şi, împinsă de curiozitate, am intrat.

Where are you from?

Romania

Puteam să jur că eşti fie din România fie din Rusia

…. şi eu puteam să jur că în Italia o să dau de români dar nu mă aşteptam să îi întâlnesc sub formă de gentilomi care curtează turistele singure :D

Robert (sau Roberto) locuieşte de vreo douăzeci de ani în Italia, după ce a lucrat şi în alte locuri de pe pământ. E un om care a pornit de la zero şi a ajuns în vârf. În vârful piramidei lui. Îi place foarte mult ce face şi asta se vede. Conversează fluent şi natural în italiană, engleză, franceză (nu e o mască de politeţe impusă de fişa postului).

M-am simţit mândră să văd cât de bine se descurcă Robert.

Şi el s-a simţit bine să mă cunoască. Prin urmare mi-a făcut cinste cu o ciocolată caldă. Într-o dimineaţă rece de decembrie, ceaşca de ciocolată servită cu o ulcică de extra lapte mi-a mers drept la suflet.

Tot povestind cu Robert am aruncat o privire prin Caffe Maioli. Localul e situat într-o zonă turistică şi asta se vede în genul de clienţi care îi trec pragul. Vitrinele abundă în specialităţi italiene dulci şi sărate, de la pizza cu diverse topping-uri până la tiramisu, gelato şi ciocolată.

Am revenit a doua oară la Caffe Maioli, pe seară, de data asta pentru a degusta ceva. M-am hotărât să încerc o felie de pizza cu anghinare şi un cannolo siciliano, desert pe care îl cunoşteam deja din Sicilia.

Felia de pizza a fost gustoasă, mi-a plăcut foarte mult gustul de anghinare împreună cu mozzarella , măsline, ardei şi busuioc proaspăt. Totuşi, dacă mi-ar fi fost cu adevărat foame, cantitatea respectivă nu ar fi fost de ajuns.

Cannolo este un rulou cu brânză ricotta îndulcită. Exteriorul este crocant iar interiorul fin. Capetele sunt date prin ciocolată şi decorate cu coajă de portocală confiată. Foarte bun!

Nimic de obiectat legat de oferta variată şi spaţiul generos al cafenelei. Să nu mai vorbim că de la etaj ai o privelişte superbă asupra centrului vechi al oraşului.

Preţurile sunt exagerate însă pot fi considerate normale pentru un local turistic. Până la urmă, depinde ce aşteptări ai. Ciocolata caldă a fost din partea casei iar pe felia de pizza şi desertul m-au costat în total 9 euro.

Aşadar, cari amici, dacă ajungeţi la Florenţa şi aveţi nevoie de un sfat de încredere din partea unui localnic, puteţi să îl vizitaţi pe Robert la Caffe Maioli şi să vă bucuraţi de o gustărică, mai dulce sau mai piperată, în funcţie de bugetul vostru.

Despre alte întâmplări asemănătoare

paste fructe de mare locanda del corso Paste de casă pe terasa Locanda del Corso
Filetto di manzo alla Intermezzo Delicatese italiene la Restaurant Intermezzo din Timișoara
Tour di Mare Gustul Italiei în SUA
Pizza Margherita Atmosferă faină în grota leului

Despre Caffé Maioli pe foursquare

Sergey A. Sergey A. este primar cu 3 vizite
flânerie f. flânerie f.: Very good fruit salad and adorable staff.
Moof Moof : This place is a tourist trap and a rip-off. We're talking coffee and gelato literally double the cost of most other places (and the gelato is only ok at best)
Andie H. Andie H.: wi-fi never works, service lady asked for a tip, got the wrong coffee so they gave me a huge one instead without me asking.
Petko T. Petko T.: Best lemon pie, ice cream and chocolate ...
Kamil S. Kamil S.: I wish I read the tips before coming. Ridiculously expensive and below average food. Think twice before coming.
Filippo G. Filippo G.: Buono e caro!!!
Daniela . Daniela .: Raccomando il minestrone! Molto buono e soprattutto fresco.
Diladdarno Diladdarno : Dalle sue finestre al primo piano è possibile sedersi e gustare un panino o bere un buon bicchiere di vino o un aperitivo, guardando il Ponte Vecchio. Così vicino che sembra di toccarlo!
Comentarii:

Comentarii Clasice

2 linkuri înapoi

  1. Atmosfera faina in grota leului | FoodCrew
  2. Giordano's - cea mai faimoasa pizza din Chicago | FoodCrew

Comentariu nou

*
*
*

Comentarii Facebook