Masa în deplasare – Restaurant Don Pepe, Bistriţa-Nasaud

Don Pepe
Bistrița - Năsăud

Deoarece în apropiere locuiesc socrii, trecem prin zonă de mai multe ori pe an, la şi dinspre comuna respectivă. Şi cum mai apar şi ocazii festive, sau doar chef de mâncat “în oraş”, de cele mai multe ori ne orientăm spre acest local, cu mic, cu mare.

Restaurant Don Pepe Maieru BN

Localul are o formă mai ciudată, gen potcoavă, cu 3 saloane despărţite de culoare astfel încât aici se pot organiza evenimente şi, în acelaşi timp, o încăpere poate funcţiona concomitent ca restaurant. Chiar şi acum, duminică, de ziua soacrei când l-am vizitat noi, unul dintre saloane găzduia un botez. Fiind în mijlocul zilei însă, muzica era la un nivel decent, nu se auzea zarva de la petrecere şi astfel noi am putut savura un prânz delicios într-un local însorit decorat în stil rustic, cu mult lemn. Pe lângă clădirea în sine, localul are şi o terasă care funcţionează doar pe timp de vară şi care este destul de încăpătoare şi o parcare dispusă vizavi de restaurant.

Terasa Restaurant Don Pepe Maieru Bistrita-Nasaud

Acum, ar fi cazul să vă spun câteva cuvint despre mâncare. Meniul este foarte bogat, de la ciorbe la fripturi, peşte gătit în toate modurile posibile, mâncare gătită, de casă, cu puternic accent local, deserturi, pizza, shaorma şi tot felul de băuturi. Preţurile sunt foarte decente, având în vedere şi localizarea restaurantului în mediul rural unde şi veniturile sunt mai mici. Din păcate, localizarea se simte şi în servire, fetele şi băieţii care activează ca şi chelneri nefiind prea instruiţi în domeniul asta. Apreciez în schimb bunăvoinţa şi dorinţa de a munci. Despre partea de bucătărie, nu am ce comenta, totul a fost foarte bine preparat. La fel şi curăţenia din local de care nu ne-am putut plânge.

Fiind patru, am comandat pe lângă multe beri (4 x Heineken 500 ml – 5,5 lei) şi sucuri (2 x Schweppes 500 ml – 5 lei), următoarele:

  • O ciorbă de burtă pe care am împărţit-o cu dnul. V. Ciorba avea ardei şi smântână şi a fost foarte bună, fără să fie grasă – 8,5 lei + smântâna 2 lei;

Ciorba de burta

  • O porţie de păstrăv prăjit în mălai cu cartofi aurii şi lămâie, de care mă declar complet mulţumită. Peştele a fost excelent, crocant, proaspăt, iar cartofii delicioşi – 7 lei / 100 gr + 4,5 lei;

Pastrav prajit si cartofi aurii

  • O porţie de şalău pane cu roţi de cartofi făcute pe plită (fără ulei), despre care dnul. V a spus ca au fost foarte buni (cartofii şi peştele) – 8 lei / 100 g + 6 lei;

Salau pane si roti de cartofi

  •  Două porţii de ceafă la grătar cu cartofi prăjiţi şi  o salată de roşii, socrii spunând că au fost foarte bune – 11 lei / porţia de 200 g + 4 lei;

Pe lângă toate acestea, am primit mai multe felii de pâine de casă, galbenă, cu crustă crocantă, aromă de brânză şi interior moale, cu mici jumări din loc în loc, extraordinar de bună. Am apreciat foarte mult strădania de a face pâine în casă şi de a nu te taxa pentru pâinea cumpărată gata feliată şi plină de chimicale.

Paine de casa

Cu alte ocazii, am mai testat şi:

Pizza 4 Stagione

  •  Shaworma la farfurie, de asemenea foarte bună, cu ingrediente proaspete şi bine îmbinate;

Shaorma la farfurie

  • Papanaş, că a fost unul singur care din păcate a durat cam mult până a fost adus la masă, dar până la urmă a fost ok;

Papanas - Restaurant Don Pepe Maieru, Bistrita-Nasaud

Despre porţii trebuie să spun că au fost întotdeauna foarte mari: shaworma mică poate sătura orice bărbat în putere, cea mare fiind destinată, probabil, uriaşilor. Păstrăvul meu a cântărit aproape 400 g, iar şalăul cam 350 g. Deci, am luat cam jumătate la pachet în casolete termice cu sistem adecvat de închidere, astfel încât am avut şi cina asigurată. Per total, prânzul ne-a costat 150 lei (+ bacşiş), un preţ rezonabil, cred eu.

Nota de plată

În concluzie, o masă de duminică în familie foarte reuşită, într-o ambianţă plăcută, şi, mai ales, cu mâncare foarte gustoasă. Dacă ajungeţi în zonă, nu ezitaţi să mâncaţi la Don Pepe! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Don Pepe

Adresă:
comuna Maieru

[…] că nu mai e niciun secret pentru persoanele din jurul nostru că adorăm să călătorim. Dar, ceea ce nu multă lume ştie, e că iubim Austria. Dacă nu ajungem acolo de minim 2 ori pe […]

La Fork&Cork in Cluj | FoodCrew

15 January 2013 at 12:08

[…] nr. 59), micul dejun de acolo și doamnele cele amabile, însă ne tot gândeam ce păcat că nu se servește și prânzul și că nu este niciun local foarte aproape de ea. Ei bine, de data aceasta de cum ne-am parcat […]

[…] în zonă și, având o altă mică ocazie de sărbătorit, am decis să mai facem o vizită la Don Pepe. Eram curioasă să văd dacă vor exista schimbări în bine sau în rău și, bineînțeles, să […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul