Prânz lângă lac

Restaurant Flonta
Giroc

Sătui fiind de aceeaşi locaţie atunci când doream să ieşim cu familia mai prin mărginimile Timişoarei, ne-am gândit că nu ar strica să încercăm ceva nou.

Locaţie

Auzisem eu de Complexul Flonta, un lac, natură etc. aşa că Flonta a fost. Complexul Flonta, complex pentru că vorbim de mai multe activităţi pe care le poţi desfăşura acolo, se află în comuna Giroc, foarte aproape de Timişoara.

În caz că vrei să bei o bere nici taxiul nu costă extraordinar de mult, cam 16 -17 lei dacă pleci din zona Calea Şagului.

Nu vă faceţi griji pentru locul de parcare că aveţi unde vă lăsa maşina. O problemă ar întâmpina fetele care vor să fie foarte fancy şi poartă tocuri, aşa cum am încercat eu. Drumul prin parcare nu este exact excelent şi aţi risca de-o entorsă dacă nu sunteţi atente. 😀

Complexul cuprinde şi restaurant cu o terasă construită la malul lacului, un cort de nunţi dacă nu mă-nşel şi balta unde se poate pescui.

Fiind sfârşit de septembrie, vremea a fost destul de drăguţă cu noi încât să ne permintă să luăm loc pe terasa de pe malul lacului unde priveliştea este foarte frumoasă.

Priveliste lac Flonta Giroc

Meniu

Răsfoind meniul, destul de bogat în preparate, am constat că are o structură asemănătoare cu meniul oferit la Daf Junior şi la Nora aşa că a durat ceva până ne-am hotărât noi ce vrem.

Ciorbe

Până la urmă eu am comandat o ciorbă de legume pe care am decis să o împart cu mama. Că tot veni vorba de porţii, ele sunt în cantităţi incredibil de mari, aşa că o ciorbă se poate împărţi la două persoane lejer, zic eu.  Ciorba a fost bună, dar ca să fiu puţin cârcotaşă, parcă îi lipsea ceva şi eu personal o prefer pe cea de la Nora.

Ciorba de legume la Flonta

Ardei iuti

Ceilalţi comeseni au mers pe ciorba de pui a la grec care arăta foarte bine şi despre care am auzit numai cuvinte de laudă.

Ciorba de pui a la grec

Fel principal

Pentru felul prinicpal, eu am ales pieptul de pui cu sos de vişine şi cartofi natur. Nu-s eu tocmai soră cu vişinele, dar de data asta în combinaţie cu puiul au fost excelente. Porţia a fost şi de această gigantică, 2 bucăţi mari de piept de pui fraged şi moale scăldat în mult sos şi acoperit cu vişine din belşug.  Cartofii natur au mers la fix cu puiul şi vişinele, temperatura lor făcând ca untul de deasupra să se topească în farfurie ducând astfel la un gust desăvârşit. 😉

Piept de pui cu visine si cartofi natur

Piept de pui cu sos de visine si cartofi natur

Piept de pui cu visine

Vecinului de masă i-a făcut cu ochiul gordon bleu-ul cu pireu şi până şi el a rămas surprins de cantitatea primită. Nu am auzit reclamaţii şi farfuria a fost goală la sfârşit. Trageţi voi concluziile. 🙂

Gordon bleu cu pireu de cartofi

Gordon bleu cu pireu

Desert

Pentru că o masă copioasă se încheie cu un desert pe măsură, noi am încercat pireul de castane cu frişcă şi topping de ciocolată şi ceilalţi meseni, papanaşii cu sos de smântână şi topping de ciocolată.

Eu sunt expertă în materie de pireu de castane şi mi se întâmplă foarte rar să găsesc la restaurante un pireu de castane bun şi care să nu fie proaspăt scos din congelator, sau măcar să nu-mi dau eu seama că de acolo e scos de 2 minute. Na, păi mare mi-a fost mirarea să primesc un pireu de castane proaspt şi cremos şi o frişcă delicioasă deasupra.

Pireu de castane

Pireu de castane cu frisca

Papanasi la Flonta

Nici papanaşii nu s-au lăsat mai prejos, după cum susţin cei care i-au savurat. Eu personal nu m-am atins de ei cu pireul de castane în faţă, dar păreau delicioşi.

Ambianţă şi servire

Ca să fiu sinceră servirea a fost okish, nu m-a dat pe spate, dar nici nu a fost rea. Unde pot să zic că ar fi loc de mai bine, ar fi ambianţa. Printr-o muzică de exemplu, nu Radio Zu ci un ritm care să meargă bine cu servirea mesei la prânz, în weekend, totul ar deveni mai plăcut. Întregul loc era învăluit într-o linişte ciudată şi aşa de tăcut că mi-a fost şi frică să vorbesc să nu care cumva să deranjez pe cineva şi să nu uităm că eram totuşi în  aer liber.

Preţuri

Din păcate, plină de mâncare cum am fost, am uitat să fac poză bonului ca să vedeţi cam care-s preţurile pe-acolo. Ca să vă faceţi o idee, ele nu sunt nici mici, dar nici foarte mari. Sunt ok şi se încadrează în categoria preţurilor de bun-simţ în raport cu ce ţi se oferă.

Per total pot spune că mi-a plăcut ce am găsit pe-acolo, locaţia este frumoasă şi relaxantă, iar mâncarea foarte bună. Dacă sunteţi şi pescari înrăiţi, atunci sigur o să vă placă şi mai mult! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Flonta

Adresă:
Str. Stadion, nr. 2, Timișoara

[…] Pe terasa lor frumoasă am luat şi noi loc pentru a ne bucura de ultimele zile calde de toamnă. Menul este unul destul de variat şi include preparate de tot felul din bucătăria internaţională şi au chiar şi meniul zilei pentru cei care doresc să servească masa de prânz tradiţională. […]

[…] ochit o masă la soare şi ne-am aşezat, aşteptând să vină cineva să debaraseze masa după cei dinaintea noastră […]

[…] felul doi nu s-a lăsat mai prejos. Am primit două bucăți de piept de pui fraged cu sos și bucățele de vișine, iar supriza acestui fel au fost cartofii care aveau smântână deasupra, iar înăuntru erau […]

[…] după cum se poate şi vedea din poză. Oi fi eu mai pretenţios, dar aranjarea frumoasă a cartofilor în farfurie nu îmi ţine deloc de foame. Preferam cartofi mai mulţi şi aruncaţi acolo cum se […]

Comentarii

Claudiu

10 October 2012 at 14:07

Si cum ajung la el? Ca nu am auzit pana acum de el. Niste puncte de reper ar prinde bine 🙂

    Nuți Foame

    10 October 2012 at 14:52

    Măi, e în comuna Giroc. Se iasă din Timişoara pe Calea Girocului şi de cum intri în Giroc ţii tot drept şi o să dai de el. 😀

Claudiu

10 October 2012 at 19:36

Stiu unde-i Girocul; nu stiam unde gasesc birtul cu pricina 🙂

    Alex

    18 September 2013 at 23:44

    “Birtu”??? Claudiu?? Iti place la oras???
    Cumpara-ti mai bine un gram de creier, imbecilule!!!

Cristina

6 August 2014 at 19:19

Deci nu vi-l recomand!!! O sa regret toata viata ca am ales acel local in ziua nuntii mele!! Deci ne-au servit cu sarmale stricate si nimeni nu putea sta in sala de miros! Eu am rugat patronii sa le ia imediat de pe masa iar ei ne-au facut de tot circu ca nu vrem sa le platim si ca nu miroase nimic desi toata sala a simtit ! ne facea pe noi toti nebuni! Printre invitati am avut 2 care erau bucatari iar un patron care are catering si face mancare pentru mii de persoane pe zi!!! Mi-au pus si portii in plus si ca toata seara sa fie stricata cand ajung in camera rezervata deasupra restaurantului am facut baie cu apa rece ! Dimineata cand le-am spus au zis ca nu e adevarat , iar daca era adevarat veneam la 3 noaptea sa ii caut sa le spun !!!! Deci eu cu toti invitatii suntem mincinosi si prostii iar ei sunt fara nici o vina!!!! Nici macar bun simt sa isi ceara scuze nu or avut!!!!!! Am trait cel mai umilitor moment din viata mea!!!! Aveti grija!!!

    Nuți Foame

    7 August 2014 at 11:21

    Nici nu vreau să mă gândesc la experiența prin care ai trecut, mai ales că vorbim de nunta ta. De cele câteva ori când am fost eu, mâncarea a fost ok dar servirea lasă mult de dorit acolo. Nu am fost la evenimente acolo, dar sunt multe în fiecare vară. Nu v-au făcut nici măcar discount? Deși nu știu cu ce te-ar fi ajutat asta.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul