Rafinament la bunica bănățeană

Casa Bunicii 1
Timișoara

Îmi place să merg în vizită la bunica pentru că, încă de la intrare, nu am sentimentul că intru într-un restaurant, ci mai degrabă într-o casă. Să fie de la spațiul intim, primitor, decorat în culori calde? Mie mi se pare locul ideal să mergi la masă cu prietenii sau cu familia. Și fiindcă nu sunt din Banat, mă încântă foarte tare să văd că există un restaurant cu meniu tradițional, unde rețetele locale sunt scoase de la naftalină și pregătite cu mândrie pentru cei ce pofesc la gustul de odinioară. Dacă Banatul e fruncea, atunci să fie fruncea și la mâncat bine!

Am comandat o porție de cartofi bănățeni cu praz, din curiozitate. Totuși, am văzut că bunica știe să gătească și preparate internaționale, ca orice gazdă care vrea să își respecte musafirii. Din meniul de pește am ales un somon normand, în stil franțuzesc, după cum sună numele. Iar la desert mi-a făcut cu ochiul o spumă de ciocolată.

Fiind ora prânzului, a trebuit să aștept puțin până a venit comanda, însă am profitat de ocazie să mai studiez meniul. Deja mi-am făcut o listă cu preparate pe care vreau să le încerc data viitoare: Spatzle de casă cu hribi și salvie, Cartofi în crustă de sare cu cremă de muștar și ceapă verde, Camembert în crustă de migdale și sos de fructe de pădure și Înghețata de casă pe care am încercat-o deja într-o vizită trecută și e absolut delicioasă.

Platoul a arătat apetisant, somonul normand și cartofii bănățeni păreau făcuți să fie împreună!



Somon Normand

Felia mare și fragedă de somon, ușor rumenită, era scăldată într-un sos fin cu smântână și zeamă de lămâie. Tot din sos făceau parte o mână de fulgi de migdale prăjiți, crocanți.
Gustul acrișor a mers foarte bine alături de carnea moale, suculentă și dulce a peștelui. Iar fulgii de migdale au venit cu o textură crocantă, delicioasă.

Cartofi bănățeni cu praz

Deși se întâmplă să treacă săptămâni întregi în care nu mănânc deloc cartofi, această rețetă m-a cucerit. Cartofii sunt tăiați pe lungime și prăjiți până devin aurii. Apoi sunt amestecați cu praz ușor călit. Totul e legat cu oleacă de smântână, cât să se amestece bine gusturile. Iar prazul e ingredientul care scoate acești cartofi din anonimat!

Mousse au chocolat

După așa o masă savuroasă și copioasă, singurul bai al desertului a fost cantitatea.
În rest, un gust intens de ciocolată, din acela care creează dependență, atât de bun e. Crema a fost foarte consistentă și gustoasă. Am găsit și câteva bucăți de vișine acrișoare, care au mers de minune cu ciocolata neagră din care era făcută crema. Stratul gros de mousse era garnisit cu frișcă proaspătă și decorat cu nucă măcinată.

Servirea

Am apreciat atenția și promptitudinea personalului, cu toate că era ora 13:00 și localul era plin de oameni veniți să ia prânzul.

Prețuri

Costurile sunt în acord cu fiecare preparat comandat. Mi se par justificate pentru cantitatea și calitatea oferite.

  • Somon normand – 37 lei (200 g)
  • Cartofi bănățeni cu praz – 7.99 lei (250 g)
  • Mousse au chocolat – 12.99 lei

Următoarea vizită

Deja mă gândesc cu poftă să trec din nou pe la Bunica, de data aceasta la numărul 2! Voi ați fost acolo?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Bunicii 1

Adresă:
Str Virgil Onițiu nr. 3 Zona Balcescu
Telefon:
Website:

[…] să vedeți că, în mai toate recenziile din SUA, de servire chiar e greu să te plângi. Deși citisem pe foursquare că unele localuri Giordano’s au o […]

Cina pe drum | FoodCrew

11 April 2013 at 12:18

[…] faptul că arată într-un mare fel, a fost și foarte bun. Practic e vorba de o prăjitură de ciocolată cu interior lichid, tot de ciocolată care “erupe” de îndată ce servești prima […]

Prânz la IKEA | FoodCrew

10 June 2013 at 11:36

[…] cu somon -13.5 […]

[…] doi m-a cucerit total. Somonul era preparat la grătar, crocant și bine prăjit la suprafață, așezat apoi pe un strat de […]

[…] cu mine a ales un piept de pui umplut cu hribi și sos de verdeață, iar ca garnitură a ales cartofi bănățeni cu praz. Din spusele ei, ruloul de pui era foarte bine făcut, crocant la suprafață și fraged la mijloc. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul