Prânz de 4 iulie la Compromise Bistro

Compromise Bistro
Timișoara

Vineri, de 4 iulie, am decis să sărbătorim în stil american la Compromise Bistro. Știam de existența acestui bistro recent deschis, dar nu apucasem să le trecem pragul până săptămâna trecută. Citisem pe net, la ei pe site, că proprietarul e american, așa că ne-am gândit că loc mai bun ca ăsta de sărbătorit cu un burger nu prea avem cum și unde să găsim.

Locație

În caz că drumul nu v-a dus până acum pe acolo, Compromise Bistro se află lângă Bastion, chiar vizavi de intrarea de la Facultatea de Stomatologie. Sau și mai ușor, la schela de petrol. Nu este foarte ascuns deci nu prea aveți cum să îl ratați. Deși nu avem poze cu localul din interior, locul arată foarte cochet, spațios și cool. Din cele câteva secunde cât am stat în interior, am văzut câteva cărți și câteva decoruri cu specific american, de genul plăcuțelor cu numere de înmatriculare din USA. Baia e și ea foarte curată cu pereți care au imagini cu clădirile de tip zgârie-nori din New York. Localul pare genul de loc relaxant unde poți lua masa simțindu-te măcar puțin ca în Times Square. 🙂

Noi am luat un loc pe terasa din fața localului, terasă care numără vreo 5 mese. Nu este o oază de liniște și de relaxare, dat fiind faptul că prin față trec multe mașini și mulți oameni, dar având în vedere că localul e un bistro destinat meselor rapide, nu punem atâta preț pe aspectul acesta.

meniu 4 iulie compromise bistro

Meniu

Meniul lor e destul de variat pentru un bistro și cuprinde câte ceva pentru fiecare masă a zilei. Au bagel-uri și omlete pentru mic-dejun, au sandwich-uri și salate pentru orice moment al zilei, ba au chiar și meniul zilei și supa zilei pentru prânz, de luni până vineri. E destul de greu să nu găsești ceva pe gustul tău. Eu m-am uitat pe meniu doar din curiozitate pentru că știam exact motivul care m-a adus acolo. 🙂 De 5 și 6 iulie au avut Independence Day Party, ocazie cu care câteva specialități americane erau la reducere, așa că alegerea mea a fost numai bună. Nu mai aveau la momentul la care am fost noi supa zilei deloc și nici grătar de porc, semn că ori o fi fost multă lume până când am ajuns noi, ori fac porții mai puține să vadă cum e la început.

meniu compromise bistro

meniu

meniu special 4 iulie

limonada

limonada compromise bistro

Eu am ales BBQ style cheese burger cu salată verde, ceapă, brânză și sos barbeque. Și carne evident. Toți burgerii se servesc aici cu cartofi prăjiți și murătură, dar cartofii se pot substitui în perioada asta cu porumb, așa că eu am ales varianta din urmă. Apropo de servirea unei murături lângă burger, excelentă idee. 😉 Așteptarea nu a fost exagerat de lungă, iar farfuria arăta așa.

burger compromise bistro

Pentru că e frumos să începem cu ce ne-a plăcut, țin să vă spun că mie carnea mi s-a părut delicioasă, rumenă și proaspătă și condimentată excelent. Legumele au fost și ele numai bune în combinația asta, iar brânza topită din interior a legat bine de tot toate ingredientele. Și sosul de BBQ a fost bun, dar diferit puțin de cel tradițional american așa cum mi-l amintesc eu din State. Anyway, not bad at all! 🙂

Partea care nu mi-a plăcut însă a fost chifla. Nu știu exact dacă o fac ei sau o cumpără de undeva, dar eu consider că chifla de burger este unul din cele mai importante ingrediente pentru un burger WOW. 🙂 Și chifla de la acest burger a fost departe de a fi ceea ce consider eu a fi o chiflă bună pentru un burger. În primul rând era foarte pufoasă și “goală” pe interior, dacă pot să zic așa. Iar în al doilea rând, partea de deasupra se fărămița fără să o ating. Marea parte a chiflei a ajuns firimituri pe masă.  Tot pentru partea de îmbunătățiri, sugerăm ca pe viitor cartofii prăjiți și porumbul să ajungă pe farfurie la o temperatură puțin mai ridicată pentru că și porumbul meu și cartofii Migdalei au ajuns la noi cam reci. Au fost buni, dar am fi apreciat și mai mult prânzul dacă era o idee mai cald. 😉

All in all, nu a fost un burger rău, dar mă așteptam la puțin mai mult. 🙂

burger cu cartofi prajiti

burger cu porumb

burger timisoara

burger

Dacă tot nu am ajuns la sală și am dat-o pe burger, am zis că merge și un desert. Tot american, și anume pecan pie cu înghețată de vanilie. Sau cel puțin așa scria în meniul special de 4 iulie pentru că pe farfurie plăcinta a ajuns fără înghețată. Nu a fost tragedie, am mai scăzut din numărul de calorii și a fost bine. Dar e de preferat ca pe viitor să se respecte exact ceea ce scrie în meniu pentru a se evita eventualele dezamăgiri și neplăceri din partea pofticioșilor. 🙂 Dar, sa revenim la prăjitură. Trebuie să recunosc că și fără înghețată a fost extrem de delicioasă! A avut un blat obșnuit de tartă, bucăți de mere rase cu miez de nucă și bucăți de nucă întregi pe deasupra și a fost servită cu un marshmallow alb și pufos pe lângă. Un deliciu la un preț mai mult decât accesibil.

pecan pie

prajitura cu nuca si mere

Servire și prețuri

Fiind vorba de un bistro cu specific american, am fost destul de atentă la servire, dat fiind faptul că servirea la restaurantele în SUA este, în general, foarte bună. Noi am dat aici de un chelner drăguț și amabil care a știut să ne spună care sunt ofertele zilei și care s-a scuzat pentru preparatele de pe meniu care nu mai erau disponibile la momentul respectiv. A fost rapid cu aducerea comenzii și cu debarasarea mesei și s-a și asigurat dacă toate lucrurile au fost în ordine. Singurul minus a fost la desertul care a venit fără înghețată, dar nici eu nu am zis nimic fiind destul de plină după burger. 🙂

Nici prețurile nu au fost rele, mai ales că specialitățile gen burgeri au fost la reducere în ziua respectivă. Prețurile pentru prânzul nostru au arătat cam așa:

  • burger – 13 lei (în mod normal 15 lei);
  • apă plată – 4 lei;
  • limonadă – 8 lei;
  • pecan pie – 7 lei.

În concluzie, locul e interesant și ok. Nu m-a dat pe spate burger-ul, dar nici rău nu a fost. Sigur le mai fac o vizită că am văzut niște salate și sandwich-uri care păreau a fi foarte delicioase. Voi ați trecut pe la Compromise Bistro? Aveți ceva recomandări pentru noi?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Compromise Bistro

Adresă:
str. Martin Luther, nr 2, Clădirea Schela de Petrol la parter
Telefon:
Website:

[…] pe mine personal recuosc că m-a surprins fiind vorba de o seară de weekend. Știam că îi spune bistro, dar nu am găsit niciunde pe internet un meniu cu mâncare sau băuturi așa că, ca o măsură de […]

Comentarii

Avatar

Mihai

8 July 2014 at 13:15

Nu e cam mare pretul pentru cantitatea mica oferita? sa nu mai spun si de calitate…

    Nuți Foame

    Nuți Foame

    9 July 2014 at 10:02

    Cantitate mică? Mie personal mi s-a părut suficientă și pentru burger și pentru desert. Iar de calitate, m-am legat de chiflă mai mult nu neapărat de restul ingredientelor.

Avatar

bungee

8 July 2014 at 14:23

Nu prea va inteleg, chifla n-a fost buna, cartofii si porumbul au fost reci, lipsea o parte din desert, dar la sfarsit concluzia e ca local e ok si primeste 4 puncte din 5.
Ma bucur mult ca exista acest blog cu locurile de luat masa (preponderent) din Timisoara, dar ar trebui sa fiti mai severi.

    Nuți Foame

    Nuți Foame

    9 July 2014 at 10:07

    Da, chifla nu a fost bună și am menționat că porumbul și cartofii nu au fost fierbinți, cum ar fi trebuit, dar nici complet reci. Dovada fiind faptul că nu m-a deranajt atât de tare încât să zic că nu am putut să îi mănânc. Da, localul e ok pentru că am ale să văd puțin peste lipsurile astea, mai ales că nu am plecat acolo cu așteptări incredibil de mari. Poate ar fi meritat 3 în loc de 4, dar media notelor oferite separat a rezultat puțin peste 3.5 și am ales să rotunjesc la 4. Sunt recenzii, deci sunt subiective. Unii sunt mai severi, alții mai puțin severi, așa ca mine. Depinde și de momentul în care ai fost, cât de tare te-a deranjat un anumit lucru, cum e când te apuci și scrii. Destule variabile intră în joc. 🙂

Avatar

Bungee

9 July 2014 at 13:35

Da, eu inteleg ca sunt multi factori, dar greselile pe care le-ai amintit tu sunt din cauza neglijentei si daca noi, clientii, trecem peste ele atunci sigur n-o sa le pese nici lor. Poate citesc si ei recenzia si daca ar vedea ca au fost depunctati, poate data viitoare ar fi mai atenti, iar in oras ar fi din ce in ce mai multe locuri cu nivel de calitate acceptabil spre bun.
Ce ma enerveaza ca preluam toate brandurile care sunt la moda in occident (bio, verde, bistro, street-food) dar nu stim sa le umplem cu continut. Ma duc sa mananc ceva intr-un loc bio/verde dar rosiile tot n-au nici un gust, carnea = piept de pui, tot fara gust, dar lumea nu comenteaza, ca “se putea si mai rau”. Ma duc intr-un bistro unde nu gasesc mancaruri simple, sezonale care se schimba zilnic/saptamanal in functie de ce se gaseste in perioada respectiva la piata, dar pot sa mananc salate, sandwich-uri, ciorbe si gratare ca in celelalte 100 de locuri. Darsunt fericit, ca nu se cheama 3F, e bistro. Mergand pe strada ma opresc sa iau un sandwich cu carnati/carne prajiti acum o ora cu sosuri la galeata dar ma simt bine ca nu se mai cheama street-food sau junk- food, e street-food.
Imi cer scuze pentru comentariul care a ajuns prea lung, nu am nimic personal cu voi, apreciez ca depuneti munca in blogul acesta, dar fiind persoane care au interes mai mare fata de gastronomie decat majoritatea, ar trebui sa invatati cititorii ca ceea ce primesc nu e bun, chiar daca acum cativa ani era si mai rau. Daca din ce in ce mai multi comenteaza atunci nici patronii n-o sa mai zica: lasa ca-i bine si asa. Iar cei care intr-adevar au meritat cele 4-5 puncte, poate s-ar simti mai fericiti ca eforturile lor nu sunt in zadar si nu sunt luati in aceeasi categorie cu ceilalti.

    Avatar

    Victor

    9 July 2014 at 21:30

    Sunt deacord cu comentariul tau Bungee, aceleasi asteptari le am si eu cand citesc un review pe un site ca si foodcrew. Cred ca nivelul unei recenzii ar trebui sa treaca de “o opinie neavizata” care e scuza la ceva putin mai profesionist si totodata pastrand impartialitatea, deasemenea atentia la gradul de severitate a comentariilor sa fie cat mai obiectiv si sa reflecte interesul general al cititorului. Acestea fiind spuse eu citesc recenziile voastre ca si consumator si ma duc sa vizitez unele localuri in functie de recenzii, ori nu odata am fpst dezagit de ce am gasit, si nu din cauza ca as fi eu mai brocoli la cap ci din motive universal acceptate ca neajunsuri dar care nu au fost prezentate in respectiva recenzie.
    Eu sunt un iubitor de burgeri in general si cred ca sa fac ceva in sensul asta, problena e ca pretul pentru un sandwich dintr-asta de calitate acceptabila trece de 15lei si la productie deci nu stiu ce contin cei din recenzie dar cred ca chifla e ultima despre care mi-as face griji. Da la un burger de 50lei parca incep sa comentez de chifla dar la 13lei sa ma astept sa am o chifla de 1-3lei mi se pare putin cam mult ca pretentii. Cat despre cucuruz, la restaurant se cosmetizeaza putin porumbu, se taie capetele, ii arati eventual grill-u putin, dai o nuca de unt aromatizat langa la om sa alunece mai bine etc.
    Despre muraturi, este unul din ingredientele clasice si omniprezente la orice burger adevarat.

    Numai ganduri bune!
    Ciao

    Nuți Foame

    Nuți Foame

    10 July 2014 at 12:07

    Am înțeles perfect punctul tău de vedere și rezonez cu el. Și e ok că e lung, e important să aflăm părerile în detaliu a celor care ne citesc. Eu, personal, încerc să găsesc balanța între a fi un hater care critică mereu tot ceea ce găsește (pentru că dacă asta vrei, se găsesc multe lucruri de obiectat) și cineva care să critice constructiv dacă problemele nu au fost foarte grave. Așa cum zicea, în unele cazuri sunt mai acide, alteori articolul are o tentă ușor pozitivă chiar dacă lucrurile nu au mers șnur. 🙂

    Nuți Foame

    Nuți Foame

    10 July 2014 at 12:14

    @Victor, cred că am mai povestit cum e cu componenta educativă a foodcrew. 🙂 Iar legat de burger, îți înțeleg perspectiva de chef/bucătar și de faptul că la un burger poți avea pretenții atunci când prețul trece de 50 de lei. O fi cum zici tu, dar eu am mâncat și în SUA burgeri excelenți mai ieftini de 50 de lei și nu erau de le ghereta de la colțul străzii. Nu mă așteptam să fie într-un burger de 15 lei vită Angus de cea mai bună calitate pentru că e evident că nu ai cum. Da, am uitat să menționez că untul ar fi fost bine venit, iar partea cu murătura am apreciat-o pentru că, deși știu că e normal și de la sine înțeles, nu am văzut asta la alți burgeri încercați prin urbea naostră. Dar ce-i drept, nu am încercat nici eu prea mulți până acum.

Avatar

Jared

9 July 2014 at 23:32

Hello Foodcrew!

Thank you for taking the time to visit us at Compromise; and thank you for celebrating Independence Day with us! We are looking forward to your next visit!

Thank you for your positive comments; and even more, for your constructive criticism on what we can do to improve. I have always been interested in what my customers think when they dine with us; and I take any and all feedback into consideration so we can adjust to satisfy as many people as possible. In this business, satisfying the customer is the most important thing any of us can do! Too many times egos get in the way of making a change for the customers’ satisfaction. This will never happen at Compromise! We are committed to giving our customer what they want. With that being said, we started the process of searching for new burger buns. We came to the realization that the buns are ok, but we want to be better then ok, we want to be great! (As a newcomer to Timisoara, I am open to any leads for bread companies that specialize in burger buns!)

Thank you for the kind comments regarding the service you received from the wait staff. Our goal at Compromise is to give a high level of hospitality to all of our customers. I made sure to share your kind words with our waiters Gheorghe and Florin who were working during your visit.

I hope to see you and your readers soon! Please feel free to email any and all comments at jared@compromise.ro.

    Nuți Foame

    Nuți Foame

    10 July 2014 at 12:34

    Hello Jared,

    Thank you for reading our review and for your prompt response. I’m glad you are open minded and that you decided to take our ideas into consideration. It’s always comforting to see that owners actually know how to accept constructive criticism. We did enjoy spending our Friday afternoon there and I, personally, will visit you again to try some other items on the menu (Chop Salad looked pretty delicious). I hope you read the other comments too because they have good suggestions.

    Ah, and another tip from us would be to start a Facebook page where you can post pictures and news about Compromise Bistro. Managed well, it should only help your business. 🙂

    Thanks again for your reply and we hope Timisoara is treating you well so far. 🙂

Avatar

Vlad

21 October 2014 at 2:13

Deci am fost si eu si am incercat burgerul, super bun, cand l-am vazut asa mai mic, credeam ca nu o sa ma tina satul, da si a facut treaba cu varf si indesat , asta din cauza chiflei de carne groase si a chiflei de burger
1) puncte pozitive
– El patron a zis ca e chiar doar de vita
– ingridientele se imbina faina,, ceapa, sosul, carnea, si castraveciorul murat
– la un moment dat parca am simtit[ poate doar in capul meu] o idee de aroma/gust cu whooperul de la burger king[ poate unii ar lua comaratia asta ca ofensa, nu stium cum sunt americanii din punctul asta de vedere. dar la mine e de bine comparatia asta]
– chifla de paine au schimat-o si e mult mai buna acum
2)Puncte minus
– in ciuda sosului destul se pare[mi a venit un pic si pe maini], mi a venit un pic seaca toata chestia, Jared a zis ca nu pun asa mult sos sa nu ti vina mult pe maini, etc, dar a zis ca daca vrei mai mult sos poti sa spui si ti se va da
– mie personal mi ar fi placut un castravete intreg.De ce? a mers bine cu toata combinatia, mi a placut, si jumatate nu mi a fost de ajuns

Ce mi-ar placea sa mai vad la ei? cat mai multe chestii de american quisine 😀
Una peste alta un burger bun, mai ales ca l-am prins la happy hour

    Muffin Queen

    Muffin Queen

    21 October 2014 at 14:36

    Ne bucurăm că au schimbat lucrurile și mai ales că au chifle mai bune. Am mânca mult mai bine dacă am învăța cu toții cât de constructivă poate să fie critica. Bravo, Compromise Bistro! Să auzim numai de bine!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul