The Harbour şi lucrul bine făcut

The Harbour
București

Despre The Harbour v-am mai povestit – aici, aici sau aici– şi ştiţi deja cât de mult ne-au plǎcut evenimentele lor. Oamenii portului au suflete mari care cred în şi-mai-bine şi se strǎduiesc de fiecare datǎ sǎ ofere o experienţǎ unicǎ celor care poposesc pentru un timp la ei pe punte. Pe acest site nu exista totuşi o recenzie despre mâncarea lor de zi cu zi, aşa cǎ am remediat acest lucru, cǎlcându-le pragul într-o zi posomorâtǎ de toamnǎ-iarnǎ, cu aşteptǎri mari şi cu poftǎ de bunǎtǎţi.

The Harbour Bucuresti

Interiorul The Harbour e ticsit cu tablouri şi busole marinǎreşti, ba chiar gǎsim şi o barcǎ cu ancorǎ într-unul dintre saloane, totul ducând cu gândul la aventuri cu piraţi şi demoazele la ananghie. Fǎrǎ pericolul aferent totuşi, pentru cǎ echipajul e instruit sǎ primeascǎ, sǎ sfǎtuiascǎ şi sǎ fie atent la orice mişcare pentru bunul mers al lucrurilor. Ne-a mirat puţin potpourri-ul muzical, dar un restaurant cu specific internaţional trebuie sǎ fie pregǎtit sǎ întâmpine nenumǎrate preferinţe.

Interior The Harbour

Consultasem meniul lor de acasǎ aşa cǎ eram liniştitǎ. Cred cǎ oricine se confruntǎ cu dificultatea aceea de a alege atunci când o mulţime de posibilitǎţi gustoase se perindǎ ţanţoşe prin faţa ochilor. Am aşteptat ca cel care mǎ însoţea sǎ se decidǎ şi am savurat în linişte un ceai verde fierbinte-eu şi o cola- el.

Ceva timp mai târziu, dupǎ discuţii, râsete şi o privire îndreptatǎ cǎtre televizorul unde tocmai se derulau câteva bloopers din Rush Hour, ne-am înfruptat din bunǎtǎţile comandate.

Eu m-am rǎsfǎţat cu un file de şalǎu cu sos mediteranean (27.50 lei) cu garniturǎ de orez oriental (9.50 lei). Şalǎul era fraged şi gustos, o carne albǎ bine gǎtitǎ, iar sosul complimenta gustul dulceag al peştelui cu aciditatea caperelor. Am apreciat prezenţa lǎmâii verzi, pentru cei care nu tolereazǎ bine caperele, e un înlocuitor perfect.

File de salau cu sos mediteranean

Turnuleţul de orez de inspiraţie orientalǎ mǎ cucereşte întotdeauna, aşa cum numai lucrurile simple o pot face. Plin de legume şi asezonat cu curry, a fost garnitura idealǎ pentru fileul de şalǎu.

File de salau cu orez oriental

Prietenul de lângǎ mine a fost la fel de mulţumit de farfuria lui unde se lǎfǎia o porţie mare de pui la jar cu sos de muştar (24.50 lei), iar dupǎ sclipirea din ochii lui şi mirosul apetisant mi-am dat seama cǎ era mândru de capturǎ. Mai mult, a şi zis cǎ era o carne „care se topeşte în gurǎ” şi pe care a dat-o gata vǎdit satisfǎcut. Ca garniturǎ, el a preferat o simplǎ salatǎ verde cu lǎmâie (8.50 lei) şi o chiflǎ fragedǎ şi proaspǎtǎ.

Pui la jar

Pui la jar The Harbour

Pentru cǎ farfuriile erau goale şi papilele mulţumite, am acceptat în cele din urmǎ propunerea de a ne delecta cu un desert, pentru a prelungi cât mai mult senzaţiile gustative. Am ales tiramisu (15.50 lei) care ne-a cucerit cu blatul lui pufos, bine însiropat cu rom, şi cu sosul de fructe şi frunzuliţele de mentǎ care împodobeau farfuria şi care ofereau un touch energizant întregului ansamblu.

Tiramisu The Harbour

Tiramisu

The Harbour ne mai inspiteşte şi cu specialitǎţile casei ca dorada în sare (48.50 lei), meniuri Dieta: Salatǎ Mediteraneanǎ cu brânzǎ şi nuci (19.50 lei) şi linguine cu spanac şi creveţi (33.50 lei), fiecare arborând cu precizie caloriile conţinute, antreuri reci: carpaccio de ton roşu cu seminţe de susan, ghimbir şi rucola (24.50 lei), paste, supe: borş de gâscǎ dolofanǎ (12.50 lei), nenumǎrate tipuri de peşte, preparate din pui, porc, vitǎ şi berbec. Preţurile sunt medii spre mari, The Harbour fiind totuşi un restaurant cu vechime în industria ospitalitǎţii din Bucureşti şi care a crescut anual, strǎduindu-se sǎ fie mereu la înǎlţimea aşteptǎrilor clienţilor.

Ne-a plǎcut mult la The Harbour şi vom merge de fiecare datǎ cu plǎcere acolo pentru servicii şi calitatea preparatelor şi, aşa cum am mai spus, pentru cǎ ne bucurǎ implicarea de care dau dovadǎ şi preocuparea lor asiduǎ de a mulţumi fiecare client în parte.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

The Harbour

Adresă:
Piața Amzei 10-22, București
Telefon:
Website:

[…] totuşi, pentru cǎ meniul cuprindea o gamǎ largǎ de noi preparate, din bucǎtǎria latinǎ internaţionalǎ, care meritau din plin atenţia […]

[…] de restaurant, dar și de alți clienți. Mergeți la sigur. Meniul este presărat cu preparate cu specific marinăresc, precum tocăniță marinărească, cartofi marinărești, supă de scoici, carpaccio de […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul