Gastro Fest Timişoara – Ediţia I

Timișoara

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat a avut loc la Timişoara  prima ediţie Gastro Fest, o expoziţie internaţională de produse şi servicii pentru industria alimentară şi HORECA. Spunem internaţională pentru că în cadrul evenimentului s-a pus bazele unui parteneriat româno-maghiar de colaborare pe termen lung în domeniul gastronomic.

Fiind vorba de mâncare, nu puteam să lipsim nici cum de la eveniment, mai ales că această ediţia a fost prima de acest fel desfăşurată la Timişoara.

Gastro Fest TM

Am ajuns la eveniment în jurul orei 11 şi astfel am putut fi prezenţi la deschiderea oficială a evenimentului realizată de membri ai Camerei de Comerţ din Timişoara şi din Ungaria.

Întregul eveniment i-a avut ca gazde de onoare pe Uica Mihai şi pe Chef Cezar Munteanu, ei fiind cei care au moderat toate momentele pe parcursul celor 3 zile de târg.

Uica Mihai

Gastro Fest Timisoara

Gastro Fest Timisoara Editia 1

Inaugurare Gastro Fest

După deschiderea oficială, Uica Mihai ne-a oferit un moment special prin lansarea primei sale cărţi, “Bucătărind cu Uica prin Banat”. El a făcut poze şi a dat autografe celor care au dorit să aibe o dedicaţie specilă de la Uica din Banat. 🙂

Lansare de carte

Poezii la Gastro Fest

Stand Uica Mihai

Lansare carte Uica Mihai

Lansare de carte Uica Mihai la Gastro Fest

Tot Uica ne-a fost gazdă şi ulterior când ne-a prezentat o parte din cei care ne gătesc la cele mai cunscute restaurante din Timişoara şi care fac parte din Asociaţia Naţionala de Gastronomie din România. Aşa am putut vedea şi noi cine sunt oamenii care gătesc preparatele pe care le savurăm cu atâta poftă atunci când mâncăm în oraş.

Prezentarea chefilor de restaurante

După toate momentele oficiale, ne-am plimbat şi noi puţin prin târg să vedem ce mai e nou în materie de mâncare. Expozanţii erau atât din România, cât şi din Ungaria după cum am menţionat şi mai sus. Au fost prezente standuri cu produse din carne, precum cei de la Recaş, foarte mulţi producători de miere, cei de la UTT cu haine pentru bucătari, Clinica de Bere, multe produse de panificaţie şi patiserie, producători de mobilier şi vase de bucătărie.

Dulciuri la Gastro Fest

Fursecuri de iarna

Painea de 5kg la Gastro Fest

Mezeluri de la Recas

Am avut şi noi două standuri care ne-au plăcut tare, tare mult. Primul a fost cel de la Cămara cu mirodenii care au pregătit un stand frumos şi au fost tot timpul la dispoziţia curioşilor, doritori să afle cât mai multe lucruri despre mirodenii. De altfel, ei au şi câştigat trofeul pentru cel mai frumos stand expoziţional, trofeu pe care îl merită din plin. 🙂

Camara cu mirodenii

Camara cu mirodenii la Gasto Fest

Al doilea este de la Fineţuri din şpais, by Ioan cu o prezentare tare drăguţă care te ducea cu gândul la poveşti, copilărie şi la sărbătoare.

Fineturi din Spais by Ioan

Fineturi din Spais

Stand Fineturi din Spais

Mai spre după-amiază au început şi lucrurile serioase, şi anume demonstraţiile culinare. În jurul orei 15, Chef Cezar Munteanu a prezentat o demonstraţie culinară realizată de cei care pregătesc delicile de la Casa Buncii 1 şi casa Bunicii 2. Ei au pregătit o reţetă de paste cu sos de roşii şi salvie. Demonstraţii de acest fel au avut loc atât sâmbătă, cât şi duminică, iar publicul a fost mai apoi poftit să servească ceea ce maeştrii au gătit.

Demonstratie culinara la Gastro Fest

Lucrurile nu se întâmplau numai în interiorul Centrului de Afaceri. În curte au fost prezenţi producători care comercializau faimoasele KurtosKalacs, vin fiert, produse de patiserie, mezeluri, brânzeturi, vin fiert şi cei de la Terasa Nora, perfecte pentru pofticioşii prezenţi acolo.

Deşi puţin stângaci la capitolul organizare, trecem cu vederea anul acesta că doar sunt şi ei la prima încercare. Sperăm că pe viitor o să mai aibe loc la Timişoara evenimente de acest gen cu o mai bună mediatizare şi organizare. 🙂

Comentarii

Andreeiana Georgiana

11 September 2015 at 22:12

Buna seara!

Am dori sa participam la expozitia dumneavoatra alimentara din noiembrie 2015…dorim sa aratam tuturor ceva nou pe piata si foarte interesant.
E un proiect nou pentru Romania si am dori sa expozam pentru a se bucura fiecare persoana de aceasta inventie.Asteptam un raspun din partea dumneavoastra,iar toate detaliile le veti regasi pe site-ul nostru: http://www.schokomell.com

Cu mult respect,
Administrator Georgiana Andreeiana

    Muffin Queen

    14 September 2015 at 13:47

    Bună, Georgiana!

    Poți să-i contactezi pe organizatorii din cadrul Camerei de Comerț Timiș. Noi așa știm că ediția din 2012 a fost singura organizată, nu credem să fie un nou eveniment anul acesta. Mult succes!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul