Menemen – Mic Dejun în stil Turcesc

Mic Dejun Turcesc

Menemen este o rețetă de proveniență turcească, servită ca mic dejun în mai toată Asia Mică. Fiind amator al degustării și preparării acestui fel de mâncare, vă avertizez că gustul bogat și aroma îmbietoare a legumelor călite pot provoca dependență. De asemenea, textura fină și cremoasă a oului gătit la foc mic vă va răsfăța […]

CHAKALAKA – o variantă exotică, picantă, pentru fasolea englezească

fasole chakalaka

Dacă rețeta anterioară a fost pentru iubitorii de pește, acum revenim cu o rețetă de post, pentru cei care adoră mâncărurile aromate. CHAKALAKA  este un preparat care combină perfect influențele puternice ale bucătăriei internaționale ale popoarelor Zulu, olandez, englez și indian.  Aceasta este o versiune picantă a fasolei englezești, gătit pentru prima dată în  localitățile […]

Papardelle picante cu ciuperci

Zilele trecute, în jurul prânzului, nu știam ce să mai gătesc și cum să mai combin ingredientele în ceva bun, simțindu-mă complet lipsită de creativitate. Așa am ajuns să cotrobăi prin frigider și prin cămară, să văd ce am disponibil la îndemână, și am încropit niște papardelle picante cu ciuperci. Pastele le aveam cumpărate de […]

Cartofi acordeon cu usturoi la cuptor

cartofi acordeon cu usturoi

Începutul acestei veri ne-a surprins așa cum se întâmplă de foarte multe ori, bucătărind cu diverse ingrediente. De această dată însă, surprinderea a venit de la gașca de la For Fresh, ce și-a propus să lanseze un serviciu de livrare de produse sănătoase și naturale direct la tine acasă. Din dorința de a promova produsele […]

Livrări ForFresh: Pireu cu mărar și dovlecei cu cașcaval la cuptor

Știm cu toții cât de importante sunt legumele în dieta zilnică, și de preferat, cele neaoșe sunt și cele mai bune. Împreună cu cei de la Livrări For Fresh, am participat în campania Fii Fresh, Fii Local, unde, din 7 kg de legume și alte produse lactate, am încropit niște rețete delicioase. Înainte să trec […]

Dahl cu năut și mazăre

Dahl cu năut și mazăre

Năutul este super gustos și majoritatea prepară humus sau falafel, dar eu m-am gândit ce altceva aș mai putea croi cu el, așa că i-am dat un aer indian și l-am cusut într-un dahl cu năut și mazăre. Bineințeles, am condimentat totul cu curry parfumat, iar rezultatul a fost delicios alături de niște lipie rumenită.